reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze ruchy...

reklama
dla odmiany Franek po porannej zupiemlecznej ( robię córci codziennie i sama też przy okazji podjadam) to od rana szaleje.. jakiś ruchliwy ten mój synalek.. Ania taka nie była :laugh:

Wlasnie dostalam potezne bombniecia pod zeberkami,az sama do siebie powiedzialam "O Boze! :D". Uwielbiam te kopniaczki Dzidziusia - nic tak cudnie na mnie nie dziala,jak wlasnie to. :D Hihi. ;)

Aga! Nie martw się! Ja pierwszego kopniaka dostałam jak najpierw dużo chodziłam - bujanie - potem zjadłam - kalorie a na koniec spokojnie siedziałam dłuższy czas. Najważniejsze ż e usg pokazuje że wszystko jest w porządku. na pewno już niedługo maluchy dadzą o sobie znać. Może to jest też kwestia ułożenia. Ja czuję jednego malucha częściej i mocniej - ten ma nogi w stronę skóry mojgo brzucha a drugiego dużo mniej i słąbiej zdecydowanie a ten ma nogi skierowane jakby do środka więc może u Ciebie przyczyną że wyraźnie nie czujesz jest ulożenie dzieci?? Głowa do góry! :)

Ja dzisiaj pierwszy raz zauważyłam, ze podczas kopniaczków brzuszek mi podskoczył do góry!!! niesamowite widzieć jak ci sie brzuch rusza :) teraz pewnie częściej juz tak bedzie!!!

Aga nie martw się, moze jest tak jak twierdzi Margolis, moze twoje dzieciaczki sąułożone do środka macicy, wtedy nie czuć kopniaczków a najwyżej lekkie ich kręcenie choc to pewnie przy dwojce na tym etapie ciężkie :)
Miśko ja już od dawna obserwuje te ruchy brzuszka, na począku widać je było tylko na goły brzuszek, teraz to nawet przez dzinsowe ogrodniczki widać :) Cudny widok :)

CLEO ja dopiero teraz dopatrzylam sie, moze dlatego ze moj maly byl mały cały czas :) te jego kopniaczki tez caly czas jeszcze leciutkie, no ale jak bylam na usg to niby jest w normie, nie za duzy, nie za mały. Oj zebym juz tak jak ty miala... ale pewnie juz niedlugo! :D

reklama
Dziewczyny a jak tam u was z ruchami?? moja córcia już regularnie i dośc mocno daje o sobie znać! :laugh: oczywiście bardzo się cieszę mimo że momentami jak mi sieknie to aż :o :o uff!! Ale codziennie mniej więciej o tym samym czasie dostaję serię od małej, a to ponoć dobrze obserwować w jakich godzinach dzidzia jest aktywna bo po porodzie będzie mniej więcej tak samo! ;)

Do góry