reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płacz niemowlaka

Człowiek patrzy na tytuł wątku i myśli sobie: o, mi też się przyda, może ma ktoś jakąś cud metodę, może coś da się zrobić, może znów kiedyś zasnę 🥹

A Wy tu kurde nóż w plecy, a w sumie nawet nie w plecy, a prosto w serce! Wy to umiecie pocieszyć!

Neon Rated This Is Bad GIF by NEON
Kiedyś minie 😁

reklama
Człowiek patrzy na tytuł wątku i myśli sobie: o, mi też się przyda, może ma ktoś jakąś cud metodę, może coś da się zrobić, może znów kiedyś zasnę 🥹

A Wy tu kurde nóż w plecy, a w sumie nawet nie w plecy, a prosto w serce! Wy to umiecie pocieszyć!

Neon Rated This Is Bad GIF by NEON
Nie chcę z nożem przychodzić, ale zdecydowanie spałam więcej w okresie tamtych 6 tygodni.
To był wręcz senny raj... :p

Ja ja jeszcze dodam, że np. mój dziś jęczy, stęka i płacze - na pewno to nie kolki bo ma prawie 8 miesięcy.
Ale upał - nienawidzi upałów, jak i jego brat :D

Mój syn zaczał mi fundowac nieprzespane nocki dopiero na 1,5 roku 🙈 tak ze swoje trzeba odrobić tak czy inaczej 😂😂😂
Mój syn od urodzenia pięknie spał, do 3 msc budził się co 4 h, od 3 msc przesypiał całe noce, teraz ma 4 lata i nie było żadnych problemów, córka w nocy też pięknie śpi, za to obydwoje dosłownie nadrabiają od urodzenia w dzień i przetyrają mnie w dzień, że ho ho, wiec te nocki to chyba tak żebym jakoś przeżyła 🤣

reklama
Czasami naprawdę nie wiem o co małej chodzi 😭 zaczynam wątpić w to że jestem dobra mama...

Słuchaj. Wyobraź sobie, że całe życie mieszkasz w cieplym miejscu. Takie np. 30 lat. Nie ma deszczu, chodzisz w lekkich ubraniach, oddychasz cieplym powietrzem, jesz lekkie dania.

I nagle, po tych 30 latach teleportują Cię na lodowiec. Ubierają Cię w futro, smarują tłuszczem i musisz jeść rozgrzewające jedzenie, którego nie znasz, a na dodatek wszyscy mówią w języku, którego zupełnie nie rozumiesz. Nie jesteś w stanie w żaden sposób zakomunikowac, co chcesz.

Jak byś się czula? Zagubiona? Rozdrażniona? Tak się czuje noworodek po wyjściu z brzucha.

Spokojnie i cierpliwie. Minie.

Do góry