reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PNEUMOKOKI

macie racje to poczesci na pewno ped za pieniedzmy firm farmaceutycznych :eek: , ale z drugiej strony jezeli jest taka mozliwosc zeby chronic dziecko czy siebie to czemu z niej nie skorzystac :confused:
nam lekarz zalecil i pneumokoki i ospe wietrzna, wlasnie idziemy jutro na 3 dawke pneumokoki

reklama
Jasne że trzeba dzieci chronić....ale szczepionki na Pneumokoki są drogie.....skoro to takie jest istotne szczepienie czemu tego nie dołączyć do szczepień obowiązkowych i wtedy państwo by płaciło na coś by te nasze podatki poszły.;-) ;-) ;-) po części to tez jest walka koncernów farmaceutycznych o kase i klienta.

no własnie, ja sie stresuje ale całej wypłaty na szczepionki nie moge wydać...

myżle o tej tańszej, moze chociaż tyle warto... tylko muszę o nią dokłądneij popytać

ja też zastanawiam się co robić z tą szczsepionką ?????

teraz idziemy na szczepienie to dopytam się co sądzi lekarka w przychodni i zadzwonie jeszcze do pediatry do którego chodzimy.

Fakt cena jest powalająca i u nas głównie w niej jest problem :-( ale jak obie lekarki będą za szczepieniem to wyczaruje te pieniądze - może ten skok na bank to jest jakieś rozwiązanie

koszty przeogromne-naprawde nie mozna pojac cen

czy to naglasnianie-moze i owszem tak sciganie sie firm itd.-ale warto pamietac ze szczepienia na koki sa refundowane w wielu krajach od lat!!!!
tylko nie w polsce-nie dosc ze zarobki smieszne to jeszcze cena jak z kosmosu
:no:tak wazne jest zdrowie dziecka i tyle kosztuje?a jak ktos nie ma na to pieniedzy?

nie wiem czy hib chroni przed kokami?tutaj obowiazkowo szczepi sie na hib i na meningokoki-musze doczytac

no właśnie jak ktoś nie ma pieniędzy to co ma narażać dziecko ???????

w Polsce jest wiele rzeczy które są paranoją np. rodzinne ....i aż nie chce się wierzyć, że oni nic nie robią w kierunku żeby była jakakolwiek poprawa - dopiero jak coś się strasznego wydarzy to łłłłooooo tragedia i wielka nagonka medialna

Aqua ja sie pozieszam że w NY jest gorzej - moze i szczepionki darmowe - ale zupełny brak opieki nad kobieta w ciąży i matką (choci mi o pracę, urlopy płatne itp) my w PL jeszcze tak najgorzej nie mamy - no nie mówiąc o Chinach - ale tam to już zupełny koszmar, wrrr

Dziewczyny Chiny to luksus w porównaniu z taką Afryką ...tam to jest hard core....kobieta w tamtych społecznościach mówiąc kolokwialnie ma przekichane....wszystko musi robic i ten brak jedzenia higieny i wszechogarniająca bieda i głód i AIDS to to jest prawdziwy koszmar:-( :-(

reklama
o Chinach myślałam jako o polityce przeciwko rodzinnej - to o czym jest głośno czyli zabijaniu siłą nienarodzonych dzieci - tu mówię o wpływie państwa na zycie ludzi...

w Afryce to niestety nie wpływ państwa, tylko trudno powiedziec co...

jak człowiek sobie uświadamia że za 10 złotych może uratować zycie 3 dzieci (tyle kosztują 3 szczepionki) to boli...

w PL rzadzą i rządzili ludzie którrzy najpierw myślą o sobie w vzasioe teraźniejszym, poetem o sobie w czasie przyszłym i nie stracza im czasu by pomysleć o tych którzy ich wybrali...
i pewnie długo będziemy czekać na zmianę tej sytuacji :(

Do góry