reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Shea
Ja mialam plamienia od terminu okresu all the time non stop... uataly poszlam do pracy i znow zaczelo sie... i z przerwami byly. Od czwartku dwa wstecz do zeszlej srody tez byly. I narazie jest ok. Ale wiem co czujesz. A masz koloru kawy z mlekiem czy z krwia ciut? Ja mam bezowe

reklama
Mnie też długi czas męczyły mdłości, jeszcze do tej pory się zdarzają, chociaż już rzadziej na szczęście. U mnie metodą jest nie dopuszczanie do uczucia głodu, jem często małe porcje i powiem Wam, że to bardzo pomaga. W nocy oczywiście wstaję żeby pójść do toalety i nawet wtedy jak poczuję głód to champsnę jakąś pierdołkę typu herbatnik lub winogron i powiem Wam, że rano mam spokój z mdłościami ;)
Co do imbiru - wrzucałam go do dzbanka z wodą, ale już mi ten smak nie pasuje i przerzuciłam się na herbatę. Polecam teekane pomarańcza+imbir ;) mniammm

Sheaa - trzymam kciuki, żeby plamienia minęły i wszystko się dobrze ułożyło, niestety coś o tym wiem... dużo wypoczywaj i się oszczędzaj ;*

Dziewczyny, odnośnie koślawości stóp u dzieci - każdy z nas ma naturalną krzywiznę (skierowanie kostek do środka) - jeśli jednak kąt ich pochylenia jest zbyt duży warto zainwestować w indywidualne wkładki ortopedyczne, które są robione na zamówienie - po uprzednim badaniu w pracowniach ortopedycznych. Wkładki dostępne dla każdego "od ręki" są błędem.
Najlepiej, kiedy technik ortopeda wykona odlew i stworzy na indywidualne potrzeby takie właśnie wkładeczki. Po ok. pół roku trzeba przyjść na kontrolę, gdyż w większości przypadków wkładkę trzeba nieco zmodyfikować ( coś podkleić, gdzieś odjąć materiału). Na początku stopy mogą boleć i jest to naturalne, gdyż nie są przyzwyczajone do prawidłowego ustawienia, jednak z czasem ból mija i można się cieszyć niesamowitym komfortem.
Wiem, co mówię, gdyż jestem po zdrowiu publicznym i podologii, stopy wręcz uwielbiam i jest to mój "konik". Mój mąż ma ostrogę piętową, a uwielbia grać w kosza, do tego praca stojąca - no i ból niesamowity. Połączenie zabiegów fizjoterapeutycznych + wkładek ( w jego przypadku olimpijskich - gra kilka razy w tygodniu) - dało niebywały efekt ;)) Stopy nie bolą, wkładki przekłada z jednych butów do następnych i w listopadzie jedziemy na kontrolę + kupimy drugą parę wkładek ;)

Miłej, rodzinnej niedzieli ;*

witajcie w ten Zaduszny Dzień
Za oknem taka piękna pogoda a mi się nie chce nigdzie wychodzić jakiś leń mnie dopadł, może po wczorajszym wieczornym spacerku po cmentarzu. Mdłości ciąg dalszy jednak nie ma porównania do tego co było 2 tygodnie temu więc nie narzekam :-)
Narzekacie na złe sypianie, u mnie też z z tym nie najlepiej ale z powodu bólu pleców, wiercę się i kręcę.

Wszyscy naokoło mi mówią że będzie dziewczynka, ciekawe skąd oni to wiedzą hehe czyżbym już zbrzydła :-Dnie chcę się nakręcać więc nie myślę o tym, ważne żeby było zdrowe, napatrzałam się już na masę chorych dzieci, jedno mamy w rodzinie

Chyba będzie dzisiaj dzień lenistwa, nieskromnie się pochwalę że mam dzisiaj urodziny więc należy mi się heheh , urodzona w Dzień Zaduszny:-D

STO LAT! :) NIECH ŻYJE, ŻYJE NAM! :)

Shea - będzie dobrze. Musi!

Katarzyna - witaj z nami :)

A mnie rozpiera energia. Czuję się super. Nic mnie nie boli, trochę tylko piersi. Nie mam mdłości, nic mnie nie odrzuca, smak się nie zmienił. Sikam częściej ale też bez przesady.

