reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

a ja bez męża chwilowo :-( wyjechał służbowo.

my też bierzemy kredyt najprawdopodobniej.. ale to tak max. na 10 tys.
ale jak za kilka lat będziemy chcieli kupować mieszkanie... to suma wzrośnie..

Kino.. oj w kinie to ja nie byłam od listopada...
nie ma kiedy... zresztą jak widzę minę mojej tesciowej jak ma zostać z małą to.. odechciewa mi się..
a nie chce mojej mamy ciągle obciązać,chociaż wiem ze może.

a no i jestem z siebie dumna ! wykupiłam karnet na silownie i biorę się w koncu za siebie :-)

reklama
heheh nie mogłam się powstrzymać i musiałam zajrzeć ... a materiały czekają na ich ogarnięcie - czeka mnie dłuuuga noc ! ;-)

No nolaseczki produkcje macie nieziemską.

rox
do nauki maszeruj!hehe żarcik taki Ty zdolna babka jesteś dasz radę.

My już od mojego Z z pracy mieliśmy z 2 razy bilety do kina w ramach jakis tam podziękowań i oba przepadły bo albo nie było kiedy albo nie było na co pójść.Co do sklepów to ANtek jeszcze nie wymusza ale streasznie marudny jest ostatnio jak byłam w markecie to juz mu się jazda w koszyku znudziła to dałam mu puszkę dla psa i sobie oglądał bo on uwielbia hau hau.
Co do kościoła to my chrzciliśmy Antosia jak miał rok i strasznie baliśmy się jego reakcji bo to mały rozrabiaka,a co się okazało to pół mszy przespał a potem nawet nie pisnął aż nas ludzie po mszy pytali czy on w domu też taki grzeczniutki,a więc jednak pozory mylą.

Mnie też wkurzają takie baby co to głupio pytają czy chłopiec czy dziewczynka jak od razu widać.

fanta
ja też bez studiów jestem najpierw zawodówka profil fryzjer potem technikum fryz. matura tytuł technik usług fryzjerskich a i tak w zawodzie nie pracuję.

pierniczę - idę spać ... wolę o 4 wstać ..byle położyć się przed 24 !

a wiecie co właśnie znalazłam mój zaginiony karnet na basen :-) 5 wejść mam do wykorzystania do końca miesiąca :-) super :) popływam sobie z dzieciem w weekend

wszystkie śpią, ja pracuję;-) ciężko was nadrobić jak się chwile tu nie zagląda! z grubsza tylko napiszę, że obcymi babami i opiniami co powinnam się nie przejmowałam nigdy. choć fakt, młody scen nigdy nie robił nigdzie i ludzie też się aż tak nie wtrącali, raczej potrafili mnie ochrzanić że np. dziecko bez czapki czy rajstop mam w wózku. wtedy dość ostro, acz grzecznie odpowiadałam. zawsze prowadziłam zimny chów, nawyki z Irlandii, i w Pl budziło to oburzenie. tyle, że póki Maciek nie poszedł do przedszkola nie był ani razu chory, więc chyba mu to nie szkodziło;-) no a sklepy bezstresowe, może przez to że od małego go tam brałam? natomiast do kościoła chodzimy turystycznie, zwiedzać, i raz w roku do święconki, tak więc nie mam doświadczenia.

rox, wykładam przedmioty związane ze współczesną sytuacją polityczną.

no nic, powrót do pracy. roboty mnóstwo, czasu na nią malutko.. dobranoc.

Witam porannie!
Naja witaj!

Rox ja też miałam w planach studiowanie historii i zostanie belfrem. Jednak chyba dobrze, że nie zostałam, bo jakoś nie mam cierpliwości do cudzych dzieci :no:
Koniec końców zostałam magistrem administracji publicznej, ale i tak nie pracuję w zawodzie. Angela urodziła się w połowie 5 roku ( miesiąc przed ostatnią sesją). Jednak studiowałam zaocznie więc dałam radę. Teraz nie wyobrażam sobie żebym miała wrócić na studia, podziwiam wszystkie mamy które mają dzieci, pracują, zajmuja się domem i jeszcze studiują :tak:
Rox a Ty dziennie? To pełna podziwu jestem :-)

Moja też od małego na zakupy z nami jeździła, zreszta ja jej nigdy nie lubiłam zostawiać i zawsze ze sobą zabierałam. Zresztą mam tak do tej pory ;-)
Natomiast ta moja szwagierka, o której pisałam od małego ciągle zostawia Natalkę teściowej. Nawet zdarza im się pojechać na ryby, a dziecko z babcią zostawić na 2-3 dni. Nie wspomnę o tym, że jak jadą na zakupy to zwykle jej nie biorą, bo po co dziecko męczyć :baffled:. Ja nie wiem, może to ja jestem jakaś przewrażliwiona mamuśka, ale jakoś nie umiałabym tak ciągle Angeli zostawiać. Wiadomo raz na jakiś czas to nic takiego, bo przecież też mi się czasem zdarzyło zostawić ją na kilka godzin z babcią, ale to tak sporadycznie, a nie ciągle. A już nie wyobrażam pojechac sobie na kilka dni i ją zostawić. A Wy jakie macie zdanie na ten temat? Pojechałybyście np. na wakacje bez dziecka ? Dla mnie to niewyobrażalne, bo ja bym chyba z tęsknoty umarła :-(.

