reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Dziękuję za odpowiedzi. U nas wygląda to tak, że podczas kąpieli próbowałam odciągać skórkę ale nie schodzi i widoczna jest tylko mała dziurka a ja na siłę nie chcę bo też się boję, że zrobię małemu krzywdę. Dziś Dawid był dzielny i pozwolił lekarzowi zobaczyć i spróbował odciągnąć ale nie dało się, powiedział, że jest stan zapalny, stulejka jak nic i po wyleczeniu siusiaka musimy skonsultować się z dziecięcym chirurgiem i ponoć jest taka maść, która rozpulchnia skórkę i można to wyleczyć bez zabiegu;) więc jak tylko siusiak będzie zdrowy jedziemy do chirurga i zaczniemy to leczyć.

Smile a Twój synek ma słabą mowę może przez wiązadełko? sprawdzał to lekarz? pytam bo koleżanka ma 3 letniego synka (Też Igorka) i bardzo słabo mówi, nie można go zrozumieć ale u niego powodem jest nie podcięte wiązadełko;/

reklama
Malgos Igor mial sprawdzane jak byl malutki i powiedzieli ze jest na granicy normy. U niego to jest dziwnie bo np powie zebla-na zebre ale ogolnie nie konczy słow, mowi tylko pierwsza maksymalnie druga sylabe i koniec.

Ja się tylko krotko pochwałę, że widziałam pęcherzyk. Jest malutki ze nie można jeszcze określić wieku ciazy. Najważniejsze że wszystko jest ok. A co do serca, mam skierowanie na ekg.

Ja się tylko krotko pochwałę, że widziałam pęcherzyk. Jest malutki ze nie można jeszcze określić wieku ciazy. Najważniejsze że wszystko jest ok. A co do serca, mam skierowanie na ekg.

Gratuluję! Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Maleństwa ;)

Kamcia, Koronka, Lolcia, Malgos, Mississ, Smile - dziękuję za słowa pocieszenia - trzymam kciuki za nas wszystkie i jestem dobrej myśli. Mąż spisuje się na medal, wczoraj zrobił mi gołąbki, dzisiaj rosołek, codziennie przed wyjściem do pracy zostawia mi herbatkę w termosie...

Dziewczyny, powiedzcie mi - czy lekarz bada Was jeszcze "dopochwowo" czy robi USG przez brzuszek?

Gratuluję! Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Maleństwa ;)

Kamcia, Koronka, Lolcia, Malgos, Mississ, Smile - dziękuję za słowa pocieszenia - trzymam kciuki za nas wszystkie i jestem dobrej myśli. Mąż spisuje się na medal, wczoraj zrobił mi gołąbki, dzisiaj rosołek, codziennie przed wyjściem do pracy zostawia mi herbatkę w termosie...

Dziewczyny, powiedzcie mi - czy lekarz bada Was jeszcze "dopochwowo" czy robi USG przez brzuszek?

kochana będzie dobrze:) a taki mąż jak Twój to skarb;) co do badań tak jak napisała Kamcia do 12 tyg niestety usg dopochwowe;/

ja dziś objadłam się jabłkami i posiedziałam długo na dworze więc czuję się bardzo dotleniona;)

Czesc dziewczyny.

Dziś od rana nie miałam zadnych mdłości. Jakie to miłe uczucie:) Niedawno wróciłam z pracy, pogoda ładna więc chyba wybiorę się na spacer z synkiem.

Mammamila dobrze ze juz sytuacja opanowana. Leż i faktycznie nie ruszaj sie nigdzie bez potrzeby.
A co do pracy to jak jesteś w ciąży umowa sama przedłuża ci się do dnia porodu. A potem idziesz na roczny macierzński:)
Ja w poprzedniej ciąży pierwsze usg przez brzuch miałam dopiero na badaniach prenatalnych, 12 tydzien jak sie nie mylę.

Lolcia zazdroszczę tego wyspania sie. Mój syn w nocy wołał ze swojego łóżka "mamusiu chodz" No to trzeba było isc. Położyłam się kolo niego, ale troche ciasne jest jego łóżko na nasze dwie osoby.. No, ale trzeba sie poswięcić:)

Małgoś83 nasz lekarz tez kazał nie ruszać i tego się trzymam. Jakoś "specjalnie" jej nie myjemy, tzn nic sie sciągamy, i jest ok..

Neferetete Gratuluję!!! U mnie na pierwszym usg, poltora tyg temu tez było widać tylko malutki pęcherzyk. A tydzien pozniej było juz serduszło i wyszło ze 7 tc:)

Sosnowiczanka no właśnie nasza pediatra mówiła, żeby nie ruszać..i było ok aż do dziś;/ lekarz na dyżurze powiedział, że należy odciągać i myć..dlatego ja już zgłupiałam kogo słuchać. Tak czy inaczej jak siusiaka wyleczymy to pojedziemy do chirurga niech się wypowie w tej kwestii i da tą maść.

fajnie masz,że nie było mdłości;p ja ciągle zagryzam czymś i mąż mówi,że się zaokrąglam.

reklama
Ja sie czuje fatalnie, prawie zemdlalam w kfc bo mezowemu zachcialo sie jedzonka z kfc, nie zdarzyl biedaczek kupic bo juz mialam mroczki przed oczami. Jak sie nie je to nie dziwne ze sie sil nie ma ale nic mi nie smakuje wszystko na sile a wiecie jak to jest jesc caly czas na sile:-(

Do góry