Dziś przeszukiwałam ogłoszenia w celu zakupienia antresoli dla młodego. By zyskać więcej miejsca w jego małym pokoiku. Rozmawialiśmy z P o remoncie, przemeblowaniu. To dodaje mi mega skrzydeł :) Mieszkamy z teściową w dużym dwupokojowym mieszkaniu. Nasz pokój ma prawie 30 m. W naszym pokoju mamy wydzieloną 1/4 na pokój dla młodego. Zrobiony z meblościanek. Chcemy je wyrzucić i zrobić normalne ściany z regipsów a kupić szafki i powiesić bo mamy w ogóle niewykorzystane ściany. Wszystko się zmieści jak należy. I łóżeczko i meble i akcesoria. Tak możemy spokojnie pomieszkać ze 2- 3 lata. Później trzeba będzie pomyśleć albo o wynajęciu (ze względu na dzieciaki i ich i nasz komfort) 3 pokojowego mieszkania. Jeszcze opcja jest, że teściowa wyprowadzi się do swojego narzeczonego. No ale to musi być jej decyzja, bo nikt nie chce jej wyrzucać :) W każdym razie trochę martwiły mnie warunki lokalowe ale jak czytam, że ludzie mieszkają w 4 osoby w kawalerce i fajnie maja urządzone i dają radę, to my też damy. Tym bardziej, że warunki o wiele lepsze niż w kawalerce. Sam pokój mamy tak duży jak cała kawalerka :D

Przeglądałam tez łóżeczka i na pewno kupimy coś takiego od początku już
Łóżeczko turystyczne Kojec 2 Poziomy FULL Opcja (4724957666) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Miałam przy młodym. Super na małą przestrzeń. Regulowana wysokość. odpinany bok. Do tego przewijak na. W sumie przewijałam młodego zawsze na naszym łóżku bo ten przewijak był niewygodny ale może się przekonam. Takie łóżeczko ma miękkie boki, więc dziecko się nie uderzy jak w łóżeczku ze szczebelkami. Komfort spania super a młody spał w takim łóżku spokojnie do 1,5 - 2 lat. Można je dowolnie przestawiać a i zabrać ze sobą. Polecam na prawdę! Doskonały wybór. Niedrogi i 2 lata z głowy.

W następną sobotę jadę do mamy i mam zamiar pobuszować w piwnicy. Niestety dużo fajnych zabawek, takie własnie łóżeczko turystyczne z bajerami, matę edukacyjną Fisher, huśtawkę na baterie, masę ciuszków wydałam. A teraz bym miała całą wyprawkę już. No trudno. Na pewno mam ręczniki i pościel do łóżeczka z kompletem poszewek na zmianę i dwa prześcieradła. Jeszcze uśmiechnę się do siostry, pewnie ma i ciuchy i foteliki samochodowe. Trochę tu, trochę tam i za grosze będzie wszystko :)

Ech, wpadłam w wir :) jakaś mega podjarana jestem :)

Witam sie niedzielnie:-)

mamaAnia wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i dużo usmiechu na codzien.
Katarzyna witam ;)

MalaZosia ojj jeśli wrócimy do pl to tez nas czeka remont, tyle ze my mieszkamy w pl z moimi rodzicami w domu wiec dla siebie mamy dwa pokoje. Igora jest ok ew jakos tak dopiescic go trzeba bedzie ale nasz pokoj wymaga kompletnego remontu..i zastanawiam sie nad meblami i kurcze nie mam pomyslu jakos.

Łóżeczko śliczne ale mnie te turystyczne tak na codzien nie przekonuja wole drewniane po prostu.
A wyprawka sie nie przejmuj ja tez tyle rzeczy oddalam ale teraz bede miala frajde z zakupów.

U nas w sumie dzis na szybko wszystko, obiad chwila odpoczynku i mąż do pracy jedzie.

Missiiss, mam śluz raz brązowy, raz lekko czerwony, ciągle mam zapalenie gardla, kaszel, biore antybiotyk i tak sobie tłumacze ze to od tego, mam zwolnienie od rodzinnej do końca tyg, potem 10 mam urlop i 11 jest święto. Potem bardzo bym chciała wrocic do pracy, bo w domu to tylko rozmyślam... A ty pracujesz, czy lezysz z plamieniami, co Ci ginekolog powiedział?

U mnie na usg wszystko ok, biore duphaston.

