reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Witam :-)
ja jak zwykle zabiegana i nie mam na nic czasu
Weekend zleciał stanowczo za szybko :eek: w niedzielę byliśmy rano na grzybach, trochę jest ale trzeba się nałazić i nie ma za bardzo małych. Udało mi się tylko nazbierać na 4 słoiczki w occie. Ale zrobiłam jeszcze sos, a dzisiaj zupę grzybową, to się najedliśmy :tak:
Po południu przyszli znajomi i tak się to skończyło, że wczoraj miałam ciężki dzień ;-)
Dzisiaj już ok, posprzątałam, wyszorowałam łazienkę i zaraz trzeba się do pracy zbierać.

Baśka fajnie się udało z tym mieszkaniem :-) I od razu jakie plany macie, super :-)
Lena u nas prawdziwa polska złota jesień, słońce świeci i ciepło, oby tak było jak najdłużej :tak:
Mamuśka dziwne to, że pani najpierw mówi, że tak nie wolno a potem sama daje buziaka :baffled: jak czegoś wymaga to niech będzie konsekwentna
Agnieszka torba fajna :tak: a co teraz licytujesz ?
Yoanka83 witaj w gronie mam jedynaków :-) powiedz mężowi, że potrzebujesz czasu, przecież wie przez co przechodziłaś, z tym drugim dzieckiem to różnie bywa, teraz się nie chce a za kilka lat można zmienić zdanie ;-)
Zyta to czekam na wieści z jutrzejszego usg :tak:

reklama
Witam.Obiecałam sie meldować przynajmniej raz dziennie;-):-D
Ja po wizycie kontrolnej z Kamilkiem u pediatry i uszko zdrowe:-) bałam się że może mieć coś z drogami oddechowymi bo kaszle i ma katarek ale pediatra mówił że on to ma na tle alergicznym:baffled: Podejrzewam koty i psy bo w domu szwagierka ma 5kotów i 4psy one latają po korytarzu,podwórku i mały ma z nimi styczność:crazy: Ale mam nadzieję że po przeprowadzce minie mu:confused2:
Tak pozatym wstaliśmy o 4:szok: mały nie chciał spać już tylko bajki oglądać a tym samym ciągle mamuśkował wiec nie pospałam.Jak zasnął ok.11.30 to położyłam się i z godzinkę zdrzemnęłam także już mi lepiej jako tako:dry:

heh Dziewczyny przepadałam w lesie :p
w soboty z kumpela ( tyż ciezarna) wymykamy sie do lasu. potem trzeba obrobić zbiory a w niedziele, synkowi wynagrodzić nieobecność...
w ten weekend może pojedziemy gdzieś dalej...od wrocławia...ale to jeszcze tylko plany...
Po pracy przychodzę tak zmęczona, że juz mi sie nic więcej nie chce :-(
Przezierność karkowa wyszła dobra :-) i dr nie zalecała innych badań...następna wizyta 17 października...ale bez USG i dopiero w 20-22 tyg usg...Dziecko właśnie mi zgasło :/ ciekaw co będziemy robić nocą :| ...Ha moj mężczyzna dorasta...ostatnio moja mama popłakała sie ze śmiechu w supermarkecie. Biedna wyrwała sie z nim do toalety nie świadoma, że moje dziecko w miejscach publicznych do "babskiego" nie pójdzie...Tłumaczyła mu, że ona nie może do męskiego a w damskim sa kabiny i nikt nie będzie nic widział...a ten nie i koniec bo on chłopiec nie baba. i poszedł sam...dał rade...chyba:p wrócił suchy wiec sie nie obsikał, mam nadzieję, że nikogo innego też nie oblał <lol> i trafił do pisuaru jak trzeba :-D a babcia nie mogla go sobie wyobrazić i płakała ze śmiechu...On ma 5 lat ale jest dość niski i dziwnie to wyglądało.. drzwi otwierał zapierając się rękami i nogami <lol> ale jakoś dał rade :-)

heh Dziewczyny przepadałam w lesie :p
w soboty z kumpela ( tyż ciezarna) wymykamy sie do lasu. potem trzeba obrobić zbiory a w niedziele, synkowi wynagrodzić nieobecność...
w ten weekend może pojedziemy gdzieś dalej...od wrocławia...ale to jeszcze tylko plany...
Po pracy przychodzę tak zmęczona, że juz mi sie nic więcej nie chce :-(
Przezierność karkowa wyszła dobra :-) i dr nie zalecała innych badań...następna wizyta 17 października...ale bez USG i dopiero w 20-22 tyg usg...Dziecko właśnie mi zgasło :/ ciekaw co będziemy robić nocą :| ...Ha moj mężczyzna dorasta...ostatnio moja mama popłakała sie ze śmiechu w supermarkecie. Biedna wyrwała sie z nim do toalety nie świadoma, że moje dziecko w miejscach publicznych do "babskiego" nie pójdzie...Tłumaczyła mu, że ona nie może do męskiego a w damskim sa kabiny i nikt nie będzie nic widział...a ten nie i koniec bo on chłopiec nie baba. i poszedł sam...dał rade...chyba:p wrócił suchy wiec sie nie obsikał, mam nadzieję, że nikogo innego też nie oblał <lol> i trafił do pisuaru jak trzeba :-D a babcia nie mogla go sobie wyobrazić i płakała ze śmiechu...On ma 5 lat ale jest dość niski i dziwnie to wyglądało.. drzwi otwierał zapierając się rękami i nogami <lol> ale jakoś dał rade :-)
A gdzie do lasu jedziesz???Moze w moje strony??

Cześć

Edysiek ja nie licytuję tylko sprzedaję nasze meble (kanapę + 2 fotele) bo chcemy kupić narożnik ale niestety kanapy się nie sprzedały :( Zastanawiam się tylko po co Ci ludzi nam dupę zawracali tymi mailami skoro i tak bita nie dali ale spoko już zaakceptowałam tą wiadomość.Wystawiliśmy ponownie ale na kup teraz i obniżyliśmy cenę.Jak już teraz się nie sprzedadzą to oddamy te meble do sklepu z używanymi meblami i trudno tyle ile za nie dostaniemy to dostaniemy i tak jesteśmy stratni mocno więc parę funtów w tą czy w tą to żadna różnica.

Ach dziewczyny zazdroszczę wam tej pogody,u mnie brrr zimno ,ponuro i deszczowo.
na szczęscie mała już lepiej się czuje ale doszłam do wniosku że jednak w tym tygodniu nie pójdzie do przedszkola ,wolę ją przytrzymac do poniedziałku.

ja się musze wziąśc za obiad ale do tego tez nie mam weny bo sama czuję że i mnie coś łapie,więc wolałabym polezeć w łózku no ale cóz -po marzyc mozna.

Ostatnia edycja:
reklama
Ach dziewczyny zazdroszczę wam tej pogody,u mnie brrr zimno ,ponuro i deszczowo.
na szczęscie mała już lepiej się czuje ale doszłam do wniosku że jednak w tym tygodniu nie pójdzie do przedszkola ,wolę ją przytrzymac do poniedziałku.

ja się musze wziąśc za obiad ale do tego tez nie mam weny bo sama czuję że i mnie coś łapie,więc wolałabym polezeć w łózku no ale cóz -pomarzyc mozna.

Moja bratowa meszka w Niemczech i pisze ze u nich drugi dzien tak leje ze masakra!A u nas piękna pogoda;)

Do góry