reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Julia ladny wynik :D lubie takie duze rodziny :)
Archea to ja ci opowiem po czerwcu jak to jest przy trojce :D
Smile ja bez sniadania nie funkcjonuje :D ja sie przy dwojce tez balam ale okazalo sieze mi lepiej idzie samej niz z pomoca :D ale trojka to juz sporo :) dasz rade bedzie dobrze :)
Zbieram sie do Kosciola :) milego dnia mamusie :)

reklama
Lolcia będę z niecierpliwościa czekać na komentarze w tej sprawie hehe :-)
To ja również dziewczyny miłego niedzielnego popołudnia Wam życzę :)

Jej :-)

Czesc ranne ptaszki :-)

Ja dzisiaj od rana mam meeeega mdlosci! Sie zaczyna bbrrr

Dziewczyny wy mialyscie problem z myslami jak to bedzie kochac drugie dziecko?? Kurcze tak mysle o tym i sie zastanawiam czy bede umiala podzielic ta milosc... moze to glupie ale jakis mam niepokoj ;-)

Smile
Fajnie ze znasz mamy reakcje. Ja sie boje reakcji taty. Heh mama przyjela to ok a tacie sie boje powiedziec. Remontujemy pietro na osobne mieszkanie no i mieszkamy w jednym domu. Nawet nie wiem jak zaczac ta rozmowe. Pewnie bedzie tak ze Jas cos palnie bo juz wie :-) ale jak to dzieci raz mowi a pozniej tygodnie nie pamieta o tym. No i tesciowej na swieta dopiero. Nie chce zeby zapeszyla. Nie lubie jej ... niby chce dobrze a zawsze wyczuwam ze ma inne intencje. Dobrze ze jest 400 km ode mnie ;-)

oj przydała by się taka herbatka z domowym sokiem. Ja na to przeziębienie to syrop *spam* + witamina C + rutinoskorbin wszystko według wskazań lekarza. Co do objawów to przez to przeziębienie mam wrażenie, że nie mam żadnych.

Mississ łącze się z powodu mdłości, nie pamiętam żebym w pierwszej ciąży tak miała kurcze.
A myśli czy będę umiała kochać drugie dziecko...miałam ale dużo wcześniej zanim zaczęliśmy rozmowy o kolejnej ciąży a teraz jakoś ciesze się ze będę miała dwoje dzieci w domu po prostu bez żadnych wątpliwości. Nie martw się bo jestem pewna ze będziesz umiała kochać dwoje, dwa razy więcej miłości będziesz mieć ;)

Mnie martwi ze nie pamietam juz jak to jest zajmowac sie takim malenstwem.

Jesli moglabym prosic o dopisanie mnie do listy z terminem 04.06 bedziemy mieli super prezent na urodziny bo M ma 31 maja a ja 2 czerwca :-)

Smile jasne ze dopisze tylko wieczorkiem bo maz okupuje tablet i nie chce oddac a na telefonie nie da rady tak zrobic jak zaczelam. Ale obiecuje ze dzis wszystkie dopisze :-)
A co do milosci to wlasnie ja sie boje ze bede faworyzowac. Nie wiem czemu ;-) mam nadzieje ze to tylko obawy. No i mam nadzieje ze mlody nie bedzie zazdrosny. Bo on to nieobliczalny jest.

Mississ spokojnie az tak mi sie nie spieszy;d
Ojj az tak zle to chyba nie bedzie z tymi mdlosciami. Ja zakladam ze przejda mi za jakis czas jak poprzednim razem.
Ja sie tez martwie o synka bo nie lubi malych dzieci i to taki synuś mamusi troche jest ale licze ze sie przyzwyczai i bedzie ok.

Smile
Moj to jak sie dowiedzial ze bedzie mial mlodszego brala to podchodzil do mnie i mnie klepal po brzuchu i mowil ja chce starszego brata nie mlodszego. Ostatnio mu przeszlo ale to mnie strasznie martwi wlasnie. Moj Jasko tez malych dzieci nie lubi. Sie smieje ze jak bede brzuch miala to w zbroi bbede chodzila :p ale zaczynam opowoadac mu ze bedzie mial brata ze jak brat podrosnie to jas sobie wybierze pietrowe lozko i bedzie spal na gorze a brat na dole :-) i ze bedzie go bronil i uczyl wszystkiego. Ale tym lozkiem go najbardziej przekonuje ;-)

Ja na razie nic jeszcze Igorowi nie chce mowic, mysle ze jak zobacze na usg ze wszystko ok to wtedy zaczne go uswiadamiac. Dopiero co do przedszkola poszedl, przestal tam plakac, chce zeby sobie odpoczal od nowosci troszke a do tego za 2-3 tyg sie przeprowadzamy wiec mimo wszystko znowu do czegos bedzie musial sie przyzwyczaic.

reklama
Smile
No to fakt chyba za duzo by mial nowosci :-)
Ja bede musiala nauczyc sie jakos podzialu zeby zadne nie czulo sie pokzywdzone i odtracone. Na szczescie jeszcze 7-8 mies czasu przygotowan :-)jaskp juz tez prawie 5 lat bedzie mial moze inaczej bedzie rozumowal.

Do góry