reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Kasia - pewnie chodzi o orgazm a z nim związane skurcze macicy. Ja często mam w trakcie i tuż po twardnienie macicy. Takie uczucie, że macica dęba staje :) Niby to ok, bo ćwiczy skurcze ale w ciąży zagrożonej jest niebezpieczne.

Babeczki jak takie pytanie jak czesto odczuwacie ruchy dziecka ? Bo ja jestem w 20t2d I wydawalo mi sie ze od 1.5 czulam ruchy. Chodz ciezko mi to ocenic gdyz nie czuje takich przyslowiowych motyli ale takie jakby delikatne klucie badz takie wypychanie po jednej badz drugiej stronie. Ale znow od piatku jakby te ruchu nie byly zbyt czestrze. Powiem
Ze mam troche teraz stresow w pracy I nie wiem czy moze to miec wplyw na aktywnosc bobaska.
Wogole w nocy mi sie snia zle sny ze cos dzieje ze z dzidziusiem I codziennie jak wstaje to boje sie czy nie zobacze krwi... Ja wiem ze panikuje ale czy was tez taki lek dopada ? Dzieki x

Hej

Własnie zjadłam chyba z pół litra lodów carte dor o smaku mascarpone z sosem wiśniowym :) Pychhhhhhhhhhhhha:)
Młody spi, stary w pracy. Chwila dla siebie,i dla was:)

Lolcia pytałaś jak dziewczynki... Dobrze. Rosną, jedzą, przybierają pomalutku na wadze (mimo to są maluteńkie) Nawet bardzo nie dają w kośc rodzicom, a w zasadzie tacie... Bo nie wiem co sie dzieje. ale moja siostra tylko patrzy "uciec" z domu :zawstydzona/y: Np dzis rano wyszła bo miała isc do pzu, i gdzies tam do przychodni jakies terminy umówic i nie było jej 6 godzin... wróciła i zamiast do dzieci zajrzeć poszła robić obiad... W sobote i niedziele nie było jej po pol dnia bo pojechała do szkoly (cos tam zaocznie jeszcze konczy) w piatek tez pol dnia jezdzila zalatwiając niby cos tam... A Marek w domu i karmi dzieci, przewija, nosi... Moja siostra nawet jak wieczorem zaszłam do niej zajrzeć to lezala na łóżku i ogladała tv a w drugim pokoju tatus małe kąpał... Nie wiem czemu tak sie zachowuje, bo ja sama jestem nimi zauroczona:) są słodziutkie

Kasia Mysz??? Wow, mysz to moze bym przezyła, ale jakby sie pojawił duzy czarny obleśny pająk to by mnie tam nie zobaczyli!

Mississ jak taka posucha to dobre i sny :-D
W myśl zasady "jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma":p
Powodzenia na prenatalnych!

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny w koncubtroche czasu. maz na 2 zmianie wiec troche czasu dla siebie...
kurcze dzieweczki zboczuchy z was.... nie wiem ale ja to wogole ochoty na bara bara nie mam...bidny ten moj maz- tak teraz mysle...
koronka- w ciazy rozne sny sie ma.. ruchami sie nie martw za bardzo dzidzia moze spi a rusza sie bardziej w nocy jak ty spisz.. poza tym moze jeszcze jest malutka albo po prostu spokojna.. ja jestem prawie w 20 tc i ruchy czuje tylko wieczorem jakby mi robal jakis w brzuchu grzebal... a przez dzien jestem na tyle aktywna ze nie mam czasu nawet siasc i wsluchac sie w ruchy.. niestety .. dzis z mlodym bylam na sankach...i lepilam balwana i chyba wystaczajaco ukolysalam moj brzuchol ze dzidzia spi ...

dziewczyny czy moze ktoras z was zastanawia sie nad laktatorem... bo ja musze kupic i nie wiem czy reczny czy elektryczny... cycem karmic na pewno nie bede.. wiec moze jakies doswiadczenia macie.. w 1 ciazy mialam taki kiepski jakas od siostry w spadku a jeszcze mi sie rozbil.. moze pomozecie

