reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Płacz niemowlaka

Ola9876

Fanka BB :)
Proszę Was o poradę bo już zaczynam wątpić czy jestem dobra mama...
Dzidzia 6 tygodni płacze bez powodu , nakarmiona przebrana wykąpana ona płacze... Prześpi się zje i płacze...
O co tu chodzi?

reklama
Sześć tygodni to jeszcze czwarty trymestr. Dziecko wyrwane z brzucha, ciężko oczekiwać że będzie od początku zadowolone z życia ;) Ja bym stawiala na jak najwięcej kontaktu skóra ze skórą żeby wiedziała że jesteś cały czas i czuła się bezpieczna.

Sześć tygodni to jeszcze czwarty trymestr. Dziecko wyrwane z brzucha, ciężko oczekiwać że będzie od początku zadowolone z życia ;) Ja bym stawiala na jak najwięcej kontaktu skóra ze skórą żeby wiedziała że jesteś cały czas i czuła się bezpieczna.
Jest dużo tego kontaktu , śpi na mnie nawet.

Puszcza bączki. Robi kupki. Bierze delicol i Espumisan bo ma kolki. Ale płacze teraz prawie cały czas
Moja też puszcza bączki a i tak brzuch boli. Czasem z wysiłkiem, wtedy od razu zapłakuje, a najczęściej totalnie bez żadnego wysiłku i bez żadnej reakcji. A i tak raz na jakiś czas ten brzuszek się zagazowuje i po prostu boli albo daje jakiś dyskomfort. Wtedy jest płaczliwa od rana do wieczora, niespokojna, nieodkładalna. Delicol i Espumisan też mamy, ale problem i tak nawraca. Zaczęłam używać Windi w kryzysowych sytuacjach całodziennego płaczu i przechodzi. Malutka od razu ma ulgę i płacz mija, od razu ma dobry humor, głuży - więc dla mnie takie całodzienne niespokojności to właśnie brzuch, a w każdym razie u nas. Skoro Twoja malutka ma kolki to może też mieć takie dni, że płacze cały dzień niestety, to wcale nie musi być tylko 3 godziny wieczorem. U nas w poniedziałek 8 tydzień jakby co, więc podobny wiek. 5-6 tydzień był najgorszy, teraz coraz lepiej po zmianie mleka.

Człowiek patrzy na tytuł wątku i myśli sobie: o, mi też się przyda, może ma ktoś jakąś cud metodę, może coś da się zrobić, może znów kiedyś zasnę 🥹

A Wy tu kurde nóż w plecy, a w sumie nawet nie w plecy, a prosto w serce! Wy to umiecie pocieszyć!

Neon Rated This Is Bad GIF by NEON

reklama
Do góry