reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

witam :-)

wiecie co?? ten wczorajszy sen był chyba proroczny, bo mi lekarz pokazał siusiaka dziecka(prawdopodobnie);-) nie wiem czy się cieszę czy nie... nastawiałam się na dziewczynkę więc się muszę odstawić i będe się cieszyć z dwóch łobuziaków;-)

Stokrotta
mój Mateusz też był 2 razy z zapaleniem płuc w szpitalu(7 i 9 miesięcy), wyniki wszystkie ok, a chorował non stop, i aż się boję kolejnej zimy:baffled:
robaczek_25 biorąc pod uwagę że też mam syna to z Twoim Mateuszkiem to musiał być przypadek, bo też brałam tabletki i z moim synkiem było oki.
też tak myślę:-)

u nas też piękna pogoda i zaraz pewnie zgarnę młodego na podwórko ale na razie cieszy się nowym traktorkiem:-)

reklama
Zeberka- nie przemęczaj się, pamiętaj o dzidziołku- wiem, że co trzeba zrobić to trzeba, ale daj sobie przynajmniej trochę taryfy ulgowej:tak:
Magda85-ja kupuję córze buty w Deichmannie, ale moja smarkata ma 39 rozmiar nogi, więc patrząc po Twoim suwaczku mam wrażenie, że nie o ten przedział rozmiarów pytasz:sorry2:
Robaczek25-bo zaczniemy Cię prosić, żebyś i nam wyśniła:rolleyes:.
Idę teraz do działu kulinarnego szukać przepisu Anusi na kluski, bo tej wersji jeszcze nie jadłam, a coś mnie w kierunku kluskowym dzisiaj pociągnęło...

Witam:-)
Moj kochany emek się szarpnął;-) i poszliśmy rano do kina na Bitwę Warszawską, potem na zakupy i nawet perfumki fajne sobie kupilam bez szemrania z jego strony... Może on jakąś babę ma, że nagle taki miły się zrobił;-)

Robaczek pomyśl o plusach, Mateuszkowi na pewno łatwiej będzie się dogadać z braciszkiem niż z siostrzyczką.

magda My kupujemy w Bartku, lub w jednym ze sklepów w Galerii Handlowej, mają tam buty tańsze, mniej znanych producentów, ale wszystkie z atestem. Skórzane trzewiki można kupić już za ok.100zł. Osatnio widzialam też fajne Reeboki ocieplane - takie na zimę i nie wiem, czy nie kupię takich Szymonkowi.

zeberka odpuść trochę kochana;-)

Sonisia to ciekawie się u Ciebie dzień zaczął:-(, życzę , aby druga jego połowa była zdecydowanie lepsza:happy2:

Dziewczynki- może któraś z Was ma jakiś fajny, sprawdzony przepis na faszerową pierś z indyka? Piersi kupiłam, tylko pomysłu brak. Szperam po necie, ale nic ciekawego w oko mi nie wpadło.

Ostatnia edycja:
Witajcie,
czekamy na pralkę drugą godZinę i pomalu zaczynam sie irytować... na dworze tak pięknie!!!

Magda ja kupuję buty w Bartku dla młodego. Na lato to i z Bartka i z CCC , ale zimowe mam juz sprawdzone

Czesc dziewczynki!!! U nas tez pogoda przecudowna, a ze mieszkamy w domku letnim to korzystam na maksa.lezakujemy:-) a pozniej jedziemy pojezdzic troche na rowerkach.narazie moj zapadl chyba w poobiednia drzemke:cool2:oby sie nie spalil na tym sloncu.choc mowia,ze nie trzeba sie smarowac bo promieniowanie uv jest niskie:cool:
ja mialam dzis male plamienie, ale juz przeszlo, to jest doslownie pare kropel i to w kolorze brazowym.
ale lekarka jak sie dowiedziala o tym, to kazala mi przyjsc w przyszlym tygodniu i mnie obejrzy.
ja jakos o dziwo sie nie denerwuje. ale odkrylam jedno. nie moge wogole dzwigac!!! dzis nioslam siatke z zakupami nie wiecej niz 5 kilo. a przedwczoraj to tylko odkurzacz przenosilam no i odkurzalam. nie robie wiecej niz w poprzedniej ciazy, a zawsze jak tylko cos dzwigne konczy sie tym samym. moze mi dadza jakis lek.ktos mowil, ze daja luteine.

