reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

Nowe slowa Agi ( a moze juz o nich pisalam?) e po zastanowieniu pisze i te wczesniejsze bo juz nie wiem ktorymi sie chwalilismy
dół
dziula (dziura)
gdzie jest ...np lala ?
golas
buty
jajo
spać
Lala śpi
miś
mniam mniam
a psik
a ty muma lub a sio ( a ty mucho )
tata pracy
babcia psijdzie
dziadzio
ciocia
baba - babka piaskowa
maluj
kedki ( kredki)
katka ( kartka)
odgłosy zwierzątek np chał, huhu, mu, kra itp.
spiewa : aaa koty da
momowe tete - domowe przedszkole
huhuha - piosenka zima zla
choć - chodź
idzie - np lala, miś idzie
bum, bum
da - daj
mama ma, aga ma
hejo - przy powitaniu - teletubisie hihi
tete - teletubisie
siusiu
To tyle mi teraz przyszlo do glowy. Aga ostatnio tez bardzo podslu****e, rozmawiamy z mezem i zaczyna robic cos co wynika z rozmowy, jesli mowimy o niej, smieszne to jest.

reklama
reklama
Marysia mówi:
bach
mama
tata
baba
dziadzia
niania
daj
nie
dzidzi
ziut (samolot)
au au (pies i kot)
but
nma - nie ma
ma
mam
halo
bum
bu
sio (na muchę)
szu szu (wiatr) +animacja rękami (w górze je kołysze)
si si (siku)
ziazia
am
pciu (pić)

Czyli nie jest źle - natmiast mała franca wszytsko kuma.
Pokazuje jak ma kupę, gdzie ma ziazia, rękę, nogę, głowę....generalnie pokazuje wszystko o co ja zapytasz. A do tego wszysko jest na NIE. Normalnie już nie mam siły do niej. Umie wszędzie wleźć, włacznie z tym, ze juz sobie umie zrobić piramidę z ksiażek i wleźć na nią!!! bazgrze długopisem na kartece. Umie wejść sama (z asekuracją) po drabince na zjeżdzalnie i sama zjechać. Posyła wszytkim całuski a ostanio podeszła do mnie i mnie objeła za szyję. Norlamnie mnie to rozwaliło....

Do góry