reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płeć oraz imiona kwietniowych maluszków.

Eh.. no, mam swoje typy, a właśnie dziś wpadłam na to by nadać imię po babci Daniela :-) Wołali na nią Dasia albo Danka :)

reklama
Ostatnio miałam chwilkę czasu i dopadłam artykuł o tym dlaczego kiedyś tak istotne było sprawdzenie płci dziecka. To jeszcze akurat mnie tak nie zdziwiło ale już para, która zadecydowała by nie mówić dziecku ani otoczeniu o jego płci to już bardziej. Dla chętnych tutaj artykuł

Ingena kurcze, ciekawa sprawa... O ile zgadzam się z tym, żeby nie narzucać dziecku, czym ma się bawić, lub jakie kolory ma preferować ze względu na płeć (np jeśli mój syn w sklepie zachwyci się lalką, a nie samochodzikiem, to nie ma sprawy), o tyle ta para ukrywająca płeć dziecka przed nim samym i otoczeniem to juz lekka przesada... Podobno nie chcą dzieciom niczego narzucac, a właśnie ich zachowanie jest formą narzucania własnych poglądów... Dziwne jakieś....

My jak już wcześniej pisałam będziemy mieli córeczkę i stanęło na imieniu Helenka. Tak miała na drugie imię moja mama. Na pierwsze miała Sylwestra:confused: więc odpada;-)

Dzięki dziewczyny, Daniela jest imieniem niespotykanym, przynajmniej w moim otoczeniu jeszcze nie słyszałam o tym, żeby ktoś nadał takie imię córeczce :dry: Jagoda jest fajne, ale znaczy tylko owoc nic więcej hehe :)

madziaka78
zgadzam się z Tobą, miałam podobne odczucia po przeczytaniu artykułu.

stokrotta masz rację to imię bardziej pasuje chyba chłopcu Sylwester :blink: a Helenka super, moja koleżanka dała tak córce i wciąż jest mało spotykane :-)

A co tu tak cicho? :eek:
Dziewczyny, a co myślicie o imieniu Anastazja? Podoba mi się zdrobnienie Nastka :-)

Anastazja -oryginalne, ale też nie do każdego nazwiska będzie pasować :)
My wczoraj stanęliśmy na wyborze między Lidią a Merceliną lub Marcelą (bo dowiedziałam się, że to dwa osobne imiona) :)

reklama
Do góry