reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Mój to jest złoty facet. W pierwszej ciąży nie krzyczal nie denerwowal sie, wyrozumiały był... ;) mam nadzieje ze teraz też tak będzie. Jak sie czujecie dziewczynki?? ja dzisiaj lepiej...

reklama
Mój mężuś wrócił..dał buziaka, pogłaskał brzuszek i czuję się lepiej:)
co do mdłości jak tylko czuję, że mnie nachodzą to od razu coś jem..na siłę..jak zjem to mijają i tak w kółko. Teraz opycham się batonem a przed chwilą jak poczułam zapach kawy rozpuszczalnej to mnie odrzuciło..oj uciążliwe to jest:-( i jeszcze jedno co mi dokucza to zaparcia..szlak mnie trafia, że tak powiem;/

mamaAnia współczuje. Jest jeszcze jeden znany mi sposób - na mnie działał w pierwszej ciąży, w tej nie sprawdzałam - odrobina coca coli.

mamaAnia współczuje. Jest jeszcze jeden znany mi sposób - na mnie działał w pierwszej ciąży, w tej nie sprawdzałam - odrobina coca coli.
Podobno też 7-up albo sprite (bardziej gorzkawy od coli), ale nie testowałam jeszcze. Jak przyjdzie ten moment to na pewno spróbuje, bo mi też nic nie pomagało dotychczas na mdłości... a robiłam nawet jakies super herbatki imbirowe i inne specyfiki.

Witam serdecznie :)
Dołączam się do wszystkich dziouszek, którym dokuczają ciążowe mdłosci. Od wczoraj są one szczególnie nasilone. Rano miałam iść na zrobienie badan,ale nie miałam siły zwlec sie z łóżka, jeszcze jak pomyslałam,ze mam byc na czczo tooooo skapitulowałam :>
Pomagają nieco migdaly, a tak to mam wstret do jedzenia. Zjadłam tez banana, którego siadajac przy stole...musiałam łapac w locie..Nie wiem jak dam rade w pracy..:((

truskawka widzę, że jesteś 3 dni do przodu bo dzisiaj jest piątek hehe
Ja na swojego męża tez nie mogę narzekać bo cierpliwie znosił i znosi moje humorki :) Zawsze stara się wychodzić i czeka aż się uspokoję ;p

mamaAnia nie jesteś sama... ja od nocy mam zawroty głowy, rano nie dałam rady wstać i Tomek musiał wszystko robić. Nawet nie musiałam nic mówić bo bez gadania zrobił śniadanie Emilce, nam, pojechał do piekarni, poskładał łóżko i POMYŁ NACZYNIA-z tym byłam szoku. Ogarnęła mnie totalna niemoc i dopiero jak wzięłam się za obiad to mi w miarę przeszło. Teraz umyłam włosy nad wanną i od nowa czuję się jak na kacu tylko, że bez bólu głowy.

Na mnie migdały nie działają :(

reklama
Łyczeczke imbiru zalałam wrzatkiem, jak nieco ostyglo dałam łyzeczke miodu. I piłam powoli. Faktycznie daje ulge,bo po tym koktajlu poleciałam do kibla zwymiotowac i ...teraz mi lżej na duszy heh :)

Do góry