Milego popoludnia dziewczyny, korzystajcie z tej cudownej slonecznej energii.naladujmy sie na caly pazdziernik!:cool2:
Robaczek ja mialam tez w zeszlej ciazy powiedziane, ze to chlopak i badanie bylo wlasnie jakos w 12-13 tyg. a pozniej sie okazalo, ze to dziewczyna.a lekarz byl pewien na 100%? moim zdaniem nie powinni nic mowic dopoki nie maja 100% pewnosci. czlowiek sie pozniej nastawia za bardzo.
ja dzis bylam w centrum handlowym na chwile i ogladalam sie za chlopiecymi ciuszkami. to jest bardzo spontaniczne u mnie.wszedzie widze tylko spodnie:confused::-D:-D

no nic spadam na slonce:cool2:

Justynaj nie gniewaj się kochana, ale ja na Twoim miejscu darowałabym sobie rowerki:sorry2: Co innego jednorazowe plamienie, a co innego powtarzające się plamienia po wysiłku:sorry2: Ja mam tak samo jak Ty- dzwigać w ogóle nie mogę, nie mówiąc o jakimkolwiek wysiłku bo zaraz plamię. Mój gin. stanowczo nakazał oszczędny tryb życia i stosuję się - bo jakie mam wyjście.Powiem Ci, że ja pierwsze kilka plamień też zlekceważyłam, aż w koncu po konkretnym sprzątaniu dostałam plamienia podbarwionego żywo czeroną krwią, myslałam wtedy ,że to poronienie. Wylądowałam na izbie przyjęć i w końcu zrozumiałam, że to nie są żarty, że za dużo mam do stracenia. Na plamienia przepisują przeważnie albo Luteinę, albo Duphaston. Ja biorę Luteinę dopochwowo- jak na razie pomaga. Nie gniewaj się, że tak filozofuję;-)

Justyna
lekarz nie miał pewności co do płci, ale tak to w tej chwili wygląda, ja i tak nie planuję jeszcze nic kupować to mi tak bardzo nie zależy żeby mieć pewność
ja też nie mogę zbytnio dźwigać tyle że u mnie nie ma plamień ale ból brzucha, także wiem kiedy mam odpuścić sobie

młody poszedł na spacer z moją siostra to mam chwilę spokoju,
zaczyna mi zgaga dokuczać coraz częściej:baffled: kurcze z Matim to mnie tak męczyła że miałam dość a teraz wygląda że będzie to samo

Stokrotta, nie gniewam sie, wlasnie dobrze, ze piszesz o swoich przejsciach.moze rzeczywiscie powinnam wyluzowac... nie wiem tylko co z praca, bo pomagam np. niepelnosprawnym i nierzadko musze cos podzwignac. jak bede u lekarki to powiem jej, zeby mi wypisala zaswiadczenie, ze ciaza jest zagrozona i ze nie moge wogole dzwigac,wiec niech mnie przydzielaja tam, gdzie jest tego jak najmniej. problem w tym, ze nie moge isc sobie na zwolnienie, bo to jest taki staz i musze tam byc do 16 listopada, zeby "zaliczyc".
ale jesli trzeba bedzie to bede musiala przerwac, oczywiscie nie moze byc to kosztem dziecka!

Najmłodsze dziecię śpi, starsze rysują, a ja wlaśnie zjadlam talerz spaghetti i chyba trochę poczytam, bo nudno tak jakoś:confused:

Robaczek u mnie też zgaga już się pojawiła. Zwłaszcza jak coś pardziej pikantnego lub ciężkostawnego zjem. Po spaghetti zapewne też nie odpuści

justynaj cieszę się, że Cię nie uraziłam;-) Takie zaświadczenie na pewno by Ci się przydało. Z tego co wiem, to obowiązkiem pracodawcy jest zapewnienie kobiecie w ciąży odpowiedniego stanowiska pracy, nie wymagającego długotrwałego stania, a tym bardziej dzwigania. Tylko, że jeżeli to jest staż to różnie mogą do tego podchodzić, a pracodawca wie o Twojej ciąży?

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczynki ja tylko na chwilkę zameldować że żyję, właśnie idziemy jeszcze na wieczorny spacerek bo pogoda super:-)
Magda85-gdańsk co do bucików to ja dla młodej w zeszłym roku miałam takie zimowe Śniegowce Dziecięce VEMONT Kozaki na zime róż 27 (1801343912) - Aukcje internetowe Allegro może zbyt piękne nie są ale u nas się sprawdziły super mega zaspy, kałuże nigdy nie przemokły i wyglądają jak nówki tylko rozmiar już nie ten, więc teraz też takie kupię

Do góry