reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć z zdjęcia usg

reklama
Z tym 100% to też różnie może być. Sama mam dwie koleżanki które do porodu miały mieć córki - a urodziły się chłopców. I nie było to 100 lat temu, a w 2009 i 2015 roku :)

Tu na forum chyba w zeszłym roku też była taka sytuacja - że dziewczyna miała mieć córkę, a miesiąc przed terminem jednak chłopiec i faktycznie urodziła synka

Edit. Ja miałam potwierdzoną przez ginekologa owulację z lewego jajnika, według kalendarza chińskiego też dziewczynka - no i u mnie na 100% chłopiec (bo robiłam nipty, plus każde USG tak mówi)
Teraz tak skrolowalam ten wątek i wpadłam na twoj komenatarz. Przeoczyłam wątek chińskiego kalendarza. Nie spełniło się ?
Wiem, ze może to zabawne ale wrozylam sobie z sodki i moczu i z obrączki i obydwóch wychodziła mi dziewczynka ( nie wspomnę ze z obrączki to już ze 3 lata jak kobitka mi dziewczynkę wywróżyłai w sumie tak się utrzymuje do dzisiaj. Pierwszego obrączka pokazuje chłopca a drugie pokazuje dziewczynkę ) a jednak tez się nie spełniło, a chiński pokazuje znowu chłopca -co się zgadza. A najlepsze jest to, ze ja w większości komu bym nie wróżyła to rzeczywiście wychodziło to co było albo miałoby być. I akurat ja jestem tym przypadkiem ze dwie z 3 wróżb się nie spełniły 😅 znasz te wróżby ?

Teraz tak skrolowalam ten wątek i wpadłam na twoj komenatarz. Przeoczyłam wątek chińskiego kalendarza. Nie spełniło się ?
Wiem, ze może to zabawne ale wrozylam sobie z sodki i moczu i z obrączki i obydwóch wychodziła mi dziewczynka ( nie wspomnę ze z obrączki to już ze 3 lata jak kobitka mi dziewczynkę wywróżyłai w sumie tak się utrzymuje do dzisiaj. Pierwszego obrączka pokazuje chłopca a drugie pokazuje dziewczynkę ) a jednak tez się nie spełniło, a chiński pokazuje znowu chłopca -co się zgadza. A najlepsze jest to, ze ja w większości komu bym nie wróżyła to rzeczywiście wychodziło to co było albo miałoby być. I akurat ja jestem tym przypadkiem ze dwie z 3 wróżb się nie spełniły 😅 znasz te wróżby ?
Syn mi się sprawdził z chińskiego, ale to bardziej taka zabawa 😅 Teraz wychodzi mi dziewczynka i na razie na prenatalnych dziewczynka, a czy teraz tak zostanie to się wkrótce dowiem.

Z sody o ile dobrze pamiętam nie pieniło się.
Z obrączki - nie mam obrączki i bawiłam się w to raz w podstawówce, z koleżankami i nie pamiętam co wyszło.

Generalnie w tej ciąży jedynie co się sprawdziło - to seks w owulację = chłopiec

Z sody o ile dobrze pamiętam nie pieniło się.
Z obrączki - nie mam obrączki i bawiłam się w to raz w podstawówce, z koleżankami i nie pamiętam co wyszło.

Generalnie w tej ciąży jedynie co się sprawdziło - to seks w owulację = chłopiec
U mnie sex 2/3 dni przed owoluacja a i tak chłopiec :) wiec chyba nie ma reguły. Z obrączki pierwszy chłopiec się zgadza a drugie znowu się nie zgadza. Niby czytałam gdzieś na forum to naprawdę w dużych przypadkach się sprawdziło i ostatnio koleżanka mi tez mówiła ze jej koleżanka jest w ciazy i wywróżyła tez pierwszego i drugiego chłopca, gdzie jednego już maja a drugi w drodze i rzeczywiście tak jest. A u mnie jednak nie pylko :) chyba ze przy porodzie okaże się co innego 😂

reklama
Dziewczyny a jak myślicie u mnie ?bo już sama nie wiem i mam mętlik. W 16 TC mówił chłopak, teraz Lekarz mówi raczej dziewczynka raczej 😆... połówkowe za 2 tyg wtedy pewnie będzie pewność.

Załączniki

• IMG_20240109_110929.jpg
    IMG_20240109_110929.jpg
    872,9 KB · Wyświetleń: 97
Ostatnia edycja:
Do góry