Koronka, jeśli chodzi o ruchy dzidziusia to na początku odczuwa się je nieregularnie, czasem mocniej czasem słabiej, często dzidzia się rusza a ty np. tego nie czujesz. Ja tak miałam w pierwszej ciąży mały ruszał się a ja tego nie czułam, lub czułam tylko niektóre ruchy, ważne że codziennie coś tam czujesz, a wiadomo to jest malutki człowieczek jednego dnia jest bardziej aktywny innego odpoczywa więcej. A co do snów może działać podświadomość, bo pewnie się stresujesz troszkę tymi ruchami.

koronkaa ja ruchy czuje rano po przebudzeniu puknie małe parę razy i cisza i potem zaczyna się odzywać tak koło 20.00, akcje zaczyna jak się umyje i leże już w łóżku to puka, czasami nawet w nocy tak szaleje że się budzę :) w dzień najczęściej jest cisza pewnie śpi :)

Sosnowiczanka
Hahaha no w sumie racja :-) a mamusia blizniaczek moze depresje poporodowa ma??

Koronka
Kiedy masz usg? Powiem ci tak ja czuje od dawien dawna typowe kopanie. Wypychania nie czuje i u mnie wypychanie kojarzy sie z jednym-skurcz cxyt. Stawianie macicy. Bo tak mialam w poprzedniej ciazy bezbolowo. Oczywiscie cie nie strasze bron panie boze nie nie nie. Bo byc moze ty tak to odczuwasz. Dlatego zapytalam o wizyte z usg kiedy masz. Moze gin odpowie ci na pytanie najlepiej.druga str jezeli masz zajecie caly dzien to dokladnie jak mowia dziewczyny wtedy sie tego nie czuje nie zwraca uwagi. Ja jak chodzilam to w ogole nie czulam teraz non stop leze i czuje kiedy mloda spi a kiedy nie :-) np teraz mnie dreczy hehe. Mam nadzieje ze cie nie wystraszylam bo nie mialam tego na celu absolutnie. A masz porownanie z inna swoja ciaza jak to bylo? Bo to chyba najbardziej pomaga.

Kasia
U mnie tymbardziej jezyczkiem nunu ;-):-D bo juz bym nie zapanowala nad soba ;-) nawet samomilosci nie wolno. W ogole kurna jak zakonnica o_Oo_O:O po porodzie bede tak ciasna ze stary sie nie zmiesci hahaha :-D:-D:-D:p jjoke ;-) tymbardziej ze cc bede miec ;-) no ale bedzie przyjemniej. Tylko ten sex to bedzie chyba ciagle z przerwami na karmienie haha :p;-)

Dobra ide spac bo mi sie w glowie przewraca :-D dobrego sna dziewczyny :-) my jutro jedziemy na polowkowe :-)

reklama
Wiecie co początkowo tez sie zastanawialam czy nie deprecha ją złapała, ale sama tez przeszłam, z tym ze u mnie było tak ze bałam sie mlodego zostawic z komkolwiek na okres dłuzszy niz moje wyjscie do ubikacji.... Nie uwierzyłybyscie jaka bylam nieszczesliwa jak pojechac musialam szwy po cc sciagać, kombinowalam nawet czy by doktora do domu nie sciągnąć...
No nie wiem, poczekamy, zobaczymy...

Asiorek a czemu nie chcesz piersią karmic? Ja mialam reczny TT, ale teraz kupie medele mini electric, siostra ma, fajnie jej laktacje pobudzil..

Ale co z tego jak nie sciaga juz pokarmu twierdzac ze nie ma kiedy tylko male karmi tatuś MM....:-(

Mississ po porodzie twoj M poczuje sie jakby miał dziewice :-)

Do góry