reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PLANUJEMY PORÓD :) wybieramy szpital, szkołę rodzenia i położną

kliki jeżeli jesteś drobniutka no to faktycznie lepiej dla ciebie cc. Pamiętam że jak rodziłam to pare dni przede mną rodziła koleżanka z patologii która była dość drobnej budowy a dziecko miała ponad 4kg... dla niej to był straszny poród... więc w jej przypadku lepsze byłoby cc

reklama
Kiki jesteśmy w tym samym wieku;) i ja też jestem z Poznania ale w kwestii ZZO Ci niestety chyba nie pomogę, nie znam nikogo kto by korzystał z tego dobrodziejstwa no i sama też o tym nie myślałam...

kiki, pisz, jaki szpital w Poznaniu cię interesuje. Mam znajomą, która w maju 2010 rodziła w Poznaniu, to podpytam w sprawie znieczulenia.

afiliacja byłoby super! W zasadzie interesuje mnie każdy szpital. Św Rodziny, Polna, Raszei, Lutycka.. Więc jakiekolwiek zdobędziesz informacje będzie extra!:-)

Afi, Stokrotta rozumiem WAszą argumentację , ale piszemy cały czas co jest dobre dla matki. Natomiast co jest dobre dla dziecka? Nieprzypadkowo natura tak wszystko poukładała , że w organizmie zaczynają działać hormony , które powodują skurcze. Dziecko naturalnie i spokojnie przygotowuje się do wejścia w kanał rodny itp. Wszystko trwa a nie jest brutalnym wyrwaniem z łona matki przez powłoki Brzuszne. Szanuję Waszą decyzję , ale po tym jak dochodziłam do siebie po CC , jak mojej mamie wycieli macice po 3 CC bo zrobiły sie jej zrosty mam nadzieję , że tym razem urodzę SN. Dziękuję lekarzom , ze w odpowiedniej chwili uratowali moje dziecko i nie kazali rodzić mi SN. W Malborku tego samego dnia dziewczyna rodziła i jej dziecku też spadało tętno , ale lekarze uparli się na SN i maluch ma porażenie mózgowe. Antek był owinięty Pępowiną jak baleronik i cudem jest zdrowy.
Może gdybym miała zaplanowane CC to wracałabym do tego z myslami pozytywnymi , ale to było dość dramatyczne i wolałabym zapomnieć;-)
w Gdańsku CC w Swissmedzie to koszt od 5000-6000 zł

a tak jeszcze nieco odbiegając od tematu to gdy rodziłam Antka 2 dni wcześniej skończyłam 22 lata i czułam się w szpitalu jak gówniara;-)

martolinka :) ja też miałam 22 lata ;) ale już nie czułam się jak gówniara :/ salę dalej rodziła 17 letnia dziewczyna i ją strasznie traktowali :(

reklama
Do góry