reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy...

reklama
dla odmiany Franek po porannej zupiemlecznej ( robię córci codziennie i sama też przy okazji podjadam) to od rana szaleje.. jakiś ruchliwy ten mój synalek.. Ania taka nie była :laugh:

Wlasnie dostalam potezne bombniecia pod zeberkami,az sama do siebie powiedzialam "O Boze! :D". Uwielbiam te kopniaczki Dzidziusia - nic tak cudnie na mnie nie dziala,jak wlasnie to. :D Hihi. ;)

Aga! Nie martw się! Ja pierwszego kopniaka dostałam jak najpierw dużo chodziłam - bujanie - potem zjadłam - kalorie a na koniec spokojnie siedziałam dłuższy czas. Najważniejsze ż e usg pokazuje że wszystko jest w porządku. na pewno już niedługo maluchy dadzą o sobie znać. Może to jest też kwestia ułożenia. Ja czuję jednego malucha częściej i mocniej - ten ma nogi w stronę skóry mojgo brzucha a drugiego dużo mniej i słąbiej zdecydowanie a ten ma nogi skierowane jakby do środka więc może u Ciebie przyczyną że wyraźnie nie czujesz jest ulożenie dzieci?? Głowa do góry! :)

Ja dzisiaj pierwszy raz zauważyłam, ze podczas kopniaczków brzuszek mi podskoczył do góry!!! niesamowite widzieć jak ci sie brzuch rusza :) teraz pewnie częściej juz tak bedzie!!!

Aga nie martw się, moze jest tak jak twierdzi Margolis, moze twoje dzieciaczki sąułożone do środka macicy, wtedy nie czuć kopniaczków a najwyżej lekkie ich kręcenie choc to pewnie przy dwojce na tym etapie ciężkie :)
Miśko ja już od dawna obserwuje te ruchy brzuszka, na począku widać je było tylko na goły brzuszek, teraz to nawet przez dzinsowe ogrodniczki widać :) Cudny widok :)

CLEO ja dopiero teraz dopatrzylam sie, moze dlatego ze moj maly byl mały cały czas :) te jego kopniaczki tez caly czas jeszcze leciutkie, no ale jak bylam na usg to niby jest w normie, nie za duzy, nie za mały. Oj zebym juz tak jak ty miala... ale pewnie juz niedlugo! :D

reklama
Dziewczyny a jak tam u was z ruchami?? moja córcia już regularnie i dośc mocno daje o sobie znać! :laugh: oczywiście bardzo się cieszę mimo że momentami jak mi sieknie to aż :o :o uff!! Ale codziennie mniej więciej o tym samym czasie dostaję serię od małej, a to ponoć dobrze obserwować w jakich godzinach dzidzia jest aktywna bo po porodzie będzie mniej więcej tak samo! ;)

Do góry