reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pieluchy wielorazowe

Helenka. i to w dodatku chyba adhd, ale jestem nauczycielem, to ją utemperuję ;)
ty sobie chodzisz po chlebek, ja nie moge, do najblizeszego sklepu 5 kilosów. ale czasem sobie pieczemy. ale duzo z tym roboty ;)

reklama
Maryla znamy sie ze staraczek :tak: dzięki:**

DZIEWCZYNY HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!!
Nie chce mieszać pieluch i chce jeden rodzaj.
Nie wiem czy kupić 30 wielorazowych czy 6 otulaczy i 30 wkładów bambusowych??

Im więcej czytam tym bardziej głupia jestem:-D

poziomki za duuuzo 30. kup 10 kieszonek, i 10 otulaczy. i zobaczysz co ci bedzie lepiej uzywac. do otulaczy nie musza byc wklady bambusowe. moze byc zwykła tetra, a przeciez tetra kosztuje złotówke ;)

u to szkoda że nie ma tam żadnego sklepiku ja mam blisko bo ok 3 min na pieszo :)
ładnie Helenka :) no i już Ty ją nauczysz :) , a Ty dużo zamawiałaś pieluch ??

Maryla znamy sie ze staraczek :tak: dzięki:**

DZIEWCZYNY HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!!
Nie chce mieszać pieluch i chce jeden rodzaj.
Nie wiem czy kupić 30 wielorazowych czy 6 otulaczy i 30 wkładów bambusowych??

Im więcej czytam tym bardziej głupia jestem:-D
no tak właśnie kojarzyłam ale pewności nie miałam :) super że będziesz miała bliźniaki :)
wiesz ja kupiłam 2 otulacze dziś zamówiłam 2 kieszonki i w przyszłym tygodniu zamówie jeszcze 5 kieszonek , bo te otulacze myślałam że będą troche inne a tam tez jest ceratka tylko jakaś taka inna specjalna chyba - albo coś w stylu ceratki bo taka typowa ceratka to to nie jest a w kieszonkach nie ma ich wogule, znajoma mówi że najlepsze są wełniane - ale ja ich na razie nie zamawiam, jeszcze zobacze jak te kieszonki będą wyglądac :) a no i chcem je zakupić w tym m-cu puki sa na niższym vac-ie bo od lutego (miały iść od stycznia ale od lutego) idzie vat do góry z 8 na 23% więc chcem je kupić taniej jeszcze :)

Własnie ja też chcę zdążyć,i kupić wszystko na raz.Potem moge nie mieć kasy na swobodniejsze zakupy (bo w końcu 4 dzieci:-D)

Na wełniane maluch może być uczulony więc lepiej poczekać:tak:

poziomki no ja nie wiem czemu ale te wełniane jakoś do mnie nie przemawiają i skoro Ty nie chcesz brać tetry to ja bym chyba wzieła kieszonki :)
ja coś wiem o kupowaniu na zaś bo ja już mam ciuchy na rok z góry kupione takie podstawowe :) - wiem wiem ale tego sie już nie da leczyć :)
a Ty wiesz już jakiej płci będą dzieci ??

Maryla wcale nie jest za wcześnie:) Wyprawka to spore wyzwanie organizacyjne i ekonomiczne:D Ja już mam łóżeczko ,malutkie ubranka,pościel.
Tez myślałam o kieszonkach. A w brzuszku są 2 dziewczynki jednojajowe:DD

reklama
no zapomnialam, poziomka bedzie miala blizniaki, dobrze pamiętam? jesli nie chcesz tetry, to ja polecam kieszonki. Ja narazie zamowilam po 5 sztuk, ale zamawialam ze stanow, nie wiem jak dlugo musze czekac. jak przyjda, to zdecyduje co jeszcze dokupic. a poogladam sobie, podotykam, i latwiej mi bedzie zdecydowac.

Do góry