reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

No wlasnie? tez jestem ciekawa:) no ale chyba tak skoro taki suwaczek widnieje:)

Judi mowi jeszcze z innych konkretow : he hi jej ej bleble ha ah aj dede i yffff :) i duzo tego czego nie rozumiem.........bo np zaszybko powiedziane alebo jak spiewa to baardzo niewyraznie...

reklama
No to gratulowac Zgerdek:-) Podziwiam ja bym nie miała odwagi i siły teraz na drugie dziecko ufff:baffled: Ale fajnie tak znowu czekac na dzidzusia...napisz nam cos wiecej:tak:

Byłam na majówkach 2007 i Zgred tam się udziela, więc raczej się spodziewa. Fajnie, że też na maj. Ja też podziwiam - tak szybko to nie dałabym rady. Ale dla dzieci fajnie bo będą się razem bawiły.

ja też by,m nie dała rady z następnym:)poza tym moje jaja póki co nie działaą,wiec szans nie ma:)
abryzka jak to zrobłaś,że Kubełek taki karny???może Kinia też tak zcznie na razie tylko mięchem rzuca na prawo i lewo jak coś jej nie pasi,a ta Inwokacja,bo po nocach pana tadka czyta ostatnio...mówiłam jej,że Mickiewicz nieciekawy,ale sparła się...niech się sama przekona:))))))))))))
zgred gratulacje!!!!!!!!!!!

Biedronka, nie dawaj jej po nocach czytać. Po Mickiewiczu będzie miała koszmary. Jakub woli kryminały :-D:-D:-D

Hej :)

No w końcu chcę w córę wcelować ;) A tak serio to już gdzieś chyba pisałam ale stwierdziłam że bym nie chciała zachodzić w ciąże jak już dojdę do formy, schudnę, mięśnie brzucha mi się wyrobią na taką "tarkę"wiecie... :-D

No to najpierw robimy serię a potem będę odpoczywać jak Wy się znów będziedzie w pieluchach "babrać" ;-)

W ogóle ja tam się z góry nie nastawiam na nic i powiedziałam męzowi jak już snuł plany że będzie miał drużynę piłkarską z synów i te sprawy ;-) że dopiero jakbędzie pierwsze to pogadamy. No i powiem Wam że Ignac tak mnie zachwycił że mogłabym mieć takich milion :) No a na pewno dwójkę. Nie gadaliśmy co prawda zbyt wiele tylko wzięliśmy się do roboty ;) Nie spodziewałam się tylko aż tak szybko bo w książkach pisze że pierwszą owulację dsotaje się od 3 do 6 miesięcy po porodzie i tak szczerze to nie zwracałam uwagi w ogóle na tą pierwszą liczbę :) Więc się troszkę zdziwiłam, szczególnie że robiłam test i chyba był jakiś zepsuty, bo dzidziuś już był a test nic nie pokazał. Ale i tak jest super, nawet fajnie, bo też się urodzi w maju i będize można robić im razem urodziny. Może nawet tego samego dnia, jak u mojego kuzyna który ma co rpawda między dziećmi 6 lat różnicy ale oboje urodzili się tego samego dnia w miesiącu.

Zaczynam już mieć brzuszek, w ogóle jest super bo jestem dużo bardziej wyluzowana niż w pierwszej ciąży, Ignac jest dość absorbujący, no i mam pełno ciuszków, wiem już dużo jak opiekować się dziećmi.. w ogóle o wiele przyjemniejsza jest ta ciąża.

W ogóle lubię być w ciąży oprócz trzeciego trymestru i tego że nie można na imprezie się napić. No i nie można jeździć konno czy na łyżwach :( :(

Trochę sobie nie wyobrazam noworodka i rocznego rozbrykanego szkraba... Ale mam nadzieję że za to później będize lepiej jak będą się razem bawić.

Baardzo tylko mnie ciekawi czy będzie drugi chłopak czy dziewczyna :)

Na początku miałam jakby wyrzuty sumienia że drugie dziecko odbierze Ignacowi naszą uwagę i czas - ale potem zdałam sobie sprawę że najwspanialszą rzeczą jaką dali mi moi rodzice są moje siostry i przestałam mieć wątpliwości. Nie wyobrażam sobie życia bez moich sióstr chociaż wcale się tak często nie spotykamy, ale zawsze mogę na nie liczyć. I mogę być z nich dumna jak coś im wychodzi, a wychodzi im bardzo dużo rzeczy i są super :) A jak rodzice poświęcają dizecku za dużo uwagi to też jest źle.

W ogóle moje siostry to bliźniaczki, i ja tak samo jak za pierwszym razem na usg poczułam lekkie niewytłumaczalne uczucie żalu kiedy okazało się że dzidziuś jest tylko jeden :)

A tak długo nie miałam suwaczka bo dopiero w zeszłym tygodniu na usg lekarz ustalił termin porodu na około ;) 20 maj

Pzdr

Aga

Wow Zgredek jestem pełna podziwu, ale uważam, że to fajnie, że masz takie pozytywne nastawienie i że si e dobrze czujesz.

!!!! OGROMNE GRATULACJE !!!!

Ja tez ci gratuluje i przyznam ze troszke zazdroszcze...jakbym miala inna sytuacje w domu z mezem i z porodem tez bym mogla juz byc w ciazy...ale my zdecydowalismy ze roznica bedzie 2 latek albo cos kolo tego:)
Balabyms ie wymiotow (mialam cala ciaze) i ogolnie czy sobie poradze jak np noworodek bedzie plakal albo beda klopoty ze snem ze obudzi Judi i takie tam! Podziwiam cie !!! I juz zawsze mysl tak pozytywnie bo to udziela sie tez czytajacym!!!

reklama
Do góry