reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pieluchy wielorazowe

reklama
otulacze sa bardziej nieprzemakalne, a kieszonki są bardziej przewiewne. ja mysle, ze trzeba miec i to, i to. ale jak słodko wyglada pupcia malucha latem w zielonej pieluszce biegającej po ogrodzie mhmmm

hej troche mnie nie było ale miałam dużo pracy :) ale będe zaglądać częściej :)
Maryla mnie też dziewczyny zbombardowały!!! Najgorsze jest to że nie mają pojęcia (większość) o czym mówią:no: Nie chodzi nam przecież o koszmar pieluchowy jaki przeżywały nasze mamy!!

Ja do szpitala wezme pampki i pewnie będe miała jakieś w zapasie na początek.

Proponowała bym Ci dokupić ze 2 otulacze jeszcze bo maluchy potrafią mieć takie dni że nie nadążysz wycieków sprzatać:-D
no właśnie też stwierdziłam że 2 to mało tylko nie wiem czy dokupić jeszcze otulacze czy może kieszonki ?? kieszonki widziałam takie fajne kolorowe :)
Maryla86, nie wczytywałam się dobrze w aukcję z twojego linku. To co osobiście polecam to firma Bambino Mio - pieluszki są produkowane w Europie, stosunkowo niedrogie. Mam też kieszonki Charlie Banana i Fuzzi Bunz, otulacze i wkłady Flipa. Upewnij się, że pieluszki, które kupujesz, to nie firma krzak, chińszczyzna, że do kolorowania pieluszek użyte zostały "zdrowe" farbki.
Sama odpuściłam sobie allegro. Zamawiałam ze strony pieluszkarnia.pl i krainapieluszek.pl, to ostatnia wyszła nieco taniej.
no ja własnie swoje pierwsze otulacze zamówiła z krainapieluszek :) no bo w tym linku co podałam to nie pisze własnie jaka to firma :( a tak mi sie spodobały :( ale nie będe ryzykować chyba :( ten sprzedawca ma tez pieluszki bambino mio tylko że białe to może te też sa dobre ?? a jak to sprawdzić ?? chyba najlepiej napisać do sprzedawcy ?? jak myslicie ??
raz jeszcze podam linka i jakby któraś mogła swoim fachowym okiem rzucić na te kolorowe pieluszki to było by super (linka daje do wszystkich ofert sprzedającego) Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

ja tez już nie raz słyszałam od innych że przeciez po to ktoś wymyslił pampery żebyśmy sie nie musiały męczyć itp ale ja tam na to uwagi nie zwracam albo mówie że jestem sknera i nie będe bulić za pampery - wtedy już milkną :) i tak jak Wy do szpitala biore pampery generalnie kupiłam jedną dużą paczke pampersów jedynek (była promocja- wiem wiem szybko zaczynam zakupy ale jestem warjatka) i mam nadzieje ze więcej nie będe dokupywać :) że odrazu przejde z nich na wielorazowe :)

no i super że jest nas coraz więcej i ze watek rusza pełną parą :)

a w jakim proszku będziecie je prac ?? w zwykłym dla dzieci ?? czy jakimś specjalnym do pieluch ????

a jeszcze chciałam powiedzieć że przez te pieluchy zaczynam sie nakręcać na bardziej ekologiczne życie :) Wy też tak macie ??
ja co prawda mieszkam w mieście ale na obrzeżach i w bliźniaku i mamy sówj ogródek i kompostownik za szklarnią i własnie z tego ogródka mam nadzieje dawać do jedzenia mojej pociesze żywność i jestem przeciwna słoiczkom (wiem ze to nie ten wątek) jakoś nie mam do nich zaufania i mam nadzieje że uda mi sie moje dziecie zdrowo wychowywać :) - będe próbować przynajmniej :)

poziomka a czy my sie już czasem nie znamy z innego forum ?? jakoś mi tak w pamięć Twój nik zapadł ale nie moge skojarzyć :) i gratuluje bliźniaków

dupa :-( doczytałam że te piękne pieluszki szyte są w Chinach :( a więc nie bardzo :-( dobrze że nie zdążyłam ich zamówić uffffffffff

Ostatnia edycja:
dziewczyny, nie wazne, czy zChin czy nie, wazne, zeby materialy i barwniki miały atesty. polowa na pieluszkarni i krainiepieluszek jest z Chin.
Maryla - dobrze myslisz. moja mała tez bedzie marechewke i kapustke miala z ogrodu, jakblka i brzoskwinie z sadu i jakoś damy rade. do miasta mam 30 km, jak mi czegos zabraknie? musimy sobie radzic.

dziewczyny, nie wazne, czy zChin czy nie, wazne, zeby materialy i barwniki miały atesty. polowa na pieluszkarni i krainiepieluszek jest z Chin.
Maryla - dobrze myslisz. moja mała tez bedzie marechewke i kapustke miala z ogrodu, jakblka i brzoskwinie z sadu i jakoś damy rade. do miasta mam 30 km, jak mi czegos zabraknie? musimy sobie radzic.
czyli co myślisz że te by sie nadawały ?? możesz sprawdzić swym bardziej fachowym okiem :) a tak wogule to ja mieszkam jakieś 40 min od Gorzowa :) ja też mam drzewa owocowe na ogrodzie :)

wiecie poszperałam w necie i chyba te pieluszki nie sa takie złe bo wpisałam tą firme i wyskoczyło mi że z tej firmy pieluszki są sprzedawane też w krainapieluszek więc myśle że są ok

Ostatnia edycja:
zreszta te co maja w krainie pieluszek to napewno sa sprawdzone i maja atesty. a pewnie produkowane w chinach albo na filipinach. a gdzi emieszkasz Maryla? ja sie ywprowadzilam rok temu z gorzowa i mieszkam wsiowo. i mam ten luz, ze chodze sobie w gaciach po trawie... a moja niunia bedzie biegala boso tylko w pieluszce wielorazowej ;)

reklama
ja mieszkam w Choszcznie - zachodniopomorskie ale mam rodzine w Gorzowie :)
ja też w lato po ogrodzie w kostiumie tylko śmigam :) i ciesze sie że w bloku nie mieszkam bo raz że jedzonko swoje a dwa że latem całe dnie na dworze praktycznie spędzamy :) ale i tak marzy mi sie domek gdzie nawet sąsiad nie zajrzy do nas :) ale sąsiad spoko to nie jest źle :) i grile urządzamy często i nawet mamy taką beczke do wędzenia i tam mięsko sobie sami wędzimy - tzn dziadek nam to robi bo on sie zna :) ale wogule rano ide po chlebek zachodzę do szklarni po pomirorki i szczypior i juz mam pyszne zdrowe śniadanko :)
a co do pieluszek to też myśle że w krainie mają raczej sprawdzone firmy wiec za tydzień zamawiam te z allegro - czekamy na potwierdzenie płci :) chyba będzie synuś a u Ciebie ??

Do góry