Smile - kwestia gustu jeśli chodzi o łóżeczko. Młody spał tam do 2-ego roku życia. Wygodnie, dużo miejsca i bezpiecznie. Ale każdej mamie co innego pasuje :) Mnie sie nigdy ze szczebelkami nie podobały. Mimo ochraniacz zawsze bałam się, że dziecko sobie krzywdę zrobi, uderzy się etc. Poza tym takie łóżeczko to musi byc ustawione tam gdzie jest sporo miejsca. Tak mi się wydaje. Bo spore jest. Choć i ma swoje plusy, bo często z takiego łóżeczka można zdjąc szczebelki i normalne wyrko jest, czy się mylę? Nie wiem, bo nie miałam. Ale do dziś pamiętam jak byłam mała i w takim łóżeczku siedziałam i wyglądałam przez szczebelki. Pamiętam, że zadowolona z niego jako dziecko nie byłam :)

Sheaa - odpoczywaj i nie martw się. Może byc też tak, że do pracy nie wrócisz jeśli plamienia nie przejdą. No ale dziecko najważniejsze. A wiem jak człowiek ma za dużo czasu i ciagle myśli i myśli. To się czasem zdołowac idzie. Głowa do góry. Poczytaj coś, pooglądaj, posłuchaj muzyki. Relaks i jeszcze raz relaks.

Na prawde mi się syndrom wicia gniazda włącza. :-) Tylko, że ja bym chciała teraz, zaraz już. A mamy na razie inne wydatki i pewnie dopiero coś porobimy w okolicach marca. Bo święta przed nami. I urodziny mojej siostrzenicy. Prezenty na Mikołajki, pod choinkę. Nie licząc samych świąt.
Na pewno będę cisnąć P o ten remont najpóźniej luty- marzec. Dużo nie ma. Postawić dwie ścianki i pomalować. Farbę mam z poprzedniego remontu rok temu, więc dobra jeszcze będzie. Młodemu odmalować pokój, przemeblować, kupić antresolę i drzwi. Zrobić oświetlenie na środku, bo ma tylko dwa boczne. Biurko dla niego mam. Lampkę też. Weekend roboty a i koszty też nie jakieś wielkie. Choć na razie zbędne na dzień dzisiejszy. Ale szusuję sobie po necie i przeglądam rózne różności :)

Ziemniaczki sie gotują, kotleciki mielone smażą a ogórki kiszone znikają :-D

Niedawno wróciliśmy z długiego spaceru. Super pogoda. Eks młodego przywiezie 18-19, więc jeszcze chwila ciszy i spokoju. Ale tęsknię za tym moim ancymonem :)

Mala Zosia wszystkiego najlepszego :) spelnienia wszystkich marzen I Duzo zdrowka :)

Shea nic sie nie martw odpoczywaj ile sie da I na pewno wszystko bedzie dobrze:) sen jest najlepszym lekarstwem.

Ja rowniez chyba jestem za turystycznymi lozeczkami, Moja Siostra miala dla swojej coreczki I wiki ma dzisiaj 4 Lata I dalej spij w nim. Pomino ze ma piekne nowe lozeczka to wcale nie jest zainteresowana. Po prostu uwielbiam go:)

A u mnie dzis Happy Sunday :))
Bylam dzisiaj u lekarza i zgodnie z usg to 6tydz i 6 dzien wiec jak powiedzial lekarz to tydzien zgodzi z owulacja wiec 7:)
Dzidziusiowi bije serduszko I wszystko jest w jak najlepszym porzadku :)) termin ulegl zmianie na 20.06 :) ale poczekamy bo moze znow sie zmieni :))

Mala Zosia wszystkiego najlepszego :) spelnienia wszystkich marzen I Duzo zdrowka :)

Shea nic sie nie martw odpoczywaj ile sie da I na pewno wszystko bedzie dobrze:) sen jest najlepszym lekarstwem.

Ja rowniez chyba jestem za turystycznymi lozeczkami, Moja Siostra miala dla swojej coreczki I wiki ma dzisiaj 4 Lata I dalej spij w nim. Pomino ze ma piekne nowe lozeczka to wcale nie jest zainteresowana. Po prostu uwielbiam go:)

A u mnie dzis Happy Sunday :))
Bylam dzisiaj u lekarza i zgodnie z usg to 6tydz i 6 dzien wiec jak powiedzial lekarz to tydzien zgodzi z owulacja wiec 7:)
Dzidziusiowi bije serduszko I wszystko jest w jak najlepszym porzadku :)) termin ulegl zmianie na 20.06 :) ale poczekamy bo moze znow sie zmieni :))

Kochana to mamaAnia77 ma dziś urodzinki, ja dopiero w lutym :) Ale dzięki :)

Super wieści. Gratulacje :) Ja jeszcze serduszka nie widziałam, bo było za wcześnie :)

reklama
Do góry