reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Cześć! Adaś ma coraz dłuższe fazy aktywności i jest tak absorbujący, że mam coraz mniej czasu, nawet na forum nie mam kiedy wejść :p

Asiorrek, no to piękna niespodzianka! Najważniejsze, że wszystko jest dobrze i już jesteście w domu :)
Inzagata, czytałam, że dziecko po szczepieniu może się gorzej czuć, więc się nie martw - na pewno minie. U nas szczepienie 10 lipca i już się boję...
Marzycielka, trzymam kciuki za Wasz dwupak! :)
MalaZosia, ciekawe co piszesz. Zawsze słyszałam, że przy kp nie przepaja się wodą. Ale mój też non stop wisi na cycku i czasem mam ochotę dać mu w butli wodę :p po ostatnim badaniu u lekarza przybrał w tydzień 450g i urósł 3,5 cm.

My do wody dodajemy oliwkę Hipp lub Babydream i też nie trzeba już niczym smarować, a skóra ładna i mięciutka :)

Pozdrawiam Was i mam zamiar częściej zaglądać! Miłej niedzieli :)

PS. Co z naszym wątkiem motywacyjnym powrotu do sylwetki sprzed ciąży? :>

Ostatnia edycja:
Nunka napisz proszę jak walczysz z katarem u swojego maleństwa, moja Kaja już ponad dwa tygodnie ma katar, tylko głęboko w nosku już dwa razy byłam u pediatry na szczęście nic dalej się nie rozwija kazała robić inhalacje z mucosolwanu i soli, stwierdziła że takie dziecko ma jeszcze wiotką krtań i ciężko jest zwalczyć katar, też się martwię bo Natalia w tym samym wieku miała zapalenie płuc i właśnie od kataru się zaczęło, no cóż jak nie urok to żółtaczka:szok:

Hej

My nadal w dwupaku. Zdecydowałam , że jednak nie jutro pójdę do szpitala tylko we wtorek bo wtedy będzie równo tydzień od terminu a ten jeden dzień może mi dać szansę na normalny poród tym bardziej , że na ostatnim usg lekarz mówi , że jak dla niego to ciąża jest młodsza o tydzień.
Młody rusza się normalnie i jego plan dnia jest taki sam nie zmienia się ;-)

Hej. Co do wątku powrotu do wagi z przed ciąży dziś podjęłam pierwszy krok. Zadzwoniłam do koleżanki która jest personalnym trenerem i umówiłyśmy sie w tygodniu aby wszystko omówić.
Mam zamiar zacząć od sierpnia, wy tez bierzcie sie do roboty dziewczyny!!! Musimy poczuć sie znów tymi samymi pięknymi kobietami!!! Miłej niedzieli.
Wrzucam fotkę mojego maleństwa z sesji. ImageUploadedByForum BabyBoom1436093205.785230.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1436093205.785230.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1436093205.785230.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 92
Marzycielka trzymam kciuki aby Samo sie ruszylo I malenstwo juz niedlugo z toba bylo.

Marcysia sliczny skarbus

U nas tez kp I mala Czesto przy nim
Siedzi ale wydaje mi sie ze bardzo goraco jest I dlatego

Rowniez dolaczam sie abysmy zalozyly Jakies forum abysmy mogly razem zrzucac I Pisac o naszych perypetiach wagowych. U mnie waga jeszcze z 7 kg zostalo no I cyce Takie duze, licZe ze unormuja sie niedlugo I bede znow mogla nosic 10 chociaz Bo Teraz 12 badz 14.

Monisia wlasnie tego zapalenia pluc cholernie sie boje ;( moj tez ma ten katar taki zatokowy,w ogole nic mu nie przechodzi ;/ myslalam ze jest lepiej ale dzisiejsza noc to jakis koszmar :/ sapal,charczal,slychac ze strasznie mu to przeszkadza :(
Ja stawiam miche z woda i olejkiem sosnowym na noc obok lozeczka,obwieszam lozeczko mokrymi pieluchami.Kupilismy specjalnie nawilzacz powietrza ale albo nie umiemy go ustawic albo to jakies gowno bo nic nie daje ;/ a stoi w nogach lozeczka na biurku i wylot pary jest skierowany na lozeczko.Moze powinien stac na podlodze?ktoras z Was sie na tym zna?
Poza tym psikam mu do nosa woda morska,odciagam rano i wieczorem aspiratorem i mascia majerankowa smaruje smaruje sobie palec i daje mu powachac przez chwile.Ale to wszystko na nic :(
Aaaa no i lozeczko z jednej strony podnioslam (stoi na ksiazkach) i pod materac wsadzilam zlozony recznik zeby lepiej mu sie oddychalo.Juz nie mam pomyslu co jeszcze moge zrobic ;/

U mnie z 15 kg zostalo jeszcze 5 do zrzucenia (choc wizualnie to moze nawet i z 10 przydaloby sie zrzucic) ale powiem szczerze ze nie wyobrazam sobie kiedy mialabym cwiczyc ;p tak sie zarzakalam ze wezme sie za Chodakowska tak jak przed ciaza a tu nie ma kiedy!!

Hhmm no wlasnie - czy tylko ja jestem jakas nieogarnieta i nie potrafie sie zorganizowac tak zeby w ciagu dnia znalezc czas na zrobienie obiadu?robie jakies szybkie proste dania a i tak czasami koncze je w polowie i dopiero maz jak wraca to robi reszte bo ja przez caly dzien sie nie wyrabiam ;/ o sprzataniu to w ogole zapomnij!

Nawilżacz ogólnie nie powinien stać tak blisko dziecka, ale dobrze że wieszasz pieluchy mi pediatra też kazał, a maścią majerankową smaruję kilka razy dziennie pod noskiem, u mnie spanie przebiega spokojnie tylko jak jest aktywna to słychać sapanie i bulgotanie w nosie ale niestety nic nie wychodzi na zewnątrz. Jak się martwisz czy osłuchowo jest czysto to podejdz do przychodni na zdrową stronę, niech osłuchaja maluszka.

reklama
nunka a probowalas go inchalowac sola fizjologiczna.. mojemu teosiowi to pomagalo i przy sapce i przy katarze.. ksiazki tez mialam pod lozeczkiemmpodlozone..

Do góry