reklama
monika1708
Fanka BB :)
Ja biorę leki całą ciąże.. Nie ma się czego bać.
Przecież one mają Ci pomóc.
Trzymaj się [emoji846]
UPS właśnie zauważyłam że stary wątek. [emoji2960]
Trzymaj się [emoji846]
Czy w pierwszym trymestrze też jest możliwe włączenie leków?Możliwe jest stosowani leków antydepresyjnych w ciązy oraz błędne jest przekonanie, że takich leków nie stosuje sie wcale. Dużo tutaj jednak zależy od środka, bo nie wszystkie środki są bezpiecnze i o tym jakie leki powinna przyjmować kobieta ciężarna, powinien decydować lekarz psychiatra. Dużo tutaj również zależy od jej stanu psychicznego. Nieleczona depresja jest również bardzo groźną choroba dla matki oraz dla dziecka.
Bardzo ważne jest również wsparcie psychologiczne. W niektórych przypadkach moze ono również zastąpić leczenie lekami.
avigon.pl/obszary-wsparcia/zdrowie-psychiczne
Na stronie jest więcej informacji w temacie.
Anulkamalutka
Zaciekawiona BB
Hej, czy moglabym do Ciebie napisac w wiadomosci prywatnej?Ja biorę leki całą ciąże.. Nie ma się czego bać.
Trzymaj się [emoji846]
nuttka
Początkująca w BB
Ja biorę velaxin 2×35 od 13 tygodnia. Depresja mnie wzięła tuż na początku ciąży i trwa do dziś, a jestem w 20 tyg. Z tabletkami mniej płaczę i mam mniej wybuchów nerwowych, niemniej stany lękowe i te "głupie" myśli pozostają. Zauważam też, że mój stan zmienia się z porą dnia, choć całą ciążę leżę i nie jestem w stanie nic zrobić. Dostałam też skierowane do szpitala, ale nie chce tam pójść. Potrzebuję wsparcia narzeczonego. Opiekuje się mną dzielnie.