Tak sie nie moge powstrzymac bo Nadie juz mam no i Marcelina mi pasuje bo terz bedzie synek i staneło na Marcelu wiec Marcelina bardzo mi przypadła do słuchu Uff nareszcie imie wybralismy, bo juz miałam nerwa,ze mój M niezdecydowany
reklama
K
kivinko
Gość
Olajo gdzieś na jakiejś stronce znalazłam zarejestrowaną w polskim urzędzie właśnie Sofię, nie Zofię
Julianna*
szczęśliwa :)
Olajo gdzieś na jakiejś stronce znalazłam zarejestrowaną w polskim urzędzie właśnie Sofię, nie Zofię
Ale to że ktoś tak zarejestrował to jeszcze nie znaczy że jest takie imię, przecież jak rodzić jest z zagranicy to wtedy można dowolne imie nadać, ale jak oboje są Polakami to musi być polskie imię...
magda85-gdańsk
Fanka BB :)
chyba nie musi być polskie..Jessica nie jest polskim imieniem i Vanessa chyba tez nie..Xavery(nie wiem jak to sie pisze ), Vivien tez nie a tak maja na imię dzieci wiśniewskiego przeciez..
Oczywiście, że nie musi być polskie chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby takie imię istniało, a jeśli ma obce pochodzenie, żeby nie miało obraźliwego znaczenia. Sofia nie jest imieniem polskim, ale jest używane w innych krajach. To mniej więcej tak, jak z imieniem Nikola: można dziecku nadać spolszczoną wersję lub posłużyć się oryginalną wersją- Nicole.
Ja swojego synka nazwę Wiktor, będzie ciekawie brzmiało z moim obcojęzycznym nazwiskiem
Ja swojego synka nazwę Wiktor, będzie ciekawie brzmiało z moim obcojęzycznym nazwiskiem
K
kivinko
Gość
Olajo my też chcieliśmy Emilkę od początku, ale teraz strasznie popularne imię i raczej zrezygnowaliśmy...
Nie wiem już dziewczyny, ja się boję, że na nic się nie zdecyduję
edit: Stwierdziliśmy właśnie z mężem, że już nie będziemy się przejmować rankingami itd. Więc Emilka chyba najbardziej prawdopodobne
Nie wiem już dziewczyny, ja się boję, że na nic się nie zdecyduję
edit: Stwierdziliśmy właśnie z mężem, że już nie będziemy się przejmować rankingami itd. Więc Emilka chyba najbardziej prawdopodobne
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Julianna*
szczęśliwa :)
Mówiąc polskie maiłam na myśli uznane w Polsce, wiadomo że nie musi mieć polskich korzeni. Ale nie zgodzę sie z tym że jesli jakieś imie gdzieś istnieje to w polskim urzędzie się na nie zgodzą bo to nie prawda. Przykładem imię żeński musi sie kończyć na A. Wiadomo że sa wyjątki, ale to zależy od szczęścia i życzliwości danego urzędnika. Troszkę sie tym interesowałam, więc wiem co mówię.
neferetete
Fanka BB :)
reklama