reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

hej tą pozną wieczorowa pora, zasnelam, ocknelam sie, wzielam prysznic i taka jestem obudzona, ze najchetniej bym poprasowala, ale maz mi nie pozwala :-D Jula mi sie obudzila i juz jest u nas w lozku, to zaraz ide sie do niuni przytulic :-)

Maria- dzieki za pocieszenie, bo sie juz poczulam jakas taka wyrodna, ze chce 'to' mojemu dziecku zrobic :-( rozmawialam dzis z nasza byla opiekunka (zaadoptowana babcia Julusi) fizjoterapeutka z 30 letnim stazem i tez mnie troche uspokooila, przetlumaczyla mi, ze to przeciez specjalisci i ze na bank dziecku krzywdy nie chca i nie zrobia, a moj Igus nie pierwsze i nie ostatnie dziecko itd itd,,,to byla dluga i bardzo mi potrzebna rozmowa.
kurde u nas to samo z tym przewleklym kaszlem, bogu dzieki tylko u mlodego, Julia sie trzyma dzielnie, ale ona ogolnie bardzo malo nam chorowala przez pierwszy rok przedszkola. Ja nie wiem, moze to jakies alergie te kaszle :eek:

mini- nie mamy skierowania osobnego do psychologa, bo to bylo jakby w pakiecie w tym Osrodku Wczesnej Interwencji; neurolog, psycholog, logopeda no i rehabilitant. a po co tam idziemy to sama nie wiem, jutro sie dowiem....

i tak, tak;
Amandla- bardzo sobie zycze sily i nie nakrecania sie zbytniego, bo zdaje sie jestem w tym niezla :zawstydzona/y:
fajneego masz meza, takie prezenty fiu fiu, pozazdroscic :-)

i ja podpatrzylam te kaszki od mini, dzieki mini!!
i pamietaj; badz ładnie dzielna w robocie :-D a w ogole z kim zostaje Ida??

aina- nooo boski, boski Antoni, jaki ciekawski i zaintrygowany, a coz tam jest za tym drzwiami :-D
gratki!!

zazdroszcze Wam troche jak widze te Wasze pieknie mobilne dzieciaki i prawie wszystkie mlodsze od mojego :-:)-(

aaaa i jeszcze;
Atan- ale szczypiorek z Amelki:-) szkoda, ze tak wyszlo z praca, bo na pewno bedzie Wam ciezko....no ja bynajmniej wiem cos na ten temat, u nas z dwojka dzieci z jedna pensja, to nie bajka niestety :-( mam nadzieje, ze dostaniesz chociaz te pieniazki z Mopru.

no to spadam, dobrej nocy mamuski!!!

reklama
Bardzo bym Was chciała doczytać, ale moje dziecko zaczyna jęczeć, więc pewnie zaraz idziemy się karmić i już nie będę schodzić - wybaczcie.
Dziś byłam zajęta głównie doprowadzaniem domu do stanu mieszkalności i newsem na naszym regionie - mamy bliźnięta :-)
Postaram się jutro wszystko pilnie nadrobić ;-)
Ale dopiero jak się uporam z prasowaniem :-p

hej,

Ja kolejna nocka koszmar. Jejku niech ten katar minie bo sie wszyscy wykończymy. :-:)no:
Niunia obecnie pełza w kojcu, a ja najchetniej wlazłabym do tego kojca i poszła spać. Mam ostry kryzys.

Atan słodka ta Twoja córcia. Z pracą no cóż jest jak jest. Niestety sporo kobiet po ciązy traci u nas pracę. Ot taka polityka prorodzinna. Mnie tez wykopuja, więc witam w klubie. Dobrze, że poszłaś na wychowawczy .

aina
skrzyzowanie sapera z dżdżownicą rozbawiło mnie do łez. :-D:-D:-D:-D:-D

Mini ja również wielkie dzięki za link do aukcji. Zrobie Nati zaopatrzenie na zaś.

ajako fajnie, że masz taką osobe, która Ci wspiera. trzymam kciukasy na pewno będzie wszystko dobrze.

vill jejku jak Ty to robisz. ja przez Nati nic nie mogę zrobić. wisi na mnie jak przypinka. ostatnio odkurzam i wiele drobnych rzeczy w domu robię z nosidłem. co po prostu mój kregosłup kocha.

