reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć z zdjęcia usg

reklama
Z tym 100% to też różnie może być. Sama mam dwie koleżanki które do porodu miały mieć córki - a urodziły się chłopców. I nie było to 100 lat temu, a w 2009 i 2015 roku :)

Tu na forum chyba w zeszłym roku też była taka sytuacja - że dziewczyna miała mieć córkę, a miesiąc przed terminem jednak chłopiec i faktycznie urodziła synka

Edit. Ja miałam potwierdzoną przez ginekologa owulację z lewego jajnika, według kalendarza chińskiego też dziewczynka - no i u mnie na 100% chłopiec (bo robiłam nipty, plus każde USG tak mówi)
Teraz tak skrolowalam ten wątek i wpadłam na twoj komenatarz. Przeoczyłam wątek chińskiego kalendarza. Nie spełniło się ?
Wiem, ze może to zabawne ale wrozylam sobie z sodki i moczu i z obrączki i obydwóch wychodziła mi dziewczynka ( nie wspomnę ze z obrączki to już ze 3 lata jak kobitka mi dziewczynkę wywróżyłai w sumie tak się utrzymuje do dzisiaj. Pierwszego obrączka pokazuje chłopca a drugie pokazuje dziewczynkę ) a jednak tez się nie spełniło, a chiński pokazuje znowu chłopca -co się zgadza. A najlepsze jest to, ze ja w większości komu bym nie wróżyła to rzeczywiście wychodziło to co było albo miałoby być. I akurat ja jestem tym przypadkiem ze dwie z 3 wróżb się nie spełniły 😅 znasz te wróżby ?

Teraz tak skrolowalam ten wątek i wpadłam na twoj komenatarz. Przeoczyłam wątek chińskiego kalendarza. Nie spełniło się ?
Wiem, ze może to zabawne ale wrozylam sobie z sodki i moczu i z obrączki i obydwóch wychodziła mi dziewczynka ( nie wspomnę ze z obrączki to już ze 3 lata jak kobitka mi dziewczynkę wywróżyłai w sumie tak się utrzymuje do dzisiaj. Pierwszego obrączka pokazuje chłopca a drugie pokazuje dziewczynkę ) a jednak tez się nie spełniło, a chiński pokazuje znowu chłopca -co się zgadza. A najlepsze jest to, ze ja w większości komu bym nie wróżyła to rzeczywiście wychodziło to co było albo miałoby być. I akurat ja jestem tym przypadkiem ze dwie z 3 wróżb się nie spełniły 😅 znasz te wróżby ?
Syn mi się sprawdził z chińskiego, ale to bardziej taka zabawa 😅 Teraz wychodzi mi dziewczynka i na razie na prenatalnych dziewczynka, a czy teraz tak zostanie to się wkrótce dowiem.

Z sody o ile dobrze pamiętam nie pieniło się.
Z obrączki - nie mam obrączki i bawiłam się w to raz w podstawówce, z koleżankami i nie pamiętam co wyszło.

Generalnie w tej ciąży jedynie co się sprawdziło - to seks w owulację = chłopiec

Z sody o ile dobrze pamiętam nie pieniło się.
Z obrączki - nie mam obrączki i bawiłam się w to raz w podstawówce, z koleżankami i nie pamiętam co wyszło.

Generalnie w tej ciąży jedynie co się sprawdziło - to seks w owulację = chłopiec
U mnie sex 2/3 dni przed owoluacja a i tak chłopiec :) wiec chyba nie ma reguły. Z obrączki pierwszy chłopiec się zgadza a drugie znowu się nie zgadza. Niby czytałam gdzieś na forum to naprawdę w dużych przypadkach się sprawdziło i ostatnio koleżanka mi tez mówiła ze jej koleżanka jest w ciazy i wywróżyła tez pierwszego i drugiego chłopca, gdzie jednego już maja a drugi w drodze i rzeczywiście tak jest. A u mnie jednak nie pylko :) chyba ze przy porodzie okaże się co innego 😂

reklama
Dziewczyny a jak myślicie u mnie ?bo już sama nie wiem i mam mętlik. W 16 TC mówił chłopak, teraz Lekarz mówi raczej dziewczynka raczej 😆... połówkowe za 2 tyg wtedy pewnie będzie pewność.

Załączniki

• IMG_20240109_110929.jpg
    IMG_20240109_110929.jpg
    872,9 KB · Wyświetleń: 92
Ostatnia edycja:
Do góry