reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pieluchy wielorazowe

Maryla mnie też dziewczyny zbombardowały!!! Najgorsze jest to że nie mają pojęcia (większość) o czym mówią:no: Nie chodzi nam przecież o koszmar pieluchowy jaki przeżywały nasze mamy!!

Ja do szpitala wezme pampki i pewnie będe miała jakieś w zapasie na początek.

Proponowała bym Ci dokupić ze 2 otulacze jeszcze bo maluchy potrafią mieć takie dni że nie nadążysz wycieków sprzatać:-D

reklama
Serdecznie witam! Ja jestem dopiero na początku ciąży ale zainteresował mnie ten wątek dlatego że będę chciała stosować pieluchy tetrowe dla swojej pociechy. Nadmienię, że mam o 18 lat młodszą siostrę, która wychowała się na pieluchach tetrowych. Pamiętam, że bardzo szybko zaczęła sikać na nocnik a pranie pieluch to nic strasznego - przecież teraz są automaty, w których w wysokiej temperaturze można te pieluchy wyprać (bez konieczności gotowania itp). Na pampersy ewentualnie się skuszę tak jak maryla86 w pierwszym tygodniu, na wyjścia i może na noc. Pozdrawiam

no widzę, że wątek się już ciągnie dość długo, ale również jestem za! co prawda wydaje mi sie, ze 10-12 kieszonek to trochę dużo, skoro nie pierze się ich, tylko wymienia wklady, ja bede niebawem rodzić...w kwietniu, i zamierzam lecieć na wielorazowkach. bede miała kilka pampków, może opakowanie, bo to zawsze się przyda w "chwilach grozy", albo jak nie wyschna wielorazki, ale generalnie kupujemy kieszonki, ze dwa otulacze, a latem, to przeciez wszystko wyschnie na słoneczku...

no ja podobnie, moze nie az 10, moze z 5 kieszonek i otulacze, bo do otulacza wkladasz tetre, wieczorem przepluczesz sobie, albo wrzucisz na pol godzinki do pralki, do ogrodu i za godzinke masz suche. a swoją drogą zobaczcie jak się świat zmienia! kilknanascie lat temu, swiat oszalał na punkcie pamperów, a teraz spowrotem wracamy do tetry, czy innych ekologicznych rozwiązań. widać były lepsze ;) ja nie jestem jakąś meg zwolenniczką ekoogii poporstu wydaje mi się, tak np latem, ze pupcia się poci, męczy, a w takiej pieluszce np AIO to jak w galotkach. popatrzcie na nas, najchetniej w upały chodziłybyśmy bez niczego, zwykła podpaska nas odparza...a co dopiero takie malusie pupcie ;)
buziaki ;***

Maryla86, nie wczytywałam się dobrze w aukcję z twojego linku. To co osobiście polecam to firma Bambino Mio - pieluszki są produkowane w Europie, stosunkowo niedrogie. Mam też kieszonki Charlie Banana i Fuzzi Bunz, otulacze i wkłady Flipa. Upewnij się, że pieluszki, które kupujesz, to nie firma krzak, chińszczyzna, że do kolorowania pieluszek użyte zostały "zdrowe" farbki.
Sama odpuściłam sobie allegro. Zamawiałam ze strony pieluszkarnia.pl i krainapieluszek.pl, to ostatnia wyszła nieco taniej.

Future rany juz zapomniałam o odparzeniach podpaskowych KOSZMARRRRRRRR

Dziewczyny na prawde to pranie jest takie uciązliwe?? A pieluchy wielorazowe zajmują aż tyle czasu?? To są podstawowe argumenty zwolenniczek pieluch jednorazowych

Ostatnia edycja:
reklama
nasze mamy nie miały wyboru, miały tetrę, a babcie??? szmateczki składały i też było dobrze, ileż do wyprać...mamy automaty, anie franie, nie musimy tez prać w ręku, chociaż, czy takich siuśków nie można przeprać w wodzie z odkażaczm do pieluszek? albo z samą lovelą np? myślę, że w zimie, tak jak teraz, jak są mrozy po -20 to pampers może i ok, ale jak ja rodzę w kwietniu, może będzie już cieplutko, to zasikane wrzucam do miski, czy do wanny, albo do brodzika, zeby nie bylo widac ;) i wieczorem sobie przepiore, albo najlepiej menżu ;) Dlugo z mężem o tym romawialiśmy i nie chodzi nawet o koszta, bo wychodzi chyba podobnie, ale o nauczenie dziecka siusiania na nocnik, o brak chemikaliow na pupcie, brak odparzeń z tej ceratki...no nie wiem. Podejmijce decyzję same, ja już podjęłam...

Do góry