reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pieluchy wielorazowe

Maryla mnie też dziewczyny zbombardowały!!! Najgorsze jest to że nie mają pojęcia (większość) o czym mówią:no: Nie chodzi nam przecież o koszmar pieluchowy jaki przeżywały nasze mamy!!

Ja do szpitala wezme pampki i pewnie będe miała jakieś w zapasie na początek.

Proponowała bym Ci dokupić ze 2 otulacze jeszcze bo maluchy potrafią mieć takie dni że nie nadążysz wycieków sprzatać:-D

reklama
Serdecznie witam! Ja jestem dopiero na początku ciąży ale zainteresował mnie ten wątek dlatego że będę chciała stosować pieluchy tetrowe dla swojej pociechy. Nadmienię, że mam o 18 lat młodszą siostrę, która wychowała się na pieluchach tetrowych. Pamiętam, że bardzo szybko zaczęła sikać na nocnik a pranie pieluch to nic strasznego - przecież teraz są automaty, w których w wysokiej temperaturze można te pieluchy wyprać (bez konieczności gotowania itp). Na pampersy ewentualnie się skuszę tak jak maryla86 w pierwszym tygodniu, na wyjścia i może na noc. Pozdrawiam

no widzę, że wątek się już ciągnie dość długo, ale również jestem za! co prawda wydaje mi sie, ze 10-12 kieszonek to trochę dużo, skoro nie pierze się ich, tylko wymienia wklady, ja bede niebawem rodzić...w kwietniu, i zamierzam lecieć na wielorazowkach. bede miała kilka pampków, może opakowanie, bo to zawsze się przyda w "chwilach grozy", albo jak nie wyschna wielorazki, ale generalnie kupujemy kieszonki, ze dwa otulacze, a latem, to przeciez wszystko wyschnie na słoneczku...

no ja podobnie, moze nie az 10, moze z 5 kieszonek i otulacze, bo do otulacza wkladasz tetre, wieczorem przepluczesz sobie, albo wrzucisz na pol godzinki do pralki, do ogrodu i za godzinke masz suche. a swoją drogą zobaczcie jak się świat zmienia! kilknanascie lat temu, swiat oszalał na punkcie pamperów, a teraz spowrotem wracamy do tetry, czy innych ekologicznych rozwiązań. widać były lepsze ;) ja nie jestem jakąś meg zwolenniczką ekoogii poporstu wydaje mi się, tak np latem, ze pupcia się poci, męczy, a w takiej pieluszce np AIO to jak w galotkach. popatrzcie na nas, najchetniej w upały chodziłybyśmy bez niczego, zwykła podpaska nas odparza...a co dopiero takie malusie pupcie ;)
buziaki ;***

Maryla86, nie wczytywałam się dobrze w aukcję z twojego linku. To co osobiście polecam to firma Bambino Mio - pieluszki są produkowane w Europie, stosunkowo niedrogie. Mam też kieszonki Charlie Banana i Fuzzi Bunz, otulacze i wkłady Flipa. Upewnij się, że pieluszki, które kupujesz, to nie firma krzak, chińszczyzna, że do kolorowania pieluszek użyte zostały "zdrowe" farbki.
Sama odpuściłam sobie allegro. Zamawiałam ze strony pieluszkarnia.pl i krainapieluszek.pl, to ostatnia wyszła nieco taniej.

Future rany juz zapomniałam o odparzeniach podpaskowych KOSZMARRRRRRRR

Dziewczyny na prawde to pranie jest takie uciązliwe?? A pieluchy wielorazowe zajmują aż tyle czasu?? To są podstawowe argumenty zwolenniczek pieluch jednorazowych

Ostatnia edycja:
reklama
nasze mamy nie miały wyboru, miały tetrę, a babcie??? szmateczki składały i też było dobrze, ileż do wyprać...mamy automaty, anie franie, nie musimy tez prać w ręku, chociaż, czy takich siuśków nie można przeprać w wodzie z odkażaczm do pieluszek? albo z samą lovelą np? myślę, że w zimie, tak jak teraz, jak są mrozy po -20 to pampers może i ok, ale jak ja rodzę w kwietniu, może będzie już cieplutko, to zasikane wrzucam do miski, czy do wanny, albo do brodzika, zeby nie bylo widac ;) i wieczorem sobie przepiore, albo najlepiej menżu ;) Dlugo z mężem o tym romawialiśmy i nie chodzi nawet o koszta, bo wychodzi chyba podobnie, ale o nauczenie dziecka siusiania na nocnik, o brak chemikaliow na pupcie, brak odparzeń z tej ceratki...no nie wiem. Podejmijce decyzję same, ja już podjęłam...

Do góry