reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy dziecka

reklama
czesc dziewczyny, mam ptanie.
jestem w koncu 18 tygodnia ciaży i od 16 tygodnia czułam delikatne ruchy mojego dzieciaczka a przynajmniej tak mi sie wydawało :) bulgotanie, jakby falowanie i cos jakby delikatne kopniaczki , z tego co piszecie to tak wygladaja pierwsze ruchy dzidzi :)ale tak od jakichs 2 dni czuje albo bardzo słabiutkie te bulgotki itp. albo wcale a w dodatku te pare dni strasznie zaczał mnie swędziec brzuch wiec (tak sobie tłumacze) brzusio zaczyna rosnac znowu (bo tak jusz miałam jakis czas temu) i w chwili obecnej dzidzia ma mało miejsca i niema jak sie ruszac... 3 tyg temu byłam u lekarza i wszystko było oki i słyszałam jak bije serduszko a wizyte mam 6.04 wi3c za pare dni. czy wy tak miałyscie czy mm sie zaczac martwic? pomóżcie, prosze...

Dzis poczulam pierwszy raz ruchy mojego dziecka ;) Jestem w 18 tygodniu i do pory nie czulam nic...... zadnego bulgotania ani nic podobnego. Moj maluszek "wypalil" od razu "z grubej rury" bo poczulam silne kopniecie po lewej stronie i brzuch mi w tym miejsc stwardnial ;) To bylo fantastyczne uczucie i juz nie moge sie doczekac nastepnego kopniaczka ;)

Nie moge wkleic suwaczka!!! Pomozcie!

cześć dziewczyny :) jestem w 23 tygodniu ciąży ( pierwsza ciąża) i nadal nic nie czuje:( ok 2 tyodni temu czułam wieczorem jakieś smyranie ...miałam nadzieję, że "zaczęło sie" a tu nadal nic:( Na II badaniach prenatalnych wyszło, że wszystko jest w porządku ale mimo wszystko martwi mnie dlaczego tak długo musze czekać aż poczuje maleństwo.

cześć dziewczyny :) jestem w 23 tygodniu ciąży ( pierwsza ciąża) i nadal nic nie czuje:( ok 2 tyodni temu czułam wieczorem jakieś smyranie ...miałam nadzieję, że "zaczęło sie" a tu nadal nic:( Na II badaniach prenatalnych wyszło, że wszystko jest w porządku ale mimo wszystko martwi mnie dlaczego tak długo musze czekać aż poczuje maleństwo.

Karola ja swoje poczułam tak na pewniaka też w okolicy 23 tyg. Wcześniej tylko bąbelki i smyrania. Po 22 tygodniu już powinnaś cos czuć, ale nie ma też co panikować jak na badaniach było ok. Wszystko zalezy od ułożenia łożyska, indywidualizmu mamy i dziecka. Jeśli jednak mocno się niepokoisz idź do lekarza na wcześniejszą kontrolę niech zrobi usg.

reklama
Ja jestem w 18tc i jak leżę przykładam rękę do pobrzusza to czuje takie delikatne kopnięcia to na bank jest dzidziuś bo wcześniej nic takiego nie czułam 😍 to moja 1 ciąża i jestem dosyć szczuplutka nawet brzuszka jeszcze nie mam a wczoraj na wizycie 202g maleńka już ma 😊 nie zawsze czuje ale jak się położę na plecach to czuje jak mi się ktoś tam rusza 😊

Do góry