reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

witam po weekendowo,
Tunia wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy ślubu!!!!!
Ja cały weekend przespacerowałam z Natusią. Tak się natupałam, że mam zakwasy. :szok: Nati za to ma znowu gila do pasa i nocki są coraz gorsze. Ostatnio budzi się z wrzaskiem biore ja na rece, a ona dalej płacze (a raczej wrzeszczy) i dopiero jak załapie, że ja ja trzymam to się wtula i uspokaja. Nie wiem co jest grane. :eek: Normalnie nie moge sie ostatnio ruszyć bez niej. Cały czas na mnie wisi i nawet jesli chcę, żeby pospała w dzień to muszę ja przytulać i dopiero zasypia. Po prostu jakaś masakra. :no: Moze macie jakies pomysly bo ja juz nie wiem oco chodzi, a zebów jak nie było tak nie ma.

polak witam i zapraszam do udzielania sie. :tak:

oki zmykam bo Mala czas nakarmic.

reklama
Witam dawno mnie nie bylo pozdrawiam i zapytanie mam nie potrzebuje zadna z was moze spacerowki mam dwie na sprzedaz zainteresiwane to dam linki na tablica pl po 150 i 180 ceny do negocjacji jedna energy jane a 2 to baby confort trophy mam do niej za 40 zl fotelik

dzień dobry po łikendowo!
Jak ja lubię łikendy i jest małżon z nami... normalnie szkoda że już się skończył!
u nas od piątku zagościła wielka miąkwa ;/ wygląda na to że to przez wychodzący ząbek... oby to to!
Tunia nonono... wszystkiego NAJ z okazji rocznicy ślubu!!!!
Polka zaglądaj do nas częściej, a raczej jak najczęściej :) Niestety nigdy nie slyszałam by ktoś stawiał takie bańki maluszkom...
Nefi a może Natusi właczył się lęk separacyjny? Mam nadzieję że szybko uporacie się z parszywym gilem!!

uciekam bo miąkwa woła ;/

Maria jakie kropelki używasz do nosa ?? Masz świadomość że tych obkurczających nie powinno się stosować dłużej niż 3-5dni ,bo można dostać polekowego nieżytu nosa ?? Pediatra zaleciła te Ci krople dla starszych dzieci ???
U nas też niestety nos przytkany , mam nadzieję że za dwa trzy dni jej całkowicie zejdzie bo jak nie to nie wiem czy nie trzeba będzie po coś mocniejszego skoczyć :sorry:

Vill och tak , przy dzieciach trzeba choć nieco przeorganizować kuchnię ... no chyba że ktoś zdrowo je ... Ja przy Borysie nauczyłam się jeść zupy wszelakie a przede wszystkim jarzynówki :tak:

gagucha zazdroszczę i gratuluję gaworzenia !!!! u nas niestety nic a nic nie chce gadać tylko pierdzi usteczkami :-D:-D:-D albo gulgocze jak indyk :-D:-D

polak ale masz torpedę w domu ... a pani doktor gratulujemy trafnej diagnozy :confused2:

Tunia już rok minął :szok: SZOK !!! powinnyśmy z okazji rocznicy powtórkę zrobić :-)
Ja nie podaję DHa , dodaję do zupki siemię lniane ona też omegi zawiera , omegi też w oleju rzepakowym jest !!!

Nefi u nas też ostatnio usypianie na rękach się spodobało , ale to z powodu kataru , lepiej jej w tej pozycji oddychać ...Mam nadzieję że jak katar minie wrócimy do starych zwyczajów

Za tydzień wracam do pracy :szok: Mówię do M że mam stresa trochę - Borys to usłyszał i mnie pociesza ..."nie martw się mama ja też płakałem w pierwszy dzień w przedszkolu , jak będziesz dzielna i nie będziesz płakać do dostaniesz nagrodę , cztery nagrody " :-D

Ostatnia edycja:
hej hej
faktycznie w weekend cicho tu bylo strasznie

polak- jakos kojarze Twoj nick...tylko skad?? pisalas tu juz u nas na poczatku??
i wyobraz sobie mamy to samo z kaszlem i tez tak dlugo, juz chyba wlasnie z miesiac, jakies syropki, inhalacje i takie tam...a maly kaszle i kaszle, w dzien prawie wcale, a w nocy; ooo matko, dzis np. tak kaszlał, ze zwymiotowal cale mleko :szok: i tez osluchowo czysto i pomyslu nie mamy co to.
a banki dla malucha jak najbardziej, moja pediatra poleca i bez problemu nawet mlodszym maluchom :tak:

tunia- bozeee to juz rok?! szok, ale ten czas leci, a wieczor Twoj panienski na BB niezapomniany :-D
10 kg powiadasz :szok::-D eee chyba przesada ;-)

moj poki co 8, 2 kg.

