reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płacz niemowlaka

Czasami naprawdę nie wiem o co małej chodzi 😭 zaczynam wątpić w to że jestem dobra mama...
Kochana, ja mam teraz córkę (mam też 4 letniego syna) i przy drugim dziecku czasem mam wrażenie, że jestem bardziej nieudolna niż przy pierwszym. Za dużo się zastanawiam, za bardzo stresuję. Myślę, że to normalne. Jesteś dobrą mamą. Czasem po prostu nie wiemy o co tym dzieciom chodzi 😂

reklama
Czasami naprawdę nie wiem o co małej chodzi 😭 zaczynam wątpić w to że jestem dobra mama...
Mój ma prawie rok i dalej nie wiem czemu płacze :D
dzisiaj męczybulił od rana, po południu już stwierdziłam, ze nie dam rady, zabraliśmy go do ikei i jak ręką odjął, więc najwidoczniej płakał, bo chciał jechać do ikei 🤡

Nic w przyrodzie nie ginie, jak jedno spokojne to drugie daje popalić (przynajmniej ja tak miałam).
Teraz już nastolatek też nie raz jojczy(narzeka) i łypa wzrokiem jak bazyliszek. Mimo, że komunikatywny za uj nie raz nie wiem o co mu chodzi 🤣
Także spokojnie nie jesteś zła mamą a dzieci tak mają czy te małe czy te duże. Jojczą, narzekają, mają dzień świra.

Nic w przyrodzie nie ginie, jak jedno spokojne to drugie daje popalić (przynajmniej ja tak miałam).
Teraz już nastolatek też nie raz jojczy(narzeka) i łypa wzrokiem jak bazyliszek. Mimo, że komunikatywny za uj nie raz nie wiem o co mu chodzi 🤣
Także spokojnie nie jesteś zła mamą a dzieci tak mają czy te małe czy te duże. Jojczą, narzekają, mają dzień świra.

Jezu mój 13 latek to jest masakra, co z tego że umie mówić skoro strach się odezwać :p

możesz spróbować odstawić i zobaczyć jak będzie, nic ci nie szkodzi a może to jest to. Jeśli karmisz swoim pokarmem to przekażesz te witaminy dziecku, warto żebyś sama zaczęła suplementowac a maleństwo sobie wyciągnie od Ciebie co potrzebne.
Przy KP też trzeba suplementować witaminę D3. Przy problemach z brzuchem poleca się odstawić na kilka dni, jeśli będzie poprawa, to wtedy wprowadzić inną witaminę D3, innej firmy, bo to może mieć znaczenie w czym jest rozpuszczona. A najlepiej to wybrać te rozpuszczone w wodzie a nie oleju, czasem to robi różnicę. Ale podawać trzeba :)

reklama
Proszę Was o poradę bo już zaczynam wątpić czy jestem dobra mama...
Dzidzia 6 tygodni płacze bez powodu , nakarmiona przebrana wykąpana ona płacze... Prześpi się zje i płacze...
O co tu chodzi?
Może hajnid (high need baby)?
Czasami dzieci potrzebują więcej uwagi i czułości, może jest wrażliwe na bodźce? Ja uważam, że taki maluszek nigdy nie placze bez powodu. Może brzuszek boli, może mu brak zapachu mamy, może potrzebuje tulenia? Ja sobie zawsze tłumaczyłam, że jeszcze niedawno (przed porodem) moje dziecko było lulane w brzuchu, było mu ciepło, wygodnie i przytulnie. Teraz musi stawić czoła światu, jako odrębna jednostka, ale dalej zależna od rodziców.

Do góry