reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Martyna dobrze zrobiłaś. Trzymam kciuki żeby facet się ogarnął. Staraj się nie denerwować chociaż wiem że to nie łatwe.

Mamuska ja już też się nie mogę doczekać poznania płci chociaż na razie martiwe się różnymi swoimi bólami.

Mamamila gratki synka

Ja się dalej mecze z bólami ale wydaje mi się ze to dziecko mi funduje te różne bóle patrząc na to jak mały mam brzuch.

reklama
mamma spoko ja też się z tego podpalenia śmieję, a jeszcze sweterek z czystej wełny śmierdział jak nie wiem a ja się po kuchni rozglądałam co się pali .... jak Jaś Fasola normalnie, dopiero jak mi się ciepło zrobiło to ścierką ugasiłam:-D

Archea - no to by było tyle jeśli chodzi o facetów, od dzieciństwa tak mają;-) najlepiej że ostatnio na sprawdzianie mieli napisać bajkę od słów za górami za lasami ... no mój napisał na 3 strony a4 - podobno trup się słał w niej gęsto, smoki paliły i pożerały wszystkich jak popadnie - ciekawe czy mnie teraz czeka rozmowa z Panią:dry:

martyna - trzymaj się, no może tak głupio reaguje na zmiany, nowe dziecko - młodzi jesteście miał głupi wyskok, opamięta się i będzie ok!

a na pływalnię tylko w jednoczęściowym stroju, w dwu bym nie wyszła to zbyt osobiste;-)

Ostatnia edycja:
Malecuda dzięki. Póki co zakończyło się ogromnym obrzękeim i sianiakiem na ręce i cały lewy pośladek też siniak,że nie moge normalnie na dupke usiąść. Chwilka nieuwagi i nieszczęście gotowe.
Smile my zaczeliśmy remont w maju 2014 i ciągnie się do dziś. Zrobiliśmy parter domu. Mam nadzieję,żę do maja 2015 uda nam się dokończyć piętro.A co do bólów to ja też schizuje. Mnie często boli jak wstaje, mam takie wrażenie ,że mnie coś ciągnie dołem. Nie pamiętam czy tak miałam w pierwszej ciąży. A jak was boli?
Martyna współczuję sytuacji z mężęm.Dorosły facet, głowa rodziny nie powinien się tak zachowywać. Może to go postawi do pionu. A tych pieniędzy Nelki bym nie podarowała. W końcu chciałaś dziecku zrobić przyjemność a któryś beszczelnie zgarnął. Trzymaj się i pamiętaj ,żeby mocno nie denerwować.

A ja dziś miałam udany dzień. O 14 przyjechały siostry z rodzinami i siedzieliśmy do 21. Dzieci się wspólnie ładnie bawiły a dorośli mogli sobie spokojnie porozmawiać. Brakowało mi spotkania takiego jak dzisiejsze, wszystkie 5 sióstr sie spotkałyśmy. Super. I za ciosem umówiyiśmy się na poniedziałek na pizze.

Martyna jak poczuje, ze nie moze sobie na wszystko pozwolc to sie opamieta. A dobra decyzja, bo gorzej by bylo gdyby cos sie mialo zadziac, a dzieci poten mialyby na to patrzec...
A maz wytlumaczyl jakos znikniecie pieniedzy?
A to zajmujes sie szyciemc czy tak hobbystycznie?;) w sumie dobry pomysl z tym otulaczem, moze poprosze koleAnke, bo Oba ma takie zdolnosci krAwieckie.

Justyna a to masz 4 rodzone siostry?

Koga no dla mnie tez, stad m.in. Zrezygnowalam z basenu, bo w jedno jak wieloryb sie potem czulam heje ale glowny powod to przyplatywaly mi sie infekcje.

Sosnowicza ka ja z kolei wcale nie nastawiam sie, ze przed terminem ur. W pierwesEj ciazy od 38tyg to juz jak na szpilkach czekalam, bylam pewna ze to za chwile, a jakie bylo moje rozczarowajie jak ur tydz po;););)

Smile jak to mowia kazda ciaza inna, a dolegliwosci mam nadzieje, ze szybko przedllzejda.

Wybaczcie mi literowki, ale pisze z tel

Ostatnia edycja:
Martyna bardzo mi przykro z powodu męża tule mocno nie smuc się

Dziś coś kiepsko się czuje ciężko mi się oddycha... Piszecie o basenie ale bym poszła popływać ale młody ostatnio coś choruje. W pierwszej ciąży brzydzilam się isc na basen nie wchodziłem na rower bo się balam a teraz odwrotnie gdyby nie taka psia pogoda to bym poszła na rundke rowerem baa nawet ostatnio stwierdziłam ze bym pobiegala :D niby mam pełno energi ale w domu to nie mam siły nic robić :D

reklama
Hej dzień dobry:-)dobry
Mississ będzie dobrze, nie daj síę temu draniowi. Podziwiam Cię że walczyła o swoje. Czasem nie jesteś w szpitalu w Brzegu Dolnym?to miejsce bardzo mi pasuje do tego w którym síę znalazłaś i jest taki doktorek i paru jemu podobnych.
Archea i maleducada sokowirówka wymiata :-) Mężuniu kupił zelmera ( potem dodam fotkę) soczki wybitne te że sklepu to chłam i chemia i cukier. Robiliśmy już marchew-jabłko-banan,pomarańcze-jabłka-mandarynki-pół cytryny-banan pycha i szklanka dziennie :-)mam w planie zrobić warzywne z przyprawami ale nie wiem czy mnie nie zemdlą w tym stanie.Mąż powiedział że teściowa dołożyła połowę kwoty bo nie wiedziała co nam kupić pod choinkę a koszt tej sokowirówki to 199zł

Maglos mocno przytulam:-(żadne słowa nie wyrażą tego co przeszłaś i co czujesz.
Ķochajmy naszych bliskich taķ szybko odchodzą:-(

Martyna też bądź wytrzymała dla swoich dzieci i siebie.Zrozumie. jak wszystko można szybko stracić i przeprosi. Szkoda tylko, źecórcia była przy tym .
U mnie sylwester z mężem i synkiem. Trochę potańczyliśmy łącząc síę z tvp 2 z Wrocławiem, między 21.30 a 22.30 síę zdrzemnęłam:-) co mi síę wcześniej nie zdarzało w taki dzień.Synek potańczył na xbox kinect i poćwiczył jazdę na nartach ;-) i taķ zleciało potem poszliśmy fajerwerkować i wdepnęliśmy do moich rodziców na szampana picolo o 1 synek padł do łóżka:-)

Ostatnia edycja:
Do góry