Atan-
podrzuc te linki z woziami. Czemu sie nie pojawiasz u nas? wrocilas juz do pracy? jak Amelka sie chowa??

gagucha- to nie diagnoza naszej pediatry, ona nas tylko skierowala, diagnoza od neurologa.

nooo, a dzisiaj jestesmy po wizycie u pani fizjoterapeutki;
babka konkretna, specjalistka porzadna, od 10 lat specjalizuje sie vojcie, mowi, ze sama przez tyle lat sie nie przyzwyczaila do placzu dzieci, ale ja musze sie wziac w garsc, zeby maly nie widzial mojej przerazownej miny i zaszklonych oczu, bo niewatpilwie bedzie plakal/ ryczal,a jak wpadnie w histerie to nic nie zrobimy. Dzis tylko sprawdzala jego odruchy i juz plakal jakby nie wiem co sie dzialo :-(
no, wiec; mlody ma lekka asymetrie, jest z deczko opozniony ruchowo, bo na etapie 5/6 msc dziecka no i za bardzo jej sie nie 'pokazał' i to potwiedzilo slowa lekarki, ze jest bardzo bierny :-(
oczywiscie w domu jest rozbrykany, a tam pewnie ze stresu tak sztywnieje, bidulek moj :-(
no coz, bedziemy walczyc, pocieszajace jest to, ze powiedziala, ze nie powinno nam zajac to duzo czasu.

cos mialam jeszcze pisac, ale zapomnialam.
aaaa i jutro mamy psychologa, ciekawa jestem tego badania.

i ja się witam :)) też chce jeszcze wendu! i męża przy boku :)))
tunia najlepszego, ja chyba do Was niestety dołączyłam po panieńskiem. Tunia, a jak Twoje zamiłowanie do parówek :-D. Kwasów już nie daje, ale daje cembion
polak witaj, Ty już kiedyś chyba do nas zaglądałaś. Pola ma piękne włosku jak Iguś Ajako
mini Borysek jak zawsze wymiata tekstami, a Duszeczka ślicznościowa (widziałam zdjęcia w galerii)
ajako kurcze jednak wojta będzie? chyba jednak przemaszerowałabym się jeszcze do innego rehabilitanta. Tak jak pisałam mi powiedzieli, że wojta dla dzieci z porażeniem mózgowym. Zobacz jak zwykłe ćwiczenia rozruszały Grzesia

A ja powiem szczerze, zmęczona jestem Grześ śpi mało i jest mega aktywny. Ledwo za nim nadążam. W locie ogarniam mieszkanie i robie coś do jedzenia.

Ajako tak tak macie rację czasem coś napisałam teraz postanowiłam to poprawić :-)Ciekawe po co ten psycholog, napisz co i jak.
Kasiulka mam dokładnie to samo z Polą, raczkuje wstaje i 3 drzemki w ciągu dnia po 25minut jak z zegarkiem w ręku :-)
Tunia zazdroszczę 10kg moja Pola 7.8kg a duża się urodziła bo 4.290 a teraz jakos tak słabiutko tylko długa jest bo 74cm ma.

My juz eurespal 3tydzien bierzemy i nic cebion multi też i nic noc w noc to samo. Kaszel mokry. Już nie mam pomysłu lekarze też. Może zmobilizuje się do tych baniek.

Aaa i mam pytanko do Was stosowałyscie jakies diety po ciąży bo mi waga spadała ale teraz jakby znowu w górę. Muszę jakąs zacząć może znajdę współtowarzyszkę diety :)

Ostatnia edycja:
reklama
ajako moj Kuba mial 8 kg na poczatku sierpnia :-)
jutro dowiem sie dokladnie ile wazy :-)
Kasiulka parowy w dalszym ciagu uwielbiam:-D
mini bardzo chetnie powtorka moze byc :-)
Kasiulka tak Ty juz po panienskim dolaczylas do nas:-)

Do góry