reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze ruchy...

No to juz sobie współczuję ;D
Mały mnie budzi ok.5-6 rano,a potem w zależnośic od nastroju mamy.Jak jestem mało chodząca to mnie kopie ciągle a jak chodzę to smacznie śpi w brzuszkowej kołysce ;D

reklama
Mój dzisiaj w kościele świra dostał :) Chyba od organów :) Ale coś w tym jest, bo moja Julka też w kościele szalała.

a mój Mały Skarbek szaleje z wyjątkową regularnością (o sile nie wspominając;) ). Zaczyna gdzieś jak wstaje, po szóstej rano. Później ćwiczy między 11 a 12,ale najbardziej jest to widoczne po obiadku, między 16 a 17. Później już tylko "mała seria" między 20-23 różnie to bywa:)Najbardziej bryka jak długo siedzę w jednej pozycji

Kurczę, Margolis to musi być niesamowite przeżycie mieć dwa maluszki w brzuszku, a jeszcze jak przeczytałam, że jedno ma nóżki w stonę brzucha, a drugie inaczej to aż mi się płakać zachciało :) dwa bandziorki rozrabiające na raz to musi być coś :)

Moja wariuje głównie rano i wieczorkami,w nocy budzi mnie nawet. Wczoraj w kościele (tak jak u Ciebie Marrtruda) zaczęła fikać, aż mi się śmiać chciało.

Dobrze mówią,że każda ciąża jest inna.Jacek kopał boleśnie ale nie tak często.A Wojtuś przechodzi samego siebie wyprawia takie harce,że chcę czy nie muszę się śmiać.Nawet gdy spię i mąż dotknie brzucha to mały szaleje ;)
Co to będzie po narodzinach???

Fiu fiu,ale dzis poszalalam! :D Zrobilam bita smietane... Taka z proszku... I kurcze zjadlam polowe porcji,a po tym myslalam,ze mi Zuzia z brzucha wyskoczy! ;D Normalnie tak wierzgala,ze szok,hihi. :D I jakie te bombniecia niektore byly mocniusie. :D To chyba od tej ilosci kalorii,ekhm... ;D

A tak apropos Margolisku chyba powinnaś zmienić tytuł tego wątku na "ruchy naszych maleństw", bo nie są to już "pierwsze ruchy" ale coraz częstsze i mocniejsze!! ;) ;) przynajmniej tak jest u mnie, mała daje mi już popalić konkretnie. A co do tego że dzidzia najbardziej kopie kiedy my idziemy spać to ja sie z tym nie zgodzę! Tzn nie wiem jak wy ale mnie to raczej nie dotyczy! :laugh: Lenka kopie głównie za dnia. Tzn na pewno też wariuje w nocy ale jeszcze mnie to nie obudziło. Wiec albo mała jest taka spokojna albo ja mam taki mocny sen!! inaczej też jest jak sie pracuje i wstaje do tej roboty codziennie o 6.00, to na pewno też ma wpływ, bo jednak szybciej czuje sie zmęczona! ;)

reklama
no nie wiem....bo ja jakoś nie mogę raczej mówić o ruchach bo chyba nadal za bardzo nie czuję....a zresztą już sama nie wiem......

Do góry