reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

reklama
Z Kubełkiem się coraz fajniej "rozmawia". Już mniej więcej wiemy, co do nas mówi. Od kilku dni słyszymy:

- mója mama lub mója mamiś
- miś
- Buba (chyba Kuba)
- pupa :-)

O ładnie dzieciaczki powiększają swój słowniczek :tak::tak::tak:

U Kacpra na topie są teraz słówka :
choć
citać ( czytać )
buti ( buty )
myje ( myju, myju)
miami ( mniami )
pici ( piciu)
otuź ( otwórz )
Zadziwia mnie, że on w zasadzie bardzo wyraźnie mówi uczę go jednego słówka trudniejszego na dzień tak jak choć to najpierw było nieśmiało oć, potem próbował sobie sam pod nosem a jak następnego dnia poprosiłam żeby powiedział choć to i tak dokładnie powiedział:szok:.

Boszee Abyz moja też mówi pupa i kupa i teraz sa to jej ulubione słowa.:sorry2: Wstyd jak cholera jak zacznie tak na przemian w sklepie;-) Ale fajne jest to, że jak zrobi kupę to przylatuje i mówi kupa albo pupa:tak:;-)

Ale wasze dzieciaczki wygadane:tak:
Alek ma bardzo maly zasob slownictwa sa to:
Tata, mama, baba, papa, kaka(kuku) he he- ha ha(szczekanie)na wszystkie zwierzatka Bacznie z dinozaurami w ksiazeczce.
pic(chce pic) am (roznie stosowane), nie i ta(tak)i potrafi sie za tak klucic...jak ja nie to on ta jak ja tak to on nie:sorry2:
ciagle tez powtarza cos w rodzaju didisz i sysysz wydaje nam sie ze to widzisz i slyszysz:confused:
A tak pozatym to zadziwia mnie jak on juz strasznie duzo rozumie co sie do niego mowi:shocked2:

uuuuu, o to moj maly daleko w tyle! z takich rzeczywiscie komunikatywnych tresci to tylko "mama" i "nie ma", reszta to tylko wariacje na temat rzeczy uznanych:tak::-)

Mój Kubeł śpiewa "We will rock you", a w jego wykonaniu brzmi to mniej więcej tak: "łi łi łi łi jaju".

reklama
Do góry