reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

witam :-)

wiecie co?? ten wczorajszy sen był chyba proroczny, bo mi lekarz pokazał siusiaka dziecka(prawdopodobnie);-) nie wiem czy się cieszę czy nie... nastawiałam się na dziewczynkę więc się muszę odstawić i będe się cieszyć z dwóch łobuziaków;-)

Stokrotta
mój Mateusz też był 2 razy z zapaleniem płuc w szpitalu(7 i 9 miesięcy), wyniki wszystkie ok, a chorował non stop, i aż się boję kolejnej zimy:baffled:
robaczek_25 biorąc pod uwagę że też mam syna to z Twoim Mateuszkiem to musiał być przypadek, bo też brałam tabletki i z moim synkiem było oki.
też tak myślę:-)

u nas też piękna pogoda i zaraz pewnie zgarnę młodego na podwórko ale na razie cieszy się nowym traktorkiem:-)

reklama
Zeberka- nie przemęczaj się, pamiętaj o dzidziołku- wiem, że co trzeba zrobić to trzeba, ale daj sobie przynajmniej trochę taryfy ulgowej:tak:
Magda85-ja kupuję córze buty w Deichmannie, ale moja smarkata ma 39 rozmiar nogi, więc patrząc po Twoim suwaczku mam wrażenie, że nie o ten przedział rozmiarów pytasz:sorry2:
Robaczek25-bo zaczniemy Cię prosić, żebyś i nam wyśniła:rolleyes:.
Idę teraz do działu kulinarnego szukać przepisu Anusi na kluski, bo tej wersji jeszcze nie jadłam, a coś mnie w kierunku kluskowym dzisiaj pociągnęło...

Witam:-)
Moj kochany emek się szarpnął;-) i poszliśmy rano do kina na Bitwę Warszawską, potem na zakupy i nawet perfumki fajne sobie kupilam bez szemrania z jego strony... Może on jakąś babę ma, że nagle taki miły się zrobił;-)

Robaczek pomyśl o plusach, Mateuszkowi na pewno łatwiej będzie się dogadać z braciszkiem niż z siostrzyczką.

magda My kupujemy w Bartku, lub w jednym ze sklepów w Galerii Handlowej, mają tam buty tańsze, mniej znanych producentów, ale wszystkie z atestem. Skórzane trzewiki można kupić już za ok.100zł. Osatnio widzialam też fajne Reeboki ocieplane - takie na zimę i nie wiem, czy nie kupię takich Szymonkowi.

zeberka odpuść trochę kochana;-)

Sonisia to ciekawie się u Ciebie dzień zaczął:-(, życzę , aby druga jego połowa była zdecydowanie lepsza:happy2:

Dziewczynki- może któraś z Was ma jakiś fajny, sprawdzony przepis na faszerową pierś z indyka? Piersi kupiłam, tylko pomysłu brak. Szperam po necie, ale nic ciekawego w oko mi nie wpadło.

Ostatnia edycja:
Witajcie,
czekamy na pralkę drugą godZinę i pomalu zaczynam sie irytować... na dworze tak pięknie!!!

Magda ja kupuję buty w Bartku dla młodego. Na lato to i z Bartka i z CCC , ale zimowe mam juz sprawdzone

Czesc dziewczynki!!! U nas tez pogoda przecudowna, a ze mieszkamy w domku letnim to korzystam na maksa.lezakujemy:-) a pozniej jedziemy pojezdzic troche na rowerkach.narazie moj zapadl chyba w poobiednia drzemke:cool2:oby sie nie spalil na tym sloncu.choc mowia,ze nie trzeba sie smarowac bo promieniowanie uv jest niskie:cool:
ja mialam dzis male plamienie, ale juz przeszlo, to jest doslownie pare kropel i to w kolorze brazowym.
ale lekarka jak sie dowiedziala o tym, to kazala mi przyjsc w przyszlym tygodniu i mnie obejrzy.
ja jakos o dziwo sie nie denerwuje. ale odkrylam jedno. nie moge wogole dzwigac!!! dzis nioslam siatke z zakupami nie wiecej niz 5 kilo. a przedwczoraj to tylko odkurzacz przenosilam no i odkurzalam. nie robie wiecej niz w poprzedniej ciazy, a zawsze jak tylko cos dzwigne konczy sie tym samym. moze mi dadza jakis lek.ktos mowil, ze daja luteine.

