Madzialena.
Zaangażowana w BB
Czyli to co lubimy najbardziej "czekanie"... ale dobrze, ze już masz całą stymulację za sobąCześćdolącze do Was bo choc jestem już po punkcji to jeszcze dużo nie wiem w temacie in vitro
Moja stymulacja zaczęla się od przyjmowania Puregonu 200 przez 4dni potem dołączony został Orgalutran a nastepnie 36 godzin przed punkcją dwa zastrzyki Dekapeptylu (bardzo bolesne zastrzyki). Z tej stymulacji pobrano u mnie 24 oocyty z czego 22 były dojrzałe i prawidlowe ale wiadomo można zaplodnic tylko 6 wedlug prawa. My zdecydowalismy sie też na wszelki wypadek zamrozić dodatkowo 6 oocytów aby kolejny raz nie podchodzić do pełnej stymulacji tylko do samego zaplodnienia. Z naszych komorek do 3 doby zapłodnily się i dzielily prawidłowo wszystkie 6 sztuk a do 5 doby wytrzymaly 4 blastocysty i teraz mamy 4 mrozaczki
Pani doktor od razu uznala ze odraczamy transfer do kolejnego miesiąca (dlatego mroziliśmy komórki w stadium blastocysty) gdyz moje jajniki wykonały ogromny wysiłek i muszą się zregenerować tak więc czekaliśmy i tu po okresie niemila niespodzianka bo okazalo się, że jajniki jeszcze nie wrociły do ''formy" i kolejny odroczony transfer więc czekamy...Okres ma przyjśc okolo 15 marca i w drugim dniu cyklu zaczynam brać estrofem na lepsze endometrium a następnie 10 dc kontrola zobaczymy co dalej...
Cztery z sześciu to super wynik .