reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płacz niemowlaka

Myślę, że @bleucoco mogło chodzic o to, że teraz według niektórych kazde dziecko, które nie jest złotym jednorożcem czyli ma problemy z jakąś czynnością to już od razu jest metkowane jako hajnid. Ja np. tak ostatnio usłyszałam o swoim synu, bo ma problemy z zasypianiem. Gdzie uważam, że absolutnie, nie jest hajnidem, po prostu ma swoje wady i zalety jak każde dziecko.
I wystarczy, że jakieś dziecko: nie śpi w łóżeczku samo- hajnid, nie leży samo na macie - hajnid, nie chce jeździć w foteliku - hajnid, nie lubi głośnych miejsc - hajnid. Ludzie za często używają tego określenia zamiast zrozumieć, że każde dziecko ma swój charakter i temperament.
Zobacz ile ostatnio bylo podobnych tematów ,,moje miesięczne dziecko płacze", ,,moje miesięczne dziecko nie śpi". Ludzie nie rozumieją, że tak się zachowują dzieci i to jest normalne. A jak jeszcze próbują się wyżalić mamie czy teściowej to słyszą ,,nieee, moje dzieci nigdy nie miały problemów z zasypianiem, kładłam do łóżeczka i spały" :))) no to serio są dwa wyjścia albo założyć że jesteś złą matką albo przypiąć metkę, że to wina dziecka i jest hajnidem .
Ja myślę, ze to wynika z tego, że bardzo mało mowi się o tym, jak faktycznie zachowuje się noworodek.

Co jednak nie zmienia tego, że tamten post @bleucoco był słaby dla rodziców, ktorzy mają hajnidów albo autystyków :p ale jednoczesnie zgadzam się z tym, że jest to nadużywane i zreszta uwazam, ze cięzko miesięczne dziecko nazwac hajnidem. Każdy noworodek taki jest :D

reklama
Dziś dzień słuchajcie zupełnie inny niż wczoraj...
Mała rano wstałam zjadla butle porozgladala się , popatrzyła na baloniki, trochę na karuzele , butla i śpi. Wstała z uśmiechem na całą twarz butla i teraz zasnęła 😅 ♥️

Dziś dzień słuchajcie zupełnie inny niż wczoraj...
Mała rano wstałam zjadla butle porozgladala się , popatrzyła na baloniki, trochę na karuzele , butla i śpi. Wstała z uśmiechem na całą twarz butla i teraz zasnęła 😅 ♥️
Wspaniale! Może była w skoku rozwojowym, stąd wcześniej taka nerwowość i płaczliwość :) Oby więcej takich dni!

Do góry