reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy...

Ja takiego kopa dostałam tydzień temu jedząc kolację ;D ale do tej pory cisza,chyba sie wtedy wyjątkowo dzidzia ustawila ;D a czuję male jak sie zapomne i położę na brzuchu to tedy wierci się co niemiara ;D i muszę sie lekko przekręcić ;)

reklama
No dzis w nocy dzidzia dała popis ;D
wierciła się i wierciła przez co mnie non stop budziła :)
ale to jest balsam dla duszy matki ;D

Edi fajne uczucie, ::) prawda i od razu jest się pewnym, że dzidzia jest!!
Pózniej to będzie tak naturalne, że nie nie będziemu pamiętały czasu gdy nic nie czułyśmy!!!!!

Właśnie mąż mi to ciągle przypomina,bo w porzedniej ciązy synek mial stópki do dołu i bardzo nimi wierzgał,a to bolało jak diabli.Miałam wrażenie jakby mi ktoś coś wkładał,ale jakby mnie uwierał źle założony tampon....
No więc teraz się cieszę tym laskotaniem a potem też jakoś będzie ;)

wczoraj wieczorem całe 15 minut zachwycałam sie wierganiem bobaska, bardzo było to miłe. W ciagu dnia sa to sporadyczne kopniaczki, wieczorem i rano kiedy leże sobie dzidzia cudnie fika :)

Spokojnie :)
jeśli to Twoja pierwsz ciąża to raczej tak bliżej 20 tygodnia.
W poprzedniej ciąży właśnie w polowie 20tc poczułam kopnięcie ;)

Jestem bardzo szczęśliwa bo po raz pierwszy poczułam malucha.
Położyłam się spać i ułożyłam się na boku, a brzuch lekko ucisnełam do matetacu, nie zamierzenie.
I chyba zrobiło się maluchowi za ciasno i kopnoł z prawej strony.
Wcześniej odczówałam lekkie bulgotanie ale czekałam na kąkretny znak.
Noi stało sie :D

reklama
mamaoska cieszę sie ze i ciebie kopniaczki nawiedzają :) Cudne uczucie :) Ja w pierwszej ciąży piierwsze kopniaczki na koniec 17 tyg. wyczułam a teraz tydzień wcześniej. Fajne tez są takie delikatne ruchy, mam wrażenie łaskotanie i jakby chrobotanie - te ruchy dają mi nadzieje i wiarę że wszystko jest dobrze z dzidziolkiem :)

Do góry