reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

Masz dużo racji, co do stwierdzenia, że dużo zależy od życzliwości urzędnika co widać na przykładzie wyżej wymienionego przykładu imienia Bogusz :) jednak regulacje prawne dotyczące imion zakładają tylko te dwia obwarowania. Oczywiście wyjątkiem są imiona plemienne lub rytualne oraz te o znaczeniu symbolicznym.

reklama
Olajo u mnie też, w sumie tylko statystyki mówią, że Emilka wysoko w rankingach... Ale ja z okolic Bielska, więc na wsi zawsze inaczej, ale nie wiem co będzie jak mała wyfrunie w świat :p A Ty z jakich okolic?

kivinko ja w lubelskim mieszkam :) ja mam jeszcze trochę czasu do przemyśleń... może po porodzie w szpitalu wpadnę na jakiś genialny pomysł :-)

Ja od zawsze powtarzałam że jak urodzę dziewczynkę to będzie Julia. Jednak nie chcę, żeby moja córka była 5,6 czy 7 Julią w przedszkolu, dlatego po dłuższych negocjacjach z moim R. postawiliśmy na: Ida. Prosto, łatwo i przyjemnie, zwłaszcza że mamy długie nazwisko. Po głowie chodzi mi jeszcze Aniela, ale chyba nie uda mi się tego przeszmuglować, dlatego że jemu to imię "śmierdzi" babcią ;p

ntmkw - imię Julia bardzo ładne, no ale też w ostatnich czasach bardzo popularne...
Ida - fajne, oryginalne :tak:, a Aniela - cudowne!!!!!!!!!!!!! :happy: Dość rzadko spotykane, a rzeczywiście moja babcia miała tak na imię i może dlatego tak bardzo mi się podoba. Bo była to piękna kobieta i kochana osoba, prawdziwy anioł, dlatego te imię takie anielskie dla mnie... Ale będę się nad nim zastanawiać przy drugim dzidziusiu bo teraz synek :-)
robaczku - a Ty już niedługo się dowiesz kto tam u Ciebie się skrywa :-)

Przy Nikoli chorowałam na Anielę ale zostałam zlinczowana przez rodzinę:-( i dlatego jest Nikola Aniela
A teraz stwierdziłam że mam w nosie zdanie innych, ma być Hania ale wczoraj S wymyślił Kaje i nie wiem w sumie fajne i krótkie co przy długim nazwisku jest oki i kolejny atut że dawno tego imienia nie słyszałam, a wy jak myślicie??

reklama
Do góry