reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

Sam lekarz mi przyznal,ze jest zirytowany tym faktem, przyjmuje dopiero od połtorej miesiaca i musi wedrowac z pacjentkami do gabinetu obok pierw czekając az sie ono zwoli u innego lekarza. Powiedzial,ze bedzie naciskał zeby dali mu to nieszczesne usg :>

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny :)
Dziewczyny chcialambym was prosic o wasze opinie jak u was to wszystko sie odbylo Od początku. Chodzi mi od momentu jak dowiedzialyscie sie, czy tylko test zrobiliście czy jednak odbyła sie wizyta u lekarza. Ja mieszkam w Anglii i tutaj niestety lekarz nie spotka sie z toba do 12tygodnia, a wiadomo ze te pierwsze tygodnie sa najważniejsze.
Ja w weekend byłam w polskiej klinice w której lekarz mnie zbadał i zrobił usg. Powiedział ze bardzo wczesna to ciaza ze 4 tygodnie i kilka dni i ze mam pojawić sie za 2-3tyg aby upewnić sie.
Czy wy rowniez mialyscie juz robione usg dopochwowe i ile was maluszek
Mial wtedy i w ktorym tygodniu to było.
Według wszystkich tych internetowych kalkulatorów jestem w 5 tygodniu a lekarz powiedział ze w 4. Nie wiem od czego to zależy. Czy wy może wiecie jak to poprawnie obliczyć. Ja pierwszy dzien ostatniej miesiączki miałam 12.09:)
Dzięki za pomoc, ale mam wiele dylematów jak na początki przystało :)

Ja byłam na usg dziś (równo siódmy tydzień). Bobas ma 11 milimetrów.
Podobnie jak Ty byłam u lekarza w 4 tygodniu,to stwierdzil ze za wczesnie na usg

Missiiss kurcze to ja leże caly dzien, wstalam tylko śniadanie sobie zrobic i 2-3razy na siusiu i znowu ze mnie leci :(
kurcze groźnie to brzmi. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

inzagata ja bym koniecznie skonsultowała to z lekarzem bo nie wiem czy to nie jest groźne dla ciąży.

Dżoana ciesze się, że wizyta przebiegła pomyślnie i dzidzia ładnie rośnie.

Lady Agnes te białe upławy to jest po prostu śluz i jest normalny. Pod koniec pierwszej ciąży to miałam tego tak dużo, że ciągle musiałam we wkładkach chodzić.

truskawka witaj i gratuluję. trzymam kciuki za serduszko i nie martw się jak nie zobaczysz bo jeszcze może być za wcześnie

martucha ja usg przez brzuch miałam dopiero od 3 miesiąca (13tydzień)

koronka ja jeszcze nie byłam u lekarza. Badanie dopochwowe zawsze robi się na początku bo zarodek jest bardzo mały i przez brzuch mogłoby obliczyć źle dane lub w ogóle nie było by widać. Lekarz powiedział że "4 tydzień i kilka dni" to oznacza że jesteś w 5 tygodniu ciąży. Suwaczki dobrze ci pokazują.

reklama
Dziękuje Dżoana And Kamcia za odpowiedzi :) a moje kolejne pytanie czy przyjmujcie jakieś specjalne tabletki dla kobiet w ciazy ?:)

Martusia trzymaj sie i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ! Wypoczywaj duzo.

Do góry