reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

reklama
no on ma takie errory w różnych dziedzinach swoje króciutkiego życia :) np jak pytam jak robi kotek to mówi "koko", czasem zamiast "nie ma" powie " ma nie". Jego ulubioną sztuczką jest upuszczanie smoczka na ziemię i podnoszenie go bez pomocy rąk.

hehehe Wiktorek jest niezly:-Dusmielam sie z kapci

a Alusia prosze prosze jak pieknie slowka wypowiada swietny ma zasob slow,pewnie na dwa latak bedzie mowic zdaniami;-)

No niezle wygadane wasze dziciaczki:tak:
Wiktorek niezly jest hihi...a z tym ze nie chce mowic tata to ma zupelnie odwrotnie niz Ali bo on do dzis ciagle tylko tata i tata i zadko mu sie zdazalo mama tak raczej cwiczyl te slowo ale dzis to normalnie juz zaczal rozsadnie wolac mama, mama jak cos chcial ode mnie, jak mnie wolal, jak chcial na rece itd...Supr! ciesze sie, mam nadzieje ze nie zpomni juz do jutra heh:-)

A z sensem wypowiada jak dotychczas tylko tata, mama, ha ha ha (jak pies) i kuku co bardziej brzmi jak kaka ale to juz od b. dawna mowil przy zabawie w "kuku".
Mowi rozne inne slowka jak baba, papa, dada i brdzo duzo roznych dzwiekow, jakby z kosmitami gadal ale to sa takie bez sensu przynajmniej dla nas wypowiedzi. No ale moze kosmici go rozumieja;-)

Wczoraj mi szczeka opadla do podlogi. :szok:
Mowilam Alusi, ze ma cos powiedziec z wyrazow, ktore wiem, ze umie i mowila, a potem dodalam jej nowe i normalnie powtarzala, tzn oczywiscie troche nieporadnie, czasem zabraklo jakiejs spolgloski, ale pieknie powtorzyla wiele wyrazow. Wpatrywala sie w moje usta jak cos mowie i gadala :)
powiedziala m.in.
siedze, siądź
lampa
Tom
Aga
daj
baja
uuu, ze robi tak slon
pipi, ze kurczaczek
gdzie
brzuch
idzie
i wiele wiele innych
Jestem w szoku jeszcze do dzis.:tak: Super to jest i jestem dumna jak paw hihi;-)!!! :tak:

U Jakuba doszło:
- bebe lub cacy
- Jajek (Jarek)
- Maja (pszczółka)
- Babo (Bambo)
- ała (jak boli i trzeba pocałować)
- tati brum (na widok samochodu ze znaczkiem skody)

wspaniale maluszki zaczynaja nas zaskakiwac mowa,Barwo Alunia

Natka od paru dni od rana do wieczora gada po swojemy,podchodzi do mnie i cos mi tlumaczy konczas slowem Dobrze? slotka jest tylko co ona sobie tam pepla:-D

reklama
u nas...
mama tata baba dada wowo (pies) lub pes , mis , kua (kura) koko , pipi (kurczaczek) , muu , mee ( krowa - kowa czasem , i owca) , daj , mam , gdzie , pepek (pepek) , cyc , dzidzi , tam , nie wiem , wez sie - ulubione , heh...co za wstyd ale kuwa ...nie bede komentowac:(:( , idz , czesc , papa , lampa , kiedys powiedziala tam sie swieci - albo nams ie wydawalo , buti - na buty , am , jacie , jejku , gdzie mama , jej , niam , pic , chce ,chce miec , tamto, ja sama , fuj , ble , kupa , siiii (siku) , ciiii (cisza) , ty ty ty (macha paluszkiem)...
chyba tyle...sama nie wiem...

aha posze , dzi (dziekuje) , patrz , tak , nie , lala , buc , bam ,

Do góry