reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pierwsze ząbki naszych maluchów

reklama
U nas dalej cisza Dziąsełka ma napuchnięte, swędzą ją okropnie, ale nic nie widać,żeby się miało coś wyrżnąć. Marudna jest okropnie, nie wie sama co chce...biedactwo moje

ech, a my cierpimy juz 2 tygodnie i dalej nie widac górnych :wściekła/y:
Tej nocy to już było przegięcie - myslalam ze w koncu wylezą, ale dupa :no:
Biadoli Nikol, i nic poza tym :dry:

u nas też okropnie Michaś ząbkowanie przechodzi, ma strasznie napuchniete dziasełka na górne jedynki i prawą dolną dwójkę, wychodzą już tak długo i coś wyjść nie mogą

U nas ząbkowy bilans przedstawia się nastepująco:
jest już dolna jedynka a druga własnie się przebija.
O ząbkowaniu u mojego dziecka świadczy jedynie temp. 37,5stop.
Wstyd się przyznać, ale w drugi dzień świąt bylismy u znajomych i koleżanka zobaczyła, że moje dziecko już MA ząbka. A my nawet nie wiedzieliśmy, że mały ząbkuje:-):-) zobaczymy, czy z nastepnymi pójdzie też tak gładko

Pola a słyszałaś o tradycji związanej z pierwszym ząbkiem?
Osobie, która go zauważy należy dać prezent - najlepiej coś ze złota, żeby ząbek był mocny ;-):-)
Chwała Bogu, ze u nas ja jako pierwsza zauważyłam zębola :-)

reklama
zaczyna się coś u nas ruszać.NIestety 3 ząbki idą na raz. Dwie jedyneczki i górna dwójeczka.Te zobaczyłam,ale wydaje się ,że może być więcej, bo na dole dziąsełka są bardzo opuchniete.Smaruję żelkiem i użyłam wczoraj czopka-Viburcol, ale nocka i tak nie była spokojniejsza.Marysia nie lubi niestety zimnych gryzaczków.Biedna mała, no ale cóż to też trzeba przeżyc :tak:
Pozdrawiam

Do góry