reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Truskawka moze przez rozciaganie macicy i wiazadel czy jak to sie tam zwie? Mnie co jakis czas tez pobolewa ale to raczej delikatnie :)
No ja juz posciele przebralam i jedna czesc w pralce. Dzieci nakarmione jeszcze zebiska trzeba bedzie im umyc i czekac na wymarsz do przedszkola. Moze dzis bedzie lepszy dzien i wiecej zrobie :D

reklama
Ja też się witam z rana.

Crazy_rita - ciesze się, ze coraz więcej "wielo-mam" jest tutaj, bałam się ze będę sama.
Sosnowiczanka - :szok::szok::szok::szok: aż niedowiary
malgos83 - lepiej dzisiaj?
koronkaa - ja jestem zwolenniczką objadania się w ciąży, a nie utrzymywania linii. Wole dzieciątka-słoniątka obrośnięte tłuszczykiem. Ale ja chudzielec jestem i w każdej ciąży musiałam walczyć o prawidłowe zwiększanie wagi.
lolcia86 - gofra tez poproszę. :-)
smile - w ostatnich ciążach, też na pieńku miałam z moim M. Zastanawiam się co zrobić aby teraz było lepiej. Nasze hormony nie pomagają, a mężczyźni chyba jednak lekko czują zagrożenie/zazdrość/strach ze strony nowego potomka.

Edit:
truskawka15 - wczoraj po południu wzięłam magnez i tfu, tfu.... bo dzisiaj serce jeszcze ani razu mi tak dziwnie nie zabiło. A normalnie to od rana co chwila je czułam.

Ostatnia edycja:
witajcie dziewczyny;)
dziś u mnie znów ponuro i deszczowo i ta paskudna aura mi się udziela..no na nic nie mam chęci;( zaczęło mnie mdlić i muszę coś przekąsić bo nie wytrzymam;/

neferetete dzięki, że pytasz;* mąż dziś wraca więc chyba poprawi mi nastrój;) ja podobnie jak Ty musiałam w pierwszej ciąży jeść i jeść żeby nadrobić niedowagę..lekarz mówił, że większość kobiet startuje z takiej wagi z którą ja kończyłam ciąże;d hah 57kg:-D ale dawid urodził się z wagą 3000 i 10 dni przed terminem więc jak dla mnie super.

ooo czyli mamy rozwiązanie na to bicie serca, chetnie też przetestuje choc u mnie to troche na wyniki trzeba bedzie poczekac, bo nie jest codziennie, ale Nerfetete trzymam kciuki co by to rzeczywiście pomogło :D Dziękujemy :-)

Smile, o tak Nefretete ma racje, nawet mężczyzni mogą czuć strach czy sobie poradzą chodzby z utrzymaniem już liczniejszej rodziny, my kobiety jestesmy od takiej bardziej emocjonalnej strony (czujemy ten swoj instynkt macierzynski itp.), a oni jednak moim zdaniem bardziej uzywaja w takich chwilach rozumu, zamartwiaja sie czy napewno dadzą rade. A tu własnie nie dość ze nacisk ze strony już podjetej decyzji i "to się już teraz dzieje" a w dodatku Nasze piękne wachania nastroju i humorki. Z pewnościa rodzina i wszyscy wokół dużo od tych Naszych małżonków oczekują, wiec tez sie starajmy ich mimo wszystko zrozumiec choc to napewno trudne :)

Lolcia gofry fajna sprawa, zeby tylko od slodkiego mnie tak nie odrzucało :)

Martucha az poszukam tej aplikacji z ciekawości :)

a ja właśnie słodkie mogę jeść;d z Dawidkiem nie mogłam... w sumie co ja nie mogę jeść;d wszystko wciągam jak na razie:-D owoce rządzą..słodkie też.. wczoraj sałatkę śledziową pochłonęłam.

Archea to zrobie dla ciebie wersje bez cukru :D
Malgos to ty kruszynka jestes! Zazdroszcze :D
Starszy w przedszkolu to trzy godz z jednym dzieckiem :) trzeba odpoczac :D

Archea to zrobie dla ciebie wersje bez cukru :D
Malgos to ty kruszynka jestes! Zazdroszcze :D
Starszy w przedszkolu to trzy godz z jednym dzieckiem :) trzeba odpoczac :D

kochana są plusy i minusy;dd najgorzej dobrać ubrania a zwłaszcza spodnie..xs bądź s..buty 35,36 o kozaczkach obcisłych w łydce mogę pomarzyć;( nigdy się nie odchudzałam..zawsze ważyłam 43kg i 158cm. mała mi;d

Małgoś, ja podobnie. Z trudem osiągnęłam 60-tke. Teraz staruje z ok 53 kg. Wiem, że niedługo zaczną mi się okropne mdłości, które będą trwały 3 miesiące:-( i wtedy nie będę miała ochoty na jedzenie. Wiec staram się teraz jeść jak najwięcej. Wczoraj miałam faze na barszcz z uszkami. 3 szklanki wypiłam :-D:-D:-D Taki trochę taki substytut grzanego winka, następnym razem chyba będę go pić z kieliszka i wmawiać sobie, że to prawdziwe :-) Poprawiacz humoru jak nic.

Archea
- pytanie kto nas zrozumie!!!!????!!!! Potajemnie chyba swojemu M będę melise w jedzeniu przemycać ... hihihi :-) A jak nie pomoże to cos silniejszego. Jakies tabsy ma bycie troskliwym, opanowanym, cierpliwym, wyrozumiałam... Niobe jest dobra w tym, na pewno takie leki zna. ;-)

reklama
Do góry