reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

witamy się i my :tak:
Jestem mamą Damianka który ma 19 miesięcy i jest jedynakiem :-)
Chociaż by bardzo się Damianowi rodzeństwo przydało to tak jak jest póki co tak musi zostać, siła wyższa :-p

anetka -jak to co wtedy by było? Pomyśl, że mogliby się bawić czy uczyć razem i wcale byś nie miała więcej roboty, a może nawet mniej? :tak: za to na pewno więcej zmartwień, też prawda :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Vegas, ale z wychowawczego to kasy nie będziesz mieć. No chyba, że macie niskie dochody. Właśnie to nas chwilowo powstrzymuje przed drugim dzieckiem, bo co z tego, że na macierzyńskim płacą, jak po macierzyńskim koniec kasy. A z jednej (nawet dobrej pensji), nie damy rady.

majandra racja z jednej pensji to 3 osoby ciezko wyzywić i opłaty porobić,a co dopiero wiecej dzieciaczków:-(
Asheara witaj:-)

Majandra mój mąż zarabia 3 tysiaki. Ja tak szczerze to nie orientuję się jak tam sprawy macierzyńskiego i wychowawczego się mają, ale fakt jest taki, że chciałabym popracowac nim zajdę w drugą ciążę bo prócz wychowywania coś trzeba by było robic w życiu.

Umi Ty to masz marzenia jak nastolatka - spokojne dziecko:D:D Ale kto wie, może po dziadkach:D:D

Anetka
mi się wydaje tak jak Ashearze, że z dwójką jakoś mniej roboty, dwójka dzieci się ze sobą bawi:) Ty tylko pilnujesz by się nie pozabijali:D:D A tak mając jedno dziecko to ono wiecznie mama i mama bo nie ma się z kim bawic.

Vegas ale za nim to drugie dorośnie do zabawy z tym starszym to tragedia by była :-p weź sobie do dwójki wstawaj w nocy :sorry2: no masakra! Nie wyobrażam sobie tego.. chociaż nie wiem czy nie powinnam się zacząć zastanawiać, bo @ mi się spóźnia już ponad 10 dni! :dry::dry:

Vegas po dziadkach:-D nie nie dziekuje:-D wolałabym zeby był spokojny po mnie. On dziadków nie ma spokojnych. Wszystko zwariowane i zakrecone raczej

" ty tylko pilnujesz by sie nie pozabijali":-D pieknie to ujęłaś:-p

edit anetka dopiero co przyszłaś a juz chcesz nas opuscić:-D

reklama
umi właśnie nie chce!! :-(

majandra mi jakiś czas temu spóźnił się 30 dni :dry: w ogóle od czasu ciąży mam strasznie nieregularne okresy, nigdy nie mam na czas. Chyba pora wybrać się do ginekologa.

Do góry