Milego popoludnia dziewczyny, korzystajcie z tej cudownej slonecznej energii.naladujmy sie na caly pazdziernik!:cool2:
Robaczek ja mialam tez w zeszlej ciazy powiedziane, ze to chlopak i badanie bylo wlasnie jakos w 12-13 tyg. a pozniej sie okazalo, ze to dziewczyna.a lekarz byl pewien na 100%? moim zdaniem nie powinni nic mowic dopoki nie maja 100% pewnosci. czlowiek sie pozniej nastawia za bardzo.
ja dzis bylam w centrum handlowym na chwile i ogladalam sie za chlopiecymi ciuszkami. to jest bardzo spontaniczne u mnie.wszedzie widze tylko spodnie:confused::-D:-D

no nic spadam na slonce:cool2:

Justynaj nie gniewaj się kochana, ale ja na Twoim miejscu darowałabym sobie rowerki:sorry2: Co innego jednorazowe plamienie, a co innego powtarzające się plamienia po wysiłku:sorry2: Ja mam tak samo jak Ty- dzwigać w ogóle nie mogę, nie mówiąc o jakimkolwiek wysiłku bo zaraz plamię. Mój gin. stanowczo nakazał oszczędny tryb życia i stosuję się - bo jakie mam wyjście.Powiem Ci, że ja pierwsze kilka plamień też zlekceważyłam, aż w koncu po konkretnym sprzątaniu dostałam plamienia podbarwionego żywo czeroną krwią, myslałam wtedy ,że to poronienie. Wylądowałam na izbie przyjęć i w końcu zrozumiałam, że to nie są żarty, że za dużo mam do stracenia. Na plamienia przepisują przeważnie albo Luteinę, albo Duphaston. Ja biorę Luteinę dopochwowo- jak na razie pomaga. Nie gniewaj się, że tak filozofuję;-)

Justyna
lekarz nie miał pewności co do płci, ale tak to w tej chwili wygląda, ja i tak nie planuję jeszcze nic kupować to mi tak bardzo nie zależy żeby mieć pewność
ja też nie mogę zbytnio dźwigać tyle że u mnie nie ma plamień ale ból brzucha, także wiem kiedy mam odpuścić sobie

młody poszedł na spacer z moją siostra to mam chwilę spokoju,
zaczyna mi zgaga dokuczać coraz częściej:baffled: kurcze z Matim to mnie tak męczyła że miałam dość a teraz wygląda że będzie to samo

Stokrotta, nie gniewam sie, wlasnie dobrze, ze piszesz o swoich przejsciach.moze rzeczywiscie powinnam wyluzowac... nie wiem tylko co z praca, bo pomagam np. niepelnosprawnym i nierzadko musze cos podzwignac. jak bede u lekarki to powiem jej, zeby mi wypisala zaswiadczenie, ze ciaza jest zagrozona i ze nie moge wogole dzwigac,wiec niech mnie przydzielaja tam, gdzie jest tego jak najmniej. problem w tym, ze nie moge isc sobie na zwolnienie, bo to jest taki staz i musze tam byc do 16 listopada, zeby "zaliczyc".
ale jesli trzeba bedzie to bede musiala przerwac, oczywiscie nie moze byc to kosztem dziecka!

Najmłodsze dziecię śpi, starsze rysują, a ja wlaśnie zjadlam talerz spaghetti i chyba trochę poczytam, bo nudno tak jakoś:confused:

Robaczek u mnie też zgaga już się pojawiła. Zwłaszcza jak coś pardziej pikantnego lub ciężkostawnego zjem. Po spaghetti zapewne też nie odpuści

justynaj cieszę się, że Cię nie uraziłam;-) Takie zaświadczenie na pewno by Ci się przydało. Z tego co wiem, to obowiązkiem pracodawcy jest zapewnienie kobiecie w ciąży odpowiedniego stanowiska pracy, nie wymagającego długotrwałego stania, a tym bardziej dzwigania. Tylko, że jeżeli to jest staż to różnie mogą do tego podchodzić, a pracodawca wie o Twojej ciąży?

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczynki ja tylko na chwilkę zameldować że żyję, właśnie idziemy jeszcze na wieczorny spacerek bo pogoda super:-)
Magda85-gdańsk co do bucików to ja dla młodej w zeszłym roku miałam takie zimowe Śniegowce Dziecięce VEMONT Kozaki na zime róż 27 (1801343912) - Aukcje internetowe Allegro może zbyt piękne nie są ale u nas się sprawdziły super mega zaspy, kałuże nigdy nie przemokły i wyglądają jak nówki tylko rozmiar już nie ten, więc teraz też takie kupię

Do góry