Ostatnia edycja:
dzień dobry :-)

wczoraj miałam wyjątkowo trudny dzień, Grześ marudził ja byłam bardzo nie wyspana i bez energii, w związku z czym wszystko mnie irytowało. Na szczęście dzisiaj jest znacznie lepiej.
atan nóż w kieszeni się otwiera na takiego pracodawce. I jak tym kraju ma być więcej dzieci? Obie wyglądacie pięknie!
mini w sumie 2 drzemki, po ok 40 min. Dzięki za namiary na kaszki. Właśnie (między innymi) za to lubię nasze forum
amandla ajj piękny laptop też go chciałam, ale mój mąż (programista) powiedział, że muszę mieć z aluminiową obudową, a ja chciałam właśnie jakiś dziewczęcy. Patrząc na Twoje foto profilowe na fb, ciężko mi uwierzyć że macie zamiłowanie do jedzonka ;). A Mania miała już okresy niejadka, więc i ten szybko minie, na pewno
maria no właśnie widzę, że ciężko z niemowlakiem i przedszkolakiem w domu, zawsze strasze coś przyniesie i cała rodzina pociągająca, zdróweczka
aina ale Antonio, wyrwał z rozwojem, jeszcze niedawno narzekałaś, że leniuszek. Super i dalszych sukcesów, sukcesików. Mój je ok. 3-4 razy cyca w dzień i zwykle kaszkę. W nocy też cyc. Ale u nas to chyba za dużo, ale co począć jak mi na cycku zasypia, albo przy butli
ajako pisz szczegółowo jak u psychologa, na co zwracał uwagę i jak poszło Igusiowi

Cześć :)

Lenka tez ma katarek ale póki co nie daje nic mocniejszego,ale w domu mam nasivin soft. Jak ostatnio miala zapalenie ucha to laryngolog kazał brać ale tez maksymalnie 5 dni. Ja zresztą tez zakatarzona ale nic dziwnego jak mamy taka pogodę :/

nefi moja Lena tez ma od kilku dni na mnie jazdę ;) a ze zaczęła raczkować to goni mnie cały czas i wyciąga raczki i zaczyna mówić mammaaaaaa :)
atan przykro mi ze tak z Toba postąpili . Pracowałaś w jakiejś dużej firmie? Ja pracuje w Hestii i powiem Wam ze czuje się bezpieczna bo do mnie to ciągle przyjmują firma cały czas się rozwija. Wspominałaś coś o mopsie? Jak jest się na wychowawczym to można o jakiś zasiek się starać czy o to nie o to Ci chodziło???
Ajako Mam nadzieje ze ta opiekunka uspokoiła Cie, skoro jest rehabilitantka z tak długim doświadczeniem to moze warto jej posłuchać? Ciekawe po co ten psycholog????
Amandla a może ten brak apetytu wynika z ząbkowania? Ja na przykład zauważyłam ze jak Lenke dziaselka bolą to nie jest chętna do jedzenia nawet z cycem ma wtedy problem

Zapomniałam ze chciałam się zapytać Mam które karmią piersią jak często Wasze maluchy jedzą cyca? i jak długo im to zajmuje? Bo ja Wam powiem szczerze ze Lena to praktycznie co 2 -3 h je cyca ale maksymalnie 10 minut ciągnie i się zastanawiam czy to nie za często? Moja pediatra uważa ze nie ale jak tak czytam jak rzadko Wasze dzieciaczki jedzą to już nie wiem sama :///

A no i jest światełko w tunelu co do kupy:)

reklama
Madzik moja je non stop cyca:) nie wiem ile bo nie liczę ale są dni gdzie do 19 zje 5 razy a są dni gdzie zje 10razy po 5-10 min a od 19-21 jest już przyłączona non stop i o 21.30 dostaje całą butlę kaszki i dopiero zasypia :) w ciągu dnia je tylko jeden słoiczek owoców bo zup nie chce.

My dziś noc znośna-4 pobudki za to braciszek dał czadu- on to jest taaaaki histeryk-szokujace ile on moze ryczec w ciagu dnia i nocy. Co sie w nocy obudzi to histeryczny wrzask i caly dom wstaje na rowne nogi! Dramat i tak od dnia porodu ma:( teraz kaszel go meczy to wciaz wyje:(

Do góry