reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

reklama
Witam!
Kurcze, coś mnie dzisiaj pokręciło :no: Cały kark mam sztywny, nie wiem czy źle spałam czy co :eek: No ale dzisiaj nic nie robię, odpoczywam. Mam nadzieję, że jutro jak wstanę to już będzie dobrze.

Hej kobietki!
Młoda szaleje-czyt. jeszcze śpi ;) a już 7.30! Luksus ;) można spokojnie śniadanie zjeść. Za oknem pogoda zapowiada się super, więc strzelimy sobie krótki spacerek przed szczepieniem o 13. Mam nadzieję, że nie będzie potem przygód po nim.
Edysiek mam nadzieję, że przeszedł Ci ten kark :/ mnie ostatnio bolała głowa i zwariować można było. Szczerze współczuję!

Dzisiaj lepiej, jeszcze trochę mam sztywny kark. To znowu dzisiaj nic takiego nie będę robić. Wczoraj tylko zrobiłam obiad, a tak to relaksowałam się z książką, na co ostatnio ciągle brak mi czasu. Córcia bawiła się z kuzynką a potem grała w nową grę na kompie. U nas dzisiaj szaro, buro i ponuro. Jakaś taka depresyjna pogoda, no ale jeszcze trochę i będzie wiosna :-)

Właśnie zerknęłam na suwaczek-kurcze gratuluję sukcesu w diecie! Ja mam 3kg do zrzucenia i coś mi brak motywacji do ćwiczeń, więc muszę się zmusić ->zapisać się na pilates do klubu i już ;) wtedy nie ma zmiłuj-zapłacone to iść trzeba :D Może niech mąż Cię rozmasować spróbuje? Albo jakiś basen?
Pogodę jednak przechwaliłam. Młoda zniosła szczepienie dzielnie. Waży 8,1kg -coś maławo jak na 8 miechów...no ale lekarka mówiła, że to normalne, że teraz mniej przybiera.
Rozesłałam kilka CV. Moje pierwsze w życiu szukanie pracy-do tej pory tylko dorywczo w wakacje na studiach. Eh...ciężko będzie bez 10 lat doświadczenia, bycia facetem i ukończonych 15 różnych technicznych kierunków ;)... a najbardziej mnie bawi to wynagrodzenie przy takich wymogach- szalone 1500zł-1800zł brutto!
Ciężko Wam szło szukanie pracy po zostaniu mamami?

Kropka ja poszłam do pracy jak Angela miała 2 lata. Zaczęłam szukać jak miała rok i naprawdę ciężko było znaleźć cokolwiek, nieważne że miałam skończone studia :no: Najpierw pracowałam na produkcji, a potem udało mi się przejść do biura. No i pracuję tu dalej. A zarobki u nas też takie, normalnie masakra. Jednak dla mnie plusem tej pracy jest to, że jest na miejscu i jeszcze po prostu ją lubię, a to dużo daje :tak:
To powodzenia w szukaniu pracy.

No mąż mógłby rozmasować, ale my pracujemy na 2 różne zmiany i widzimy się praktycznie tylko w weekendy. A mam nadzieję, że do weekendu mi przejdzie.

Witajcie

No mąż mógłby rozmasować, ale my pracujemy na 2 różne zmiany i widzimy się praktycznie tylko w weekendy. A mam nadzieję, że do weekendu mi przejdzie.

U mnie jest tak samo.Męża widzę tylko w weekendy i to nie zawsze mamy weekend tylko dla siebie bo czasami i w weekendy pracuje nadgodziny.
Co do wynagrodzeń w Pl to faktycznie masakra :-/
I dlatego miedzy innymi wyjechałam do UK.

Kropka Ja do pracy ruszyłam jak synek miał dobre ponad pół roku.I jak to bywało w Pl z praca było i jest nadal bardzo ciężko :-/

U mnie pogoda piękna +14 na termometrze.
Niedługo zbieram się do miasta na zakupy łazienkowe a potem do pracy:)
Alan w szkole ok bo dziś rozmawiałam z nauczycielką więc jestem zadowolona :tak:

Miłego dziewczyny...

reklama
Witam w ten piękny słoneczny poranek :-)
Co tu taka cisza ostatnio?
Felidae, Andzia, Fanta ?

Wczoraj byli u nas znajomi na piwku, w sumie przez przypadek spotkalismy się na spacerze i poszliśmy do nas.
Zaraz muszę posprzątać, bo normalnie bałagan jak nie wiem, nawet naczynia nie pozmywane. Ale pogoda fajna, od razu lepiej się robi, to i robota będzie dobrze szła :tak: A jeszcze sama sobie siedzę, bo mąż w pracy, Angela w szkole to tym bardziej ;-)

Do góry