Kateflower
Zaciekawiona BB
Apropo cc, przerażają mnie blizny po cc. niby malutka kreseczka, a koleżanka po cc ma kreche od biodra do biodra :O
To ja już wole moją rzeźnię między nogami.
To ja już wole moją rzeźnię między nogami.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W Poznaniu na Raszei masz wybór czy chcesz być nacinana czy nie - leżała na sali z dziewczyną, która nie wyraziła zgody.Mam pytanie. 3 lata temu rodziłam sn i zostałam nacięta. Bardzo źle, w zasadzie do samego odbytu, nawet mądra pani doktor nie trafiła w skurcz i czułam każdy mm nacięcia. Rane szyli od godz 15 do 18... Na prawdę cierpiałam przeokropnie, miesiąc na pupie nie usiadłam W styczniu czeka mnie drugi pród i moje pytanie brzmi:
Czy są jakieś Panie, które nie wyraziły zgody na nacinanie przy drugim porodzie?
Czy naturalne pęknięcie może boleć podobnie, czy któraś z Pań ma porównanie ? Bardzo proszę o odpowiedź, martwię się, nie boję się porodu ale to nacinanie mnie przeraża, a wydaje mi się, że naturalne pęknięcie, nawet jeśli ma się pojawić, to raczej nie tak wielkie jak to co zrobili mi ostatnio Pozdrawiam
Szukam pomocy w znalezieniu lekarza, z którym można umówić sie na cc w Poznaniu. Jestem obecnie w drugiej ciąży po długiej przerwie spowodowanej pierwszym porodem (6lat temu). Był to przedwczesny poród kilkunastogodzinny, który skończył sie kleszczami. Jestem bardzo drobna i szczupła, synek na szczęście był malutki 2700 i nic mu sie nie stało po tych kleszczach. Dodam ze tak rodziła dwukrotnie moja babcia, mama rownież po dwóch patologicznych porodach, w tym jednym pośladkowym, i długim pobycie na patologii ciąży. W tej chwili jestem w 6 miesiącu i nie biorę pod uwagę porodu fizjologicznego. Czy ktoś moze polecić dobrego lekarza, z którym nożna umówić sie wcześniej na cc? Rozumiem wszystkie mamy preferujące porody siłami natury, ale po traumie kleszczy, powikłaniach, w tym problemach z siedzeniem przez trzy miesiące po porodzie, wiem ze to nie dla mnie.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
W Poznaniu jest Kowalska. Przyjmuje na solnej. Prywatnie i ma nfz
No właśnie mój poród pierwszy trwał 3 godziny i byłoby super tylko te nacięcie się nie udało... Teraz Pan dr mnie straszy, że jak pierwszy porod 3 godz (od pierwszego skurczu) to teraz nie dobiegne na porodówkę Oby miał rację A jeszcze boje się tego, że tym razem będę bez TŻ (bo zapewne zostanie z synem w domu) i nie będzie pilnował kto mnie nacina...Mój pierwszy poród nie był tak straszny, jak przeżycia innych kobiet. Bo urodziłam po 5 godzinach. Bóle zaskoczyły mnie podczas snu, a nad ranem synuś już był z nami. A poród odebrała sama położna bez lekarza. Na szczęście była bardzo miła i instruowała mnie cierpliwie, jak mam oddychać. Teraz jestem w drugiej ciąży i czytam niektóre komentarze i zaczynam się bać coraz bardziej.