reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

reklama
ewela_grzyba no Nastka mi się podoba, ale Anastazja już mniej :D jakieś mam złe skojarzenia z tym imieniem :) chyba trzeba poszukać innego może Zosia albo hm... dla chłopców mam więcej pomysłów...

Olajo- skoro masz tyle pomysłów na chłopców to podziel się!!!!! My mieliśmy mnóstwo dla dziewczynki, a okazało się, że mamy małą rakietkę. Na tę chwilę chcemy dać Filip, ale może coś nam polecisz:-p

A jeżeli chodzi o imiona żeńskie to mi się podobają krótkie...Anastazja to troszkę za długie według mnie (tyle, że my mamy długaśnie nazwisko)...Ale na przykład Nina albo Zosia jak najbardziej:-)

Paulettta, bo ja chciałam chłopca i może dlatego :-) Nina bardzo mi się podoba... A dla chłopca tak samo jak wy myślałam o Filipie, ale dla mnie chyba numer jeden jest imię Maciek :-) Jest super, zawsze mi się podobało. No, ale jest mało oryginalne więc kombinowałam: Konstanty, Nikodem, Franek(też jest super, ale u mnei w rodzinie już jeden jest a poza tym duzo dzieci ma to imię), Szymon, a może Ksawery? albo Maurycy :) ... Dowiedz się jakie mają imiona dzieci sąsiadów kuzynów, żeby się nie powtarzać :-D

Kivinko Marcelina , Marcysia slicznie :D :tak:
Olajo Anastazja piękne imie ale tak jak dziewczyny pisza nie do kazdego nazwiska pasuje :tak:

U nas juz postanowione bedzie ALEX LAURI :-)

Pauletta jesli to pomoze - tu masz moja chlopczykową listę :)
August, Beniamin, Cyprian,Damian, Dominik, Dorian, Emanuel, Emil, Gabriel, Karol, Mikołaj, Nikodem, Tymon :)
U nas jednak dziewuszka więc powyższa lista się już nie przyda, a z wyborem żeńskiego imienia mamy nie lada kłopot, ale i tak dobrze, że ograniczyliśmy się do Lidki i Marcysi, bo dziewczynkowa lista miała 21 pozycji :D

Olajo proszę Cię bardzo :)
Aldona, Alina, Aurelia, Blanka, Eliza, Emilia, Gloria, Inga, Jagoda, Izabela, Klara, Laura, Lena, Lidia, Liwia, Luiza, Marcela (Marcelina), Milena, Nadia, Nina, Nela, Roma, Sofia, Wiera

nawet więcej wyszło bo coś tam międzyczasie dopisywałam itd. :p

Marcelina cudne:) mi się bardzo podoba. Marcela jakoś tak średnio, bo można to czasami traktować jako zdrobnienie od Marcelina

reklama
kivinko dzięki za listę, mi się podoba tylko kilka: Nadia, Emilia, Nina, Lidka też może być... A przy Sofia nie pomyliłaś się, nie powinna być Zofia? :-)

ingena no Marcelina jest bardzo ładne imię :D

Do góry