reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy...

Wiem tylko, że nie są na pewno jednojajowe, bo są w dwóch workach owodniowych i mają dwie kosmówki czy jakoś tak. To znaczy, że mogą być i jedno i dwujajowe.

reklama
a ja się zastanawiam, bo czuję ostatnio jakieś takie leciuteńkie łaskotanie, jakby od wewnętrznej strony brzuszka, jak muśnięcia motylka - tylko, ze to chyba za wcześnie (3d 16t - coś mi inaczej na suwaczku wyszło?)

pewnie to takie złudzenia, tak bym już chciała poczuć jakiegoś kopniaczka ;)

U mnie właśnie skończyla się niepewność "czy to na pewno to", wczoraj poczułam 2 wyraźne kopniaczki, a dzisiaj dziecko wierci się niesłychanie. Dosłownie z dnia na dzień maluszek nabrał tyle siły, żeby wiercić się na tyle macno, by jego mama wreszcie wyraźnie go poczuła :)

A ja jeszcze czekam choć czasem czuję z lewej strony takie "coś...".
Ale jest u nas różnica dwóch tygodni wiec ja pewnie na świeta też dostane już kopniaczka :)

Megi, na pewno! Ja też się cały czas denerwowałam, że druga ciąża, a ja nie wiem czy to na pewno dziecko się rusza :)
No, ale teraz już nie mam wątpliwości :)

Ja tez czułam juz pare razy właśnie z lewej strony? ciekawe kto to? on czy ona? :laugh:

Siedzę sobie teraz przy kompie a maleństwo chyba się obudziło , bo mnie kopie :laugh:

reklama
Chciałam donieść że i ja otrzymałam wczoraj wieczorkiem pierwszego mocnego kopniaczka od mojej dzidzi. Pierwsze ruchy wyczułam w 15 tyg ale nic nie mówiłam bo chciałam poczekać na taki wyraźny sygnał no i wczoraj sie doczekałam, teraz wystarczy czekac na wiecej :D

Do góry