Jeśli chodzi o zabawki to różnie, ale potrafi mieć zachcianki. Wiadomo reklamy robią swoje. Przyznam, że nie raz uległam. Umi gratuluję wytrwałości, ja to zwykle za "miętka" byłam. Teraz na szczęści moja jest na tyle duża, że da sobie pewne rzeczy przetłumaczyć.

Też bym się do kina wybrała, ale jakoś czasu brak. Z moim K. ostatnio byliśmy razem jeszcze przed ślubem :szok:. Tak to z Angelą kilka razy byłam. Ale muszę go w końcu wyciągnąć na jakiś dobry film w 3D, bo jak na razie to W 3D tylko na misiu Yogim byłam, a obejrzałabym coś gdzie jest ful wypas efektów specjalnych :-)

Witajcie ;)
My o dziwo z Wiką dopiero co wstałyśmy :-) zaskakuję mnie ta mała.

ROX - też chodzimy na basen z małą ,tylko zawsze jest afera jak wychodzimy z basenu,bo ona chce jeszcze zostać :-)

Moja teściowa chyba w życiu nie została by z małą przez 2-3 dni, za leniwa jest. Zostaje czasem z małą jak jedziemy gdzieś z moim K. na kilka godzin i jak wracamy to jest podobno tak zmęczona,że idzie się polożyć :/
chociaż racja... ja od urodzenia mojej małej nie byłam z nią tylko jedną noc - sylwestrową ;) a tak to za bardzo bym tesniła.

Ostatnia edycja:
:szok: ciezko nadrobic :sorry2:

Edysiek duzo dzieci w klasie Angeliki jest , u Ali moze bedzie razem z Nia 8 :sorry2:
ja tez wole zabierac Ale ze soba na zakupy , w sklepach spozywczych jest ok ale w sklepie typu castorama - szybko sie nudzi , pol biedy jak jest ten wozek autko ale po pol godz juz jeczy ze nudno itd

Moja siostra natomiast z byle *******a ma jechac do miasta to zostawia dzieci u rodzicow a ze My poki co jeszcze razem z Nimi mieszkamy to oczywiscie ja musze ich pilnowac - dzikusy :wściekła/y::crazy:

Femme tylko pamietaj zeby ryz gotowac na mleku ;-)

Ten wątek powinien się nazywać "Jedynaki moderatorek:-D"
a niby dlaczego ? :sorry2:
ja przeciez moderatorem nie jestem to mam nie pisac :-p?

OOOOooo ja mam tez sam problem z siostra , co gdzies jedzie do miasta to zawsze wraca z jakimis upominkiem dla Ali , tylko ze problem jest taki ze najtansze upominki kosztuja kolo 30 zl i zawsze jak My idziemy z Ala do nich to Jej dzieci oczekuja ze im tez cos przyniesmy a nie tylko lizaka :sorry2:

Powaznie nie grozi grzywna za palenie grilla na balkonie ? jak kiedys chcielismy na PT zapalic grilla ze szwagierka to tesciu zamknal balkon i wyciagnal klamke :szok::-D

Anetka az taka wybredna jest ale jak juz wspomnialam zadne smieci nie moga plywac u Niej w zupie czy w innej potrawie , ja wiem co i jak i jak Jej podaje obiad to zazwyczaj wszystko z talerza zjada a nawet dokladke prosi :rofl2:
ooo tez namawiam Mojego na Piratow albo na Kac :tak::-)

Lana super ze udalo sie ustalic tak szybko termin ;-)

Wiki jest spokojna jeszcze w jednym miejscu .. w kościele:szok: jak organista gra to patrzy,słucha,palec w buzi... 5 min później śpi.
Normalnie diabeł z niej w kościele wychodzi :-D

Moja podobnie tylko ze na kazaniu usypia :laugh2:

Rox to taka wczesna szkole przetrwania mial Borys
biggrin.gif
no i powodzenia ;-)

Co do koumini , sorki ale dziecko zazwyczaj ktore jest juz w 2 klaise ma w domu komputer - chocby rodzicow i ja wogole nie widze potrzeby zeby kazde dziecko w domu dostawalo laptopa czy nie wiadomo jakie inne bajery :sorry2:
Ja za 2 lata mam komunie u mojej chrzesnicy i dam raczej w 90 % pieniadze !!

zreszta teraz w niedziele byla u Nas komunia i z tego co mowila sasiadka dzieci dostawaly rowery ,zegarki, bizuterie i pieniadze , chyba tylko 1 chlopie z calej 9 dostal aparat !!

Rox to taka wczesna szkole przetrwania mial Borys :-)

Polna specjalnie dla ciebie napisałoby sie+ wyjątki:-D. A tak na serio gdzie nie spojrzysz to ktoś moderatorem tu jest:-p Az sie ciezko patrzy:laugh2:. Wiesz co? ja tak słyszałam ze sąsiedzi mogą napuścić straż miejska bo moga sobie nie zyczyć dymu. Pamiętam, ze w Rzeszowie na sportowej ( koło Resovii) moja koleżanka opowiadała, ze sasiadka sobie na balkonie grilla zrobiła a po 15 min straż miejska przyjechała:-D, ale czy tak jest wszędzie, to nie wiem. Jaki ten aparat dostał?
Edysiek Piraci z karaibów sa teraz w 3D:-p musisz sie wybrać
naja ja małemu dawałam rajtuzki jak było na polu -1 tak to zawsze skarpetki i spodnie... ale nie rozumiem co komu do tego?
justyś mnie tez juz raz bilety przepadły, ale tych nie chce stracić:-D

reklama
Do góry