Lady Loka
Fanka BB :)
Ja myślę, ze to wynika z tego, że bardzo mało mowi się o tym, jak faktycznie zachowuje się noworodek.Myślę, że @bleucoco mogło chodzic o to, że teraz według niektórych kazde dziecko, które nie jest złotym jednorożcem czyli ma problemy z jakąś czynnością to już od razu jest metkowane jako hajnid. Ja np. tak ostatnio usłyszałam o swoim synu, bo ma problemy z zasypianiem. Gdzie uważam, że absolutnie, nie jest hajnidem, po prostu ma swoje wady i zalety jak każde dziecko.
I wystarczy, że jakieś dziecko: nie śpi w łóżeczku samo- hajnid, nie leży samo na macie - hajnid, nie chce jeździć w foteliku - hajnid, nie lubi głośnych miejsc - hajnid. Ludzie za często używają tego określenia zamiast zrozumieć, że każde dziecko ma swój charakter i temperament.
Zobacz ile ostatnio bylo podobnych tematów ,,moje miesięczne dziecko płacze", ,,moje miesięczne dziecko nie śpi". Ludzie nie rozumieją, że tak się zachowują dzieci i to jest normalne. A jak jeszcze próbują się wyżalić mamie czy teściowej to słyszą ,,nieee, moje dzieci nigdy nie miały problemów z zasypianiem, kładłam do łóżeczka i spały" )) no to serio są dwa wyjścia albo założyć że jesteś złą matką albo przypiąć metkę, że to wina dziecka i jest hajnidem .
Co jednak nie zmienia tego, że tamten post @bleucoco był słaby dla rodziców, ktorzy mają hajnidów albo autystyków ale jednoczesnie zgadzam się z tym, że jest to nadużywane i zreszta uwazam, ze cięzko miesięczne dziecko nazwac hajnidem. Każdy noworodek taki jest