reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Niobe a dlugo to trwa u was? Jestem w szoku, ze mozna byc tak upartym jak dziecko :)
Mamamm moj mlodszy od 2-3 miechow dopiero potrafi spac do 6 a takto zawsze pobudki okolo 5 :D takze u nas 7 to swieto :D
Ja kiedyś fajną rzecz przeczytałam na ten temat, ale nie wiem czy uda mi się to dobrze przedstawić. W tym wieku maludy, zaczynają testować, kto tak naprawdę jest w rodzinie szefem. Starają się sami przejąć tą role, ale nie są na to psychicznie gotowe. I podobno najważniejsze to nie wyjść z roli rządzącej i nie dać się rządzić dziecku. Gdy mu się na to pozwoli, bardziej się zagubia, stresują i denerwują... no psychika dzieci nie jest na to gotowa.... kurcze nie pamiętam gdzie to czytałam.

Więc, ja tez jak dziewczyny staram się być twarda. Oddycham głęboko i spokojnie pytam, kto tu rządzi i sama odpowiadam, że mama i tata. I staram się być nieugięta. Jeżeli długo płacze, to co jakiś czas podchodzę, przypominam, że mimo wszystko bardzo ją (dziewczynka :-) ) kocham i pytam czy mogę się przytulić. Nigdy na siłe. Po którymś pytaniu chce się przytulić, albo sama przychodzi i o to prosi. Jak nie chce, to pytam, czy chce po prostu zostać sama i się wypłakać. Często mówi, że chce się wypłakać, ale nie sama, wiec z nią zostaje.

Jakos przecież te emocje, dzieci muszą wypuścić na zewnątrz !!

huh ale się rozpisałam :-)

reklama
Neferetete super podejście i gratuluje stoickiego spokoju.

A tak na marginesie czy komuś jeszcze mdłości się uspokoiły? Bo u mnie jakby lepiej - spokojniej.

Ostatnia edycja:
Niobe
U mnie gorzej :-\ ale jak wezme tylko gume mentolowa i zuje to jest super. Tyle juz gum zjadlam. Szkoda ze dopiero niedawno na to wpadlam. I tak chodze i co zjem zaraz mi staje w gardle. Biore gume i sie uspokaja ;-)

Co do rozstepow... ja mam juz tyle ze chyba wiecej sie nie da :-\ dlatego sobie przyzeklam ze po ciazy chudne dk 65 kg i pewnie bedzie mnie czekac plastyka bebecha ...

U mnie brzuch ok ale na tzw boczkach mam takie jakby mnie nożem pocięli, na nogach, posladkach wyszly mi wcześniej, bo za szybko rosłam a skutki ciąży widać na piersiach

u mnie tylko balsam nawilżający i rozstępów brak. Może to geny bo mama też nie ma po 3 dzieci ale z kolei siostra po 3 ma ich nie wiele.
Co do mdłości to jakby lepiej ale nie ustąpiły jeszcze;/

Ja mam tez na piersiavh i pod ramionami na rekach. A przytylam tylko 6 kg w ciazy. I na udach od wewnetrznej str. W ogole to na kolanie z boku od wewnetrznej str mi sie jakis dziad jeden pokazal :-\

A u mnie dzis dzien fatalny, do moich mdlosci doszly wymioty, a samopoczucie tak kiepskie jak jeszcze nigdy chyba. Nie wiem jak pojdę do pracy. Siedze i jest mi zle, wstać nawet nie mogę. Masakra jakaś..

MammaMila fajny sąsiad, postanowił nie dawać ci spac z rana :) A serio, zabiłabym go za to.

Ja na rozstępy kupiłam jakiś krem w aptece i sie smaruje. I na biust drugi. Chociaz bez wiekszych nadziei bo poprzednio tez sie smarowałam a rozstepy i tak sie pojawiły.

Ja dzisiaj przy myciu zebow malo nie puscilan pawia :-/ pozniej 5 minut dochodzilam do siebie siedzac na wannie by sie odcofnelo to co sie cofnelo... czyli chlebek z almette ;-) mam wrazenie ze idkat przeszlam na dupchaston jest gorzej. Ale man nadzieje ze jeszcze 3-4 tygodnie i mdlosci sie skoncza

reklama
A ja właśnie piję mięte, może mi trochę przejdzie. Zjadłam bułkę z masłem. Ugotowałam jajka, ale nie byłam w stanie zjeść. Wróciłam do pokoju. Mąż dzwonił, wraca z pracy. Pyta co dobrego na obiad przygotowałam...? -Jajka. Cisza w słuchawce bezcenna :)

Miałam mdłości do konca 3go miesiaca, mam nadzieje ze teraz miną wczesniej.

Do góry