reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PLANUJEMY PORÓD :) wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

kliki jeżeli jesteś drobniutka no to faktycznie lepiej dla ciebie cc. Pamiętam że jak rodziłam to pare dni przede mną rodziła koleżanka z patologii która była dość drobnej budowy a dziecko miała ponad 4kg... dla niej to był straszny poród... więc w jej przypadku lepsze byłoby cc

reklama
Kiki jesteśmy w tym samym wieku;) i ja też jestem z Poznania ale w kwestii ZZO Ci niestety chyba nie pomogę, nie znam nikogo kto by korzystał z tego dobrodziejstwa no i sama też o tym nie myślałam...

kiki, pisz, jaki szpital w Poznaniu cię interesuje. Mam znajomą, która w maju 2010 rodziła w Poznaniu, to podpytam w sprawie znieczulenia.

afiliacja byłoby super! W zasadzie interesuje mnie każdy szpital. Św Rodziny, Polna, Raszei, Lutycka.. Więc jakiekolwiek zdobędziesz informacje będzie extra!:-)

Afi, Stokrotta rozumiem WAszą argumentację , ale piszemy cały czas co jest dobre dla matki. Natomiast co jest dobre dla dziecka? Nieprzypadkowo natura tak wszystko poukładała , że w organizmie zaczynają działać hormony , które powodują skurcze. Dziecko naturalnie i spokojnie przygotowuje się do wejścia w kanał rodny itp. Wszystko trwa a nie jest brutalnym wyrwaniem z łona matki przez powłoki Brzuszne. Szanuję Waszą decyzję , ale po tym jak dochodziłam do siebie po CC , jak mojej mamie wycieli macice po 3 CC bo zrobiły sie jej zrosty mam nadzieję , że tym razem urodzę SN. Dziękuję lekarzom , ze w odpowiedniej chwili uratowali moje dziecko i nie kazali rodzić mi SN. W Malborku tego samego dnia dziewczyna rodziła i jej dziecku też spadało tętno , ale lekarze uparli się na SN i maluch ma porażenie mózgowe. Antek był owinięty Pępowiną jak baleronik i cudem jest zdrowy.
Może gdybym miała zaplanowane CC to wracałabym do tego z myslami pozytywnymi , ale to było dość dramatyczne i wolałabym zapomnieć;-)
w Gdańsku CC w Swissmedzie to koszt od 5000-6000 zł

a tak jeszcze nieco odbiegając od tematu to gdy rodziłam Antka 2 dni wcześniej skończyłam 22 lata i czułam się w szpitalu jak gówniara;-)

martolinka :) ja też miałam 22 lata ;) ale już nie czułam się jak gówniara :/ salę dalej rodziła 17 letnia dziewczyna i ją strasznie traktowali :(

reklama
Do góry