reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pieluchy wielorazowe

dalka na stronie sklepu pieluszkarnia.pl wszystko jest fajnie opisane. Ile, czego, dla kogo itp. Większość sklepów internetowych sprzedających wielo ma takie poradniki.

Dziewczyny, do prania wielo, szczególnie z pul-em nie powinno się używać środków zawierających mydło, ponieważ zatłuszcza ono materiał, przez co pieluszki tracą chłonność. Żeby je odtłuścić trzeba namoczyć je w płynie do mycia naczyń a potem wyprać i dokładnie wypłukać.

Ostatnia edycja:
reklama
no właśnie coś mi to mydło nie pasiło :/ czyli może być proszek do prania ciuszków dzieciowych ? oczywiscie nie taki 2 w 1, tylko zwykły bez zmiękczaczy.

Trzeba tylko pamiętać, żeby dokładnie rozpuścić płatki, po niedopłukane pieluchy mogą zrobić więcej złego niż dobrego.

dalka
Dziewczyny, do prania wielo, szczególnie z pul-em nie powinno się używać środków zawierających mydło, ponieważ zatłuszcza ono materiał, przez co pieluszki tracą chłonność. Żeby je odtłuścić trzeba namoczyć je w płynie do mycia naczyń a potem wyprać i dokładnie wypłukać.

A co ma pull do prania w mydle, on przecież ma za zadanie nie przepuszczać wilgoci. Jeszcze mi się coś takiego nie zdarzyło, używam mydła w płynie więc wszystko się pięknie wypłukuje.

z tego co wyczytałam na innych pieluchowych forach to mydło jest najbardziej szkodliwe dla warstwy mikropolaru, suede i wkładów chłonnych, bo rzeczywiscie zatłuszcza materiał i jest gorsza chłonność. ale jeżeli się porzadnie wypłucze to nie powinno byc problemu. ja jednak stawiam na proszki do prania bez zmiękczaczy dla dzieci i odkażacz.

Dziewczyny wiem, że pewnie już jesteście znudzone odpowiadaniem na podobne pytania, ale ja kolejna przyszła zielona mama mam prośbę o wytłumaczenie jak krowie na rowie, bo tak czytam czytam i mętlik w głowie...

Znalazłam na allegro takie pieluszki Pieluszki wielorazowe AIO Minky / bambus 10 szt. (1283369237) - Aukcje internetowe Allegro są one tańsze niż te na pieluszkarni, czy w związku z tym są gorsze ? I czy taki zestaw wystarczy na początek, a może wystarczy dokupić jeszcze wkłady bambusowe np 10szt, bo z tego co zrozumiałam to często wymienia się właśnie ten wkład, a pieluszkę można prać raz na 2-3 dni, podoba mi się ta idea oszczędność, środowisko i to, że pieluszki są naturalne, ale tak się zastanawiam czy taka przerażona zielona mamusia bedzie miała głowę do tego :)

Dziękuje za odpowiedz.

Witam serdecznie

Chciałbym przyłączyć się do dyskusji z takim zapytaniem...
Widzę że podstawowym problemem w pieluszkach tetrowych jest ich pranie prasowanie i suszenie.
Czy korzystały by Panie z nich gdyby firma przyjeżdżała co drugi dzień w dogodnych dla Pań godzinach odbierała zabrudzone już pieluszki i od razu wymieniała je na czyste, pachnące i wyprasowane?

Z góry dziękuję za odpowiedz,

Witam dziewczyny:-)
Jak widać spodziewam się bliźniaków i jestem baaaaardzo zainteresowana takimi pieluszkami. Starsza córka jest na jednorazówkach od których nie mogę jej odzwyczaić:no:. Żadne z moich dzieci nie miało problemów z odparzeniami ale bliźniaki wiadomo skórka może być o wiele delikatniejsza bo mogą być wcześniakami. Oczywiście poruszę wątek ekonomiczny bo to jednak wszystko x2.Wrzucenie codziennie wieczorem pieluch do prania nie powinno być znacznym problemem a i tak są ubranka do prania. Przeczytałam cały wątek i nie znalazłam "bliźniaczej" mamy. Jak myślicie ile potrzeba takich pieluch przy bliźniakach? Myślałam o kieszonkach

reklama
Witam ja co prawda jeszcze nie urodziłam i nie mam dzieci ale będe prubować z wielorazówkami , pierwszy tydzień planuje na pampersie - bo nie wiem jak sie bede czuła i w jakiej będe formie a po tygoniu planuje zacząć pieluchować , na początek zamówiłam 2 otulacze i mam 60 pieluch tetrowych :) nie chciałam kupować wiecej bo nie wiem jak sie sprawdzą - pożyjemy zobaczymy :) mam nadzieje że mi sie uda że nie odpadne za szybko :)

znalazłam fajną - tak mi sie zdaje aukcje http://allegro.pl/pieluszki-wielorazowe-minkee-bambus-zestaw-3-szt-i1387274689.html jak myślicie opłaca sie i czy sa dobre ?? może bym jeszcze takie dokupiła ?? bo w sumie z 2-ma otulaczami może być cięszko no i powiedzcie czy wam to tak gładko poszło czy były jakieś problemy na początku ?? ja bym chciała ale troche sie boje że nie podołam :( dziewczyny na wystaranych mówiły że one na pampersach będą jechać a inne mówiły że próbowały - ale one chyba sama tetra+ folia i że sie poddały bardzo szybko :(

Ostatnia edycja:
Do góry