reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pieluchy wielorazowe

Helenka. i to w dodatku chyba adhd, ale jestem nauczycielem, to ją utemperuję ;)
ty sobie chodzisz po chlebek, ja nie moge, do najblizeszego sklepu 5 kilosów. ale czasem sobie pieczemy. ale duzo z tym roboty ;)

reklama
Maryla znamy sie ze staraczek :tak: dzięki:**

DZIEWCZYNY HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!!
Nie chce mieszać pieluch i chce jeden rodzaj.
Nie wiem czy kupić 30 wielorazowych czy 6 otulaczy i 30 wkładów bambusowych??

Im więcej czytam tym bardziej głupia jestem:-D

poziomki za duuuzo 30. kup 10 kieszonek, i 10 otulaczy. i zobaczysz co ci bedzie lepiej uzywac. do otulaczy nie musza byc wklady bambusowe. moze byc zwykła tetra, a przeciez tetra kosztuje złotówke ;)

u to szkoda że nie ma tam żadnego sklepiku ja mam blisko bo ok 3 min na pieszo :)
ładnie Helenka :) no i już Ty ją nauczysz :) , a Ty dużo zamawiałaś pieluch ??

Maryla znamy sie ze staraczek :tak: dzięki:**

DZIEWCZYNY HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!!
Nie chce mieszać pieluch i chce jeden rodzaj.
Nie wiem czy kupić 30 wielorazowych czy 6 otulaczy i 30 wkładów bambusowych??

Im więcej czytam tym bardziej głupia jestem:-D
no tak właśnie kojarzyłam ale pewności nie miałam :) super że będziesz miała bliźniaki :)
wiesz ja kupiłam 2 otulacze dziś zamówiłam 2 kieszonki i w przyszłym tygodniu zamówie jeszcze 5 kieszonek , bo te otulacze myślałam że będą troche inne a tam tez jest ceratka tylko jakaś taka inna specjalna chyba - albo coś w stylu ceratki bo taka typowa ceratka to to nie jest a w kieszonkach nie ma ich wogule, znajoma mówi że najlepsze są wełniane - ale ja ich na razie nie zamawiam, jeszcze zobacze jak te kieszonki będą wyglądac :) a no i chcem je zakupić w tym m-cu puki sa na niższym vac-ie bo od lutego (miały iść od stycznia ale od lutego) idzie vat do góry z 8 na 23% więc chcem je kupić taniej jeszcze :)

Własnie ja też chcę zdążyć,i kupić wszystko na raz.Potem moge nie mieć kasy na swobodniejsze zakupy (bo w końcu 4 dzieci:-D)

Na wełniane maluch może być uczulony więc lepiej poczekać:tak:

poziomki no ja nie wiem czemu ale te wełniane jakoś do mnie nie przemawiają i skoro Ty nie chcesz brać tetry to ja bym chyba wzieła kieszonki :)
ja coś wiem o kupowaniu na zaś bo ja już mam ciuchy na rok z góry kupione takie podstawowe :) - wiem wiem ale tego sie już nie da leczyć :)
a Ty wiesz już jakiej płci będą dzieci ??

Maryla wcale nie jest za wcześnie:) Wyprawka to spore wyzwanie organizacyjne i ekonomiczne:D Ja już mam łóżeczko ,malutkie ubranka,pościel.
Tez myślałam o kieszonkach. A w brzuszku są 2 dziewczynki jednojajowe:DD

reklama
no zapomnialam, poziomka bedzie miala blizniaki, dobrze pamiętam? jesli nie chcesz tetry, to ja polecam kieszonki. Ja narazie zamowilam po 5 sztuk, ale zamawialam ze stanow, nie wiem jak dlugo musze czekac. jak przyjda, to zdecyduje co jeszcze dokupic. a poogladam sobie, podotykam, i latwiej mi bedzie zdecydowac.

Do góry