reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwsze ruchy...

Aga mazury,może w ciąży blizniaczej jest troszke inaczej.Twoje maluszki mają mniej miejsca i zapewne są bardziej spokojne.
Jeśli się niepokoisz to może trzeba zapytać gina ale wydaje mi się że taka ich uroda.Poprosty masz dwa spokojne leniuszki.
Byle by takie pozostały po narodzinach ;)
Szymek szaleje 24 na 24H.A szczegulnie wieczorem i w nocy ostatnio mnie obudził,jakieś tak bardzo nerwowych ruchow dostał.
I przez dobrą chwile się przestraszyłam na szczęscie się nie powtożyły.

reklama
mójMaluszek ostatnio jakoś mniej aktywny się zrobił, i zwykle ma ochotę na kopniaki tylko pod wieczór, koło 20-21. A do tej pory kopał z umiłowaniem całymi dniami. To zmniejszenie aktywności pewnie wynika z wielkości Dzidziusia - coraz mniej przestrzeni do fikołków :) A czy któraś z Was odczuwa czasem takie bolesne "rwanie" w miejscu,gdzie kiedyś były jajniki?ja tak ostatnio często mam, aż muszę stanąć bo tak rwie że iśc nie mogę. Na szczęście trwa to tylko chwilkę

Aniu ja tez ostatnio miałam pskudne bóle jajników! ale tak sobie myślałam że to moze dlatego, ze przypadło na czas kiedy miewałam mieć miesiączkę ! :p :p

Ja właśnie też mam takie rwanie w okolicy jajnika raczej prawego ale też trochę lewego.Ni to kłucie , ni to ból ale nieprzyjemne , no i jeszcze czasami rwie w okolicy krocza albo pachwiny. ::)

tez kiedyś myślałam, że to pewnie na czas kiedy powinnam mieć miesiączkę ale ostatnio za często mnie rwie żeby akurat przypadało na czas miesiączki. Nie wiem, może to stres, praca, przeprowadzka, upał. Jak ostatnio pytałam lekarki to powiedziała,że to na skutek rozciągania macicy i rozchodzenia kości, może i tak jest - mnie najczęściej boli jak chodzę.

Dziewczyny a czy mozecie mi powiedzieć jak to jest z liczeniem ruchów dzidziolka? tzn czy wy liczycie?? bo czytałam ze od 28 tyg powinno sie codzinnie najlepiej wieczorem liczyć ruchy maleństwa i powinno ich być 10 w ciągu godziny??

Więc jak to jest u was? :)

Ja szczerze mówiac nie sprawdzałam i nie liczyłam nigdy. Chociaz moja Julka najbardziej sie wierci w nocy i nad ranem ok 4-5 rano :)

Ja też się nigdy w to liczenie nie bawiłam :)
Generalnie, to znamy już swoje dzieci, wiemy jak są aktywne i pewnie bez liczenia będziemy wiedziały, czy rusza się mniej lub, że jakoś ostatnio mniej czujemy ruchy. Tak ja uważam. A jak te ruchy miałyby ozanaczać coś złego, to też by nas zamiepokoiły - ja tak miałam z Julką - szczegółów nie będę opisywała, coby nie straszyć niepotrzebnie.

reklama
mycha12
Umieść cytat
Dziewczyny a czy mozecie mi powiedzieć jak to jest z liczeniem ruchów dzidziolka? tzn czy wy liczycie?? bo czytałam ze od 28 tyg powinno sie codzinnie najlepiej wieczorem liczyć ruchy maleństwa i powinno ich być 10 w ciągu godziny??

ja liczę.. musze przy mojej wątrobie to konieczne.. mam liczyć min,. dwa razy dziennie - najlepiej po jedzeniu -o tej samej porze dnia- kładę się na bok i liczę do 10 kopniaków - zazwyczaj po 15 minutach jest koniec liczenia bo ten mój Franciszek to straszny wiercipieta :D

Do góry