reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pieluchy wielorazowe

aha, i jedna koleżanka mowi do mnie: no wiesz, ja bym sie ni zdecydowała na wilorazowe, to niehigieniczne, i uciązliwe, no może pozniej, jak dziecko bedzie mialo z 1,5 roku!!!!!" ja se myśle, dziewczyno, jak bedzie mialo 1.5roku, to bedzie sikało na nocnik. wczoraj czytałam na innym forum, ze w wieku 9-10 miesiecy dzieciaczki już zaczynaly sikac do nocnika. a pozniej jej powiedzialam, ze jak dziecko ma mokro, to szybciej jarzy, ze to nieprzyjemne i stara sie na nocnik, zwlaszcza jak mamunia zrobi cacy cacy...a ona mi na to, ze w pampersie tez jest mokro jak ma duzo nasikane ?!!??? Mysle sobie, to fajnie, trzymaj dziecko w 1 pampersie caly dzien, bo szkoda wyrzucic, bo TYLKO posikany. dżizussssss.

ale oczywiście kązdy może mieć swoje zdanie, ja nikogo nie przekonuję, a mnie przekonują za to mądre argumenty tych, które wypróbowały...

reklama
Ja też już zdecydowałam:) Prania i tak jest dużo,więc jaka to różnica. Wyprowadziłam się na wieś żeby dzieci właśnie miały mniej chemii,zanieczyszczeń to dlaczego miała bym nie używać eko pieluch?? To że nie higieniczne to często powtarzany argument a czy pampersy są higieniczne???? Przesikane śmierdza siuśkami,kupa tak jak w wielorazowych leży na wierzchu.Dziwna ta Twoja znajoma bo żeby pampek był mokry to na prawde dnia potrzeba:/ a to jest higieniczne?? Obrzydliwe raczej

ja tez sie wyprowadzilam na wies, mieszkam 30km od gorzowa i w to mi graj ;) moje dziecko bedzie latem biegało z gołą pupcią, bo ma gdzie ;) a inne niech mają mokre, smierdzące pamperchy. ble.
buziak mądra poziomko ;*

FutureMummy i Poziomki zgadzam się. Z praniem nie jest to jakiś wielki problem. Zima też nie jest problemem, trzeba tylko z głową i wyprzedzeniem myśleć o następnych pieluchach.
Żałuje, że wcześniej się nie zdecydowałam. Ale wcześniej wyglądało mi to na arcy trudne takie pieluchowanie.
A nie jest :)

Ja jestem kolejną, która czeka na cenne rady :)
Ja też chcę używac pieluszek tetrowych, na co moje koleżanki zareagowały zdziwieniem, a nawet oburzeniem.. Wszystkie mówią, że dużo roboty z praniem, itp- no ale przecież teraz są automaty i nie trzeba gotowac, itd. tak jak to było kiedyś.
Może któraś z Was poleciłaby jakie pieluszki warto kupic, czy otulacze są potrzebne, bo szczerze mówiąc nie jestem za bardzo zorientowana..
I czy istnieją takie pieluszki, zeby w razie braku wkładów (gdyby np. nie wyschły) można było włożyc do środka zwykłą tetrową pieluszkę?
Będę wdzięczna za wszelkie informacje, a nawet linki do aukcji, gdzie, u kogo warto kupic :)
Pozdrawiam!

Gabryśka ganiała na bosaka i jak chciała to bez pieluchy dopóki się zimno nie zrobiło i jest zdrowa jak rydz:tak: Kawał baby. Bliźniaki też będą po wsiowemu (mojemu wsiowemu)hodowane tzn wsiowemu nie do końca bo tutaj zauważyłam tendencje do przegrzewania dzieci nawet dużych:no: Moje biegają od rana do nocy po podwórku a potem bezpośrednio do wanny i prysznic,jeśc i spać. W domu siedzą nocą bo nawet jak pada siedziały w namiocie. Na wsi nawet o pampkach trzeba myśleć z wyprzedzeniem bo nie w każdym sklepie są i nie raz trzeba dojechać:-D
Prania po dzieciach jest maaaasa to pare pieluch nie robi różnicy a pampki to sam plastik i kupa forsy bo byle jakich nie kupisz:tak:

Maborka przestawiaj się przynajmniej nocnikowanie będzie łatwiejsze

Krysiaczek - w skrócie. są piluszki wielorazowe, z poliestru z zewnatrz i z polaru w srodku. tzw kieszonki. do kieszonki wkładasz tak jakby podpaske, sa takie specjalne bardzo chonne wkłady, albo bambusowe, albo z mikrofibry, a za pol roku pewnie bedzie miliard innych. no ale to jest przemakalne i jak duzo bedzie siuśków to moze przemoknąć, dlatego tzreba czesciej przebierac.
sa jeszcze otulacze, różnią się tym, ze mają od środka jakby ceratkę, ale to nie ceratka tlko taki materiał małoprzepuszczalny. i w zasadzie do takich otulaczy mozna stosować wszystko, złożoną tetrę, polarowe wkładki, albo te z bikrofibry. a są laski, co same sobie poszyły wkłady z polary i chłonnych ręczniczków, ważne, zby chłonęło jak gąbka, by sie nie wylewało a wciągało siuśki. mi mąż zamowił ze stanów. czekmy na przesylkę. jak już bede miała to się podzielę bardziejszymi informacjami.
buziaki ;*

reklama
Do góry