reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

reklama
chlopcy zaczynaj sie rozkreca super gadulki zaraz beda

Natalka wciaz tak po swojemy,ajk powtarza to znieksztalca wyrazy,a np George gdzie jeszcze 3 tyg wogole nie mowil,nagle zaczol zasypywac nas slowkami,powtarza wszytsko tak jak slyszya tylko 2 m-cy roznicy,jestem w szoku jak to sie potrafi wszytsko zmienic w ciagu tygodnia;-)

Super dzieciaczki gadaja!

Ja postanowilam Alusi spisac na pamiatke wszystkie slowa, ktore mowi i wyszlo mi ich 94!!!! Jestem w ciezkim szoku :-) i jednoczesnie rozpiera mnie duma :tak:

Super Alunia:tak::tak::tak:

Kacper na kto to mowi - to to, ładnie mówi Ania , wczoraj powiedział duzi ( duży ) , tu i tam, dzin ( dzień). W zasadzie to już można sobie z nim pogadać, jak mówi powoli to się można domyśleć o co chodzi ale jak nawija bo swojemu to ciężko nadążyć:tak::-D:-)

Pola zaczęła mówić :
baja- bajka
ciuciu-słodycze
tsi- trzy (robimy jedzie rowerek na spacerek, jaki z tyłu ma numerek, a ona zawsze powie tsi, a ja liczę: raz, dwa, trzy:-)
caci- cacy(głaszcze po główce siebie lub innych)
buzia
dyda - smoczek
kółko (tańczymy kółko graniaste, a ona zaczyna śpiewać w melodię piosenki : kóóółko), ale mówi też kółko na te kółka co się wkłada na kij, lub na klocki w kształcie koła.
Poza tym tworzy zdania: Daj dzidzi am, daj dzidzi dyda, daj jajo/ daj dzidzi jajo

Co Wy gadacie???? w ogole wow, az nie chce mi sie wierzyc ze dzieciaki tyle juz mowia!!!
to adas w tyle za ostatnim z najwolniejszych murzynow! mowi raptem kilka slow!

reklama
U mnie też niewiele ale za to te co zna mówi baaardzo wyraźnie, może doskonali znane już wyrazy :)))))))))) Moje dziecko woli pokazać, przynieść lub wykonać jakiś gest jeżeli chce coś konkretnego mi powiedzieć. Gdy ją poroszę zeby powiedziała np oko to mi je pokaże itd. Myślę że Amelka jest małomówna po tatusiu :))))))

Do góry