reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Missis moi tesciowie i moj tata tez sie wkurzali, ze dzieci od malego posluchu uczymy to im powiedzialam, ze my od malego wiedzielismy gdzie nasze miejsce i zachowac sie potrafimy. W okolicy mialam za to kilka dzieciakow z tzw bezstresowego wychowania to ze szkol ich powywalali a dla rodzicow szacunku zero. Ja sobie na to nie pozwole :) moj nie bije na szczescie tylko wyje i smarka i nic nie pomaga. Ciesze sie, ze to nie tylko ja mam taki problem bo juz siebalam :D
Nefretete ja to wszystko rozumiem i dzieci maja granice nakreslone (jestem tutaj zdana caly dzien na siebie i dzieci musza wspolpracowac). Bardziej chodzi mi o sam fakt takiego buntu i brak pomyslu jak to rozwiazac. Tak jak pisalam najlepiej dziala ignorowanie ale jest mi tak po matczynemu szkoda dziecka jak placze. Juz rozmawialam z nim o okresleniu swoich emocji. Ze jak jest zly niech mi powie dlaczego to poszukamy rozwiazania ale chyba za maly jest na takie nazywanie. Mam tylko nadzieje, ze to szybko minie :)
Dziekuje wam bardzo za porady :) musze sie poprostu uzbroic w cierpliwosc :)

reklama
niobe - do stoickiego spokoju baaaardzo dużo mi brakuje :cool2:

mississ - ja tez mało przytyłam w ciąży, a rozstępy miałam mimo smarowania :-( W tej ciąży jeszcze o tym nie pomyślałam. Ale może rzeczywiście lepiej za wczasu zacząć się nawilżać. Też marze o operacji bo fatalnie rozstępy wyglądają.

Sosnowiczanka - ja miałam zawsze mdłości do końca 5-tego miesiąca ! :-( To chyba w zamian za to, że początki mam takie spokojne. Nadal zero mdłości. :eek: nic a nic.

Edit:
Może niezbyt dokładnie czytałam, posty ale jest tu któras taka jak ja, co nie miała jeszcze zupełnie żadnych mdłości. ??????

Ostatnia edycja:
Nefretete
No ja tez sie musze juz zaczac smarowac. Choc i tak to pewnie nic nie da. Kurde ile my kobity musimy poswiecic a pozniej faceci narzekaja ze tu wisi cxy tam ;-)

Lolcia
No ja jak na swojego nakrzycze bo i to sie zdarza to mi wtedy zal strasznie jego. No ale coz. Kazdy musi przejsc przez te bunty.

Byl u mnie moj kiero w domciu i przywiozl mi umowe o prace :-D dalej :-)

:-D dziekuje :-)

Dziewczyny napisze jeszcze raz. W temacie lista :-czerwcowek nie piszcie postow prosze. Ja was podopisuje. Co tydzien nede reperowac liste ale po co tam balaganic... prosilam o pisanie na priva albo w temacie jak sie przedstawuamy mozna od razu napisac. Mam nadzieje ze juz nie bede musiala o tym pisac. ;-) chodzi mi tylko o jako taki porzadek :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Missis ja tez krzykne jak pokojowe tlumaczenie nie pomaga :) jestem zdania, ze dzieci wychowujemy dla kogos nie dla siebie i chcialabym zeby wyrosli na porzadnych ludzi, ktorych inni beda poprostu lubiec :) Gratki za umowe :)
Agawera &&&&&

Do góry