reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

Masz dużo racji, co do stwierdzenia, że dużo zależy od życzliwości urzędnika co widać na przykładzie wyżej wymienionego przykładu imienia Bogusz :) jednak regulacje prawne dotyczące imion zakładają tylko te dwia obwarowania. Oczywiście wyjątkiem są imiona plemienne lub rytualne oraz te o znaczeniu symbolicznym.

reklama
Olajo u mnie też, w sumie tylko statystyki mówią, że Emilka wysoko w rankingach... Ale ja z okolic Bielska, więc na wsi zawsze inaczej, ale nie wiem co będzie jak mała wyfrunie w świat :p A Ty z jakich okolic?

kivinko ja w lubelskim mieszkam :) ja mam jeszcze trochę czasu do przemyśleń... może po porodzie w szpitalu wpadnę na jakiś genialny pomysł :-)

Ja od zawsze powtarzałam że jak urodzę dziewczynkę to będzie Julia. Jednak nie chcę, żeby moja córka była 5,6 czy 7 Julią w przedszkolu, dlatego po dłuższych negocjacjach z moim R. postawiliśmy na: Ida. Prosto, łatwo i przyjemnie, zwłaszcza że mamy długie nazwisko. Po głowie chodzi mi jeszcze Aniela, ale chyba nie uda mi się tego przeszmuglować, dlatego że jemu to imię "śmierdzi" babcią ;p

ntmkw - imię Julia bardzo ładne, no ale też w ostatnich czasach bardzo popularne...
Ida - fajne, oryginalne :tak:, a Aniela - cudowne!!!!!!!!!!!!! :happy: Dość rzadko spotykane, a rzeczywiście moja babcia miała tak na imię i może dlatego tak bardzo mi się podoba. Bo była to piękna kobieta i kochana osoba, prawdziwy anioł, dlatego te imię takie anielskie dla mnie... Ale będę się nad nim zastanawiać przy drugim dzidziusiu bo teraz synek :-)
robaczku - a Ty już niedługo się dowiesz kto tam u Ciebie się skrywa :-)

Przy Nikoli chorowałam na Anielę ale zostałam zlinczowana przez rodzinę:-( i dlatego jest Nikola Aniela
A teraz stwierdziłam że mam w nosie zdanie innych, ma być Hania ale wczoraj S wymyślił Kaje i nie wiem w sumie fajne i krótkie co przy długim nazwisku jest oki i kolejny atut że dawno tego imienia nie słyszałam, a wy jak myślicie??

